افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

بحران روایت ملی در افغانستان؛ غلبه گفتمان‌های قومی و ایدئولوژیک

نویسنده: مهرالدین مشید  بحران داعیهٔ ملی و جست‌وجوی رهبری راستین در…

نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

«
»

کنایه سنگین نماینده اروپا به آمریکا؛ برای مردم افغانستان پول ندارید؟

«مایک والاس» نماینده ایرلندی پارلمان اروپا در یک نشست پارلمان اروپا با موضوع افغانستان درباره نیاز فوری مردم این کشور به کمک‌های غذایی هشدار داد.

این نماینده پارلمان اروپا طی سخنانی در نشست پارلمان اروپا در استراسبورگ مقر این پارلمان، مواضع آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا در قبال افغانستان را محکوم کرد.

مایک والاس با یادآوری نقش آفرینی آمریکا و عربستان سعودی در ایجاد طالبان، مواضع غربی‌ها را در ارائه کمک‌های مالی برای کمک تسلیحاتی به اوکراین و کمک نکردن به افغانستان برای تامین مواد غذایی محکوم کرد.

قانونگذار پارلمان اروپا، آمریکا و ناتو را عامل نابودی افغانستان طی ۲۰ سال اخیر خواند و به غربی‌ها اشغالگری 20 ساله آنها در این کشور را یادآوری کرد.

او در نشست پارلمان اروپا گفت: «آقای رئیس از شما ممنونم. این موضوع آنقدر افسرده‌کننده است که نمی‌شود درباره آن صحبت کرد. آقای بنت شما برای ما (نمایندگان پارلمان اروپا) درباره اینکه اوضاع چقدر بد است صحبت کردید و اینکه طالبان چقدر بد هستند البته ما این ایده منصفانه را داریم که آنها آدم‌های خیلی خوبی نیستند».

این قانونگذار ایرلندی پارلمان اروپا ادامه داد: «اما من به نوعی شگفت زده شدم چرا که شما اظهاراتتان را در یک چارچوب و قالب مناسب قرار ندادید چرا که فهم مسائل اگر در چارچوب و قالب مناسب قرار نگیرند، خیلی سخت است».

مایک والاس گفت: «من نمی‌خواهم به سال‌های خیلی قبل برگردم اما ریشه طالبان به مجاهدین برمی‌گردد که توسط آمریکایی‌ها و سعودی‌ها روی پای خودشان قرار گرفتند و سپس برای ۲۰ سال اخیر آمریکایی‌ها و (کشورهای عضو) ناتو این منطقه (افغانستان) را نابود کردند، آنها حقوق بشر مردمی که طی ۲۰ سال اخیر در افغانستان زندگی کردند را از بین بردند».

به گفته او، «آمریکایی‌ها ۳۰۰ میلیون دلار در روز برای نابود کردن این مکان (افغانستان) هزینه کردند و حالا ما داریم آنها را گرسنگی می‌دهیم. برنامه جهانی غذا تنها توانست یک سوم پولی را که آنها در تلاش برای غذا دادن به میلیون‌ها نفر از مردم هستند، بدست آورد اما نه اتحادیه اروپا و نه آمریکایی‌ها برای دادن پول به میزانی که آنها (مردم افغانستان و برنامه جهانی غذا) نیاز دارند، ندارند. آنها اخیرا گفتند که دارند از افراد گرسنه برای تغذیه افرادی که در معرض قحطی هستند، غذا می‌گیرند اما ما هیچ اهمیتی به این موضوع نمی‌دهیم».

این قانونگذار عضو پارلمان اروپا افزود: «ما (اتحادیه اروپا و آمریکا) می‌توانیم همه پول‌های سیاره زمین را برای سرازیر کردن تسلیحات به سمت اوکراین پیدا کنیم اما نمی‌توانیم به افغانستانی‌ها غذا بدهیم؛ افرادی که ما طی ۲۰ سال اخیر زندگی‌شان را از بین برده‌ایم».

هشدار درباره وضعیت افغانستان در شرایطی مطرح شده که روی ‌کارآمدن طالبان منجر به قطع کمک‌های خارجی و وضع محدودیت مالی در این کشور شد و اقتصاد افغانستان را که به حمایت‌های خارجی وابسته بود، با فروپاشی کامل مواجه کرده است.

حدود دو هفته قبل «کلی کلمنتس»، معاون کمیسیاریای عالی سازمان ملل برای پناهجویان طی سفر به کابل سفر کرده، در یک نشست خبری گفت: به دلیل آوارگی میلیون‌ها افغانستانی نیازهای بشردوستانه در افغانستان زیاد است.  پیش از این سازمان ملل اعلام کرده بود که ۲۴ میلیون نفر در افغانستان به کمک بشردوستانه نیاز دارند. 

گفته می‌شود در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر قرار دارند و همچنین بیش از نیمی از جمعیت کشور با گرسنگی شدید مواجه‌اند.