سراسری انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان اعلامیه هیات اجراییه انجمن

سیزدهم مارچ ۲۰۲۵ مطابق ۲۳ حوت ۱۴۰۳ شمسی هیات اجراییه انجمن…

له ښاغلي (استاد پوهاند ډوکټور اجمل ښکلي) سره د سمبولیسم…

مرکوال: انجنیر عبدالقادر مسعود ادبي مکتبونه د هغو خوځښتونو، نورمونو، لیدتوګو…

صفای عشق 

رسول پویان  جلوۀ صـورت حـدیـث خـفـتۀ سـیرت کند  عقل ازسودای دل لرزان…

تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

«
»

کتاب: بازی با سرنوشت افغانستان

نویسنده: رفیق دوکتور نظیفه توخی

ویرایستار و مدون : رفیق قاسم آسمایی

سخنی چند درمورد این اثر

اثر حاضر «بازی با سرنوشت افغانستان» مجموعهٔ از مقالات و نوشته؜؜های است که طی آن تلاش شده تا مستند به ارقام و فکت؜ها، چگونگی اقدامات و شیوه؜؜های بکار گرفته شده گوناگون ایالات؜متحدهٔ ؜؜امریکا و متحدین آن بمنظور تأمین منافع ستراتژیک آنها در عرصه؜های اقتصادی، نظامی و سیاسی در کشورهای عقب نگهداشته تحلیل و بررسی گردد.

درین کتاب سعی به عمل آمده است تا سیاست؜؜های توسعه طلبانهٔ؜؜ ایالات؜متحدهٔ ؜؜امریکا در مدت زمان حضور بیش از سی سال آن در منطقه و ؜عملاً از جمله در افغانستان برملا گردد. در؜؜ این اثر؜ تلاش صورت گرفته تا وقایع و رویدادها، بادقت کامل و به شیوهٔ علمی و ریالستیک، با ارائهٔ ارقام معتبری که از منابع قابل اعتبار اخذ گردیده؛ به تصویر کشیده شود.

کتاب «بازی با سرنوشت افغانستان» با دید گسترده و علمی، سیاست؜ و برنامه؜؜های؜؜ ایالات؜متحدهٔ ؜؜امریکا و هم؜پیمانانش؜؜ را در افغانستان با توضیحات دقیق بیان نموده که چگونه مردم و کشور ما قربانی؜؜ این همه سیاست؜؜های جاه؜طلبانه و توسعه؜طلبانهٔ آنها گردیده است. جنگی؜؜ را که ؜؜امریکا در کشور ما براه انداخت؛ بجز از بخاک و خون کشیدن کشور و مردم ما؛ چیز دیگری در قبال نداشت و بلاخره بعد از بیست سال حضور نظامی؜؜ ایالات؜متحده ؜؜امریکا و هم؜پیمانانش؜؜، ؜؜امریکا با ؜؜امضاء توافقنامهٔ ننگین دوحه، کشور و مردم؜؜ ما؜؜ را دوباره به گروه متحجر و تاریک؜اندیش طالبان که؜؜ در سال ۲۰۰۱ به بهانه نابودی آنها به کشور ما سرازیر شده بودند؛ بدون احساس کوچکترین مسئولیت در برابر بشریت، تسلیم نمودند.؜

اثر حاضر «بازی؜؜ با سرنوشت افغانستان »، یک اثر تحلیلی و پژوهشی بوده که مقالات آن بصورت زنده؜؜ از طریق «برنامهٔ جهان اقتصاد» به نشر رسیده است.

باید گفت که جهت نگارش؜؜ این مجموعه، سعی همه؜جانبه به عمل آمده است تا حوادث و شرایط موجود ؜؜در افغانستان ؜؜غیرجانبدارانه و بطور عینی تحلیل و مورد بررسی قرار گیرد؛ تا باشد که یک تصویر دقیق از وضعیت سیاسی؜؜ – اقتصادی بهم ریختۀ کشور عزیز ما ارائه گردد. برای وضاحت بیشتر مصیبت جاری در وطن به غم؜نشستۀ ما، نوشته مؤجزی در باره یکی از عاملین اصلی جنگ جاری در کشور (پاکستان)، در آغاز کتاب آورده شده است.

نظریات و دیدگاه؜؜های ارائه شده درین مجموعه، احتمال دارد دقیق، همه؜جانبه و دور از اشتباه نباشد و شاید هم مورد تأیید عدهٔ از علاقمندان عرصهٔ سیاست؜؜ و اقتصاد قرار نگیرد؛ ولی به هرحال تلاش صورت گرفته تا یک تصویر روشن از وضعیت سیاسی؜؜ – اقتصادی کشور ما طی یک مقطع زمانی ارائه گردد. ارقام و آماری که درین مجموعه ذکر گردیده، ارقام دقیقی اند که در رسانه؜؜ها و سایت؜های معتبر داخلی و یا بیرون مرزی به نشر رسیده اند.

مجموعهٔ حاضر که شامل241 صفحه است؛ غرض مطالعهٔ علاقمندان عرصهٔ اقتصادی ارائه گردیده که طی یک مقطع زمانی از سال 2021 الی 2024، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. امیدوارم با ارائه؜؜ این مجموعه، خدمتی برای هموطنان عزیزم انجام داده باشم.

لازم به تذکر می؜دانم که از مساعدت؜؜های بی؜شائبه و زحمات بی؜دریغ، محترم قاسم آسمایی گران ارج که در تدوین؜؜ این مجموعه و «انتشارات راه پرچم» که درمورد پخش آن از هیچ نوع همکاری و کمک صمیمانه نسبت به من دریغ نورزیده اند؛ ابراز امتنان، قدردانی و سپاسگزاری قلبی؜نمایم.

برعلاوه از مادرعزیز و بزرگوارم که پیوسته تشویق؜های؜شان؜؜ در راه رسیدن به پله؜؜های موفقیت برایم راه گشاه بوده است و از همسر عزیزم که؜؜ مرا صمیمانه و مشفقانه یاری نموده؛ ابراز سپاس و قدردانی نمایم.

از تمام عزیزانی که در تدوین و انتشار؜؜ این اثر؜؜ مرا یاری رسانیده اند به ویژه از محترم شان سولیفن؜ (Sean O. Sullivan) که در طرح و دیزاین روی جلد کتاب با من همکاری نمودند؛ مراتب امتنان و سپاسگزاری ام؜؜ را ابراز می؜دارم.

دوکتور نظیفه «توخی»

۲۶ جنوری ۲۰۲۴