اسدالله بلهار جلالزي

له خوږ ژبي شاعر، تکړه کیسه لیکونکي او ژورنالیست ښاغلي…

مهاجرستیزی آخوندهای ایران و غمنامه بی‌پایان مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید هزاران کیلومتر دور از میهن، میلیون‌ها مهاجر افغانستانی…

آغوش وطن

فریادِ خراسان بزرگ   و   ایران قدیم  رسول پویان   جوزای 1404  در خانـه قـوی باش که…

اعلامیه‌ی سربازِ مکتب دینی – فلسفی “من بیش از این…

هشدار نسبت به نقش حامد کرزی در روند سیاست‌گذاری مهاجرتی اروپا! در…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

(۱) اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

مشاهیر جنبش کارگری، در سوسیال دمکراسی انقلابی

August Bebel(1840-1913) آرام بختیاری آگوست ببل،- در جنبش کارگری آلمان.   آگوست ببل (1913-1840)…

جـنـبـش نـازیـسـم نـو

 " جـنـبـش نـازیـسـم نـو"، کـه بـا نـظـر بـه فـعـلـیـت تـهـدیـدآمـیـز…

آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

«
»

کرملین: عملیات روسیه در اوکراین طی مذاکرات احتمالی متوقف نمی‌شود

آیا روسیه و اوکراین می توانند برای پایان جنگ مذاکره کنند؟

کرملین: عملیات روسیه در اوکراین طی مذاکرات احتمالی متوقف نمی‌شود

به گزارش روزپلاس، خبرگزاری رویترز به نقل از خبرگزاری «اینترفاکس» گزارش داد کرملین امروز (یکشنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد که به اوکراین هشدار داده عملیات نظامی روسیه در طول هر گونه مذاکرات احتمالی متوقف نخواهد شد.
روسیه پیش‌تر اعلام کرده بود که هیأت این کشور آماده دیدار با مقامات اوکراینی در شهر گومل بلاروس است، مکانی که کی‌یف رد کرده و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین گفته که مینسک خود در حمله روسیه همدست بوده است. 
به نقل از تارنمای نشریه نشنال اینترست، مقامات بلندپایه کرملین، از جمله «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه هدف خود را از حمله به اوکراین «نازی زدایی و غیرنظامی‌سازی» اوکراین اعلام کرده اند و تاکنون هم نشان داده اند که مسکو چیزی جز تسلیم کامل و بی قید و شرط کی‌یف را نمی پذیرد.
اما با نزدیک شدن نیروهای روس به کی‌یف، به نظر می رسد کرملین به دنبال تلافی انقلاب “یورومیدان” (موج اعتراضات و ناآرامی‌های مردمی در اوکراین در سال ۲۰۱۳ در کی‌یف، به منظور تحقق اتحاد و یکپارچگی بیشتر با اتحادیه اروپا) است.
پوتین صبح روز پنج‌شنبه «عملیات نظامی ویژه» را در منطقه دونباس در شرق اوکراین اعلام کرد. این اقدام اندکی پس از تصمیم کرملین برای به رسمیت شناختن دو جمهوری جدایی طلب “دونتسک” و “لوگانسک” در اوایل این هفته بود. پوتین ضمن به رسمیت شناختن این دو منطقه از اوکراین به عنوان جمهوری، دولت اوکراین را یک حزب نئونازی توصیف کرد که به غارت اوکراین پرداخته و مردم آن را تحقیر می کند. رئیس جمهوری روسیه همچنین اعلام کرد که روسیه نمی تواند  بیکار بماند و نظاره گر تبدیل اوکراین به میدان تاخت و تاز ناتو باشد.
پوتین هدف خود را از حمله به اوکراین نازی زدایی و غیر نظامی کردن اوکراین و همچنین محاکمه کسانی که مرتکب جنایات خونین متعدد علیه غیرنظامیان از جمله شهروندان فدراسیون روسیه شده‌اند، اعلام کرد.
اما تنها ظرف چند ساعت مشخص شد که عملیات روسیه به منطقه جدایی طلب دونباس محدود نخواهد شد، بلکه شامل حملات گسترده موشک های کروز و بالستیک علیه مناطق نظامی سراسر اوکراین است. وزارت دفاع روسیه تا پایان روز پنج‌شنبه اعلام کرد که ۷۴ هدف از زیرساخت‌های نظامی را در اوکراین منهدم کرده است.  
گزارش ها همچنین حاکی از آن است که روسیه کنترل نیروگاه هسته ای چرنوبیل را هم به دست گرفته، اقدامی که به نظر می رسد ناشی از نگرانی های روسیه در خصوص اظهارات اخیر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین است. زلنسکی به تازگی و در پی افزایش تهدیدات روسیه اعلام کرده بود چنانچه غرب نتواند تضمین های امنیتی کافی به کی‌یف دهد، این کشور ممکن است در تعهدات قبلی خود مبنی بر عدم دستیابی به تسلیحات هسته ای تجدید نظر کند.
اما موضوعی که اهمیت دارد این است که اهداف نهایی اقدام نظامی روسیه در اوکراین تا حد زیادی ناشناخته است. کرملین در روزهای گذشته بارها تاکید کرده که قصد اشغال اوکراین را ندارد. کارشناسان نظامی غربی خاطرنشان کرده‌اند که مسکو احتمالا اگر بخواهد هم منابع لازم برای اجرای یک اشغال طولانی‌مدت موفق را ندارد. به عقیده ناظران ممکن است مسکو در حال برنامه ریزی برای استقرار یک دولت طرفدار روسیه در کی‌یف و در عین حال تصرف همه چیز در شرق رودخانه دنیپر(رودی که از روسیه شروع می شود و پس از عبور از اوکراین و بلاروس به دریای سیاه می ریزد) باشد. با این حال، برخی دیگر استدلال می کنند کرملین به سواحل دریای سیاه در اوکراین چشم دوخته که به لحاظ راهبردی جبهه ای مهم در مقابل ناتو بشمار می رود.  
اما از جمله پرسش های مهمی که مطرح می شود این است آیا کرملین تحت هر شرایطی در حال بررسی گفت‌وگو با زلنسکی است یا اینکه تغییر رژیم در کی‌یف بخشی غیرقابل مذاکره از عملیات نظامی روسیه می باشد؟ همچنین مشخص نیست که آیا روسیه قصد دارد مناطق بالقوه جدید را به طور مستقیم اداره کند  یا از طریق مناطق شرقی دونتسک و لوگانسک که به تازگی آنها را به رسمیت شناخته است.
از سوی دیگر، گزارش‌های تایید نشده در اوایل این هفته حاکی از آن است که زلنسکی تمایل خود را برای امضای توافقنامه تسلیم با مسکو نشان داده است. رئیس‌جمهوری اوکراین روز جمعه اعلام کرد که از ورود به مذاکرات صلح گسترده‌ که شامل بحث در مورد «وضعیت بی‌طرف» این کشور می‌شود، «ترسی» ندارد. این اظهارات تغییر موضع آشکار دولت زلنسکی از وعده پیشین برای عضویت در ناتو به عنوان یک هدف اصلی ملی را نشان می دهد.
هرچند «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری روز جمعه با سران جمهوری‌های جدایی‌طلب دونتسک و لوگانسک، زلنسکی را متهم کرد که درباره تمایلش برای بی‌طرفی دولت اوکراین دروغ می‌گوید.
پوتین هم در اظهاراتی در اوایل هفته جاری پیشنهاد کرد که هرگونه توافق احتمالی با کی‌یف باید شامل به رسمیت شناختن کریمه از سوی اوکراین به‌عنوان بخشی از خاک روسیه و تضمین‌های صریح و الزام‌آور برای عدم عضویت در ناتو باشد.