از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

 افغانستان؛ در بن‌بست اعتماد و آینده ناپیدا

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ میان بی‌اعتمادی و بن‌بست سیاسی افغانستان در یکی…

شایسته‌سالاری؛ بنیان عدالت اجتماعی و پیش‌شرط حکمرانی کارآمد

 نور محمد غفوری عدالت اجتماعی، به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین ارزش‌های دولت…

«
»

کازرون در خون است !

سرکوب خونین مردم کازرون توسط حکومت اسلامی ایران به مناسبت رسیدن ماه رمضان … اسامی کشته شدگان قیام کازرون : پرستو جوکار ، رضا جوکار ، حمید بیون ، مجید سیروس ، بهمن احمدی ، علی محمدی ….مردم کازرون در یک هفته گذشته نیز به حکومت اسلامی ایران اعتراض کرده بودند که تجمع آنها در روز سه شنبه ۲۸ فروردین با دخالت ماموران پلیس به خشونت کشیده شد. آنچه در کازرون گذشت و میگذرد ، نه اولین قدم است و نه آخرین . مربوط به خوشه های خشمی است که هرازگاهی در رخ حاکمییت است .

در یکی از این صحنه ها اگر سیستم سرکوب ولایت فقیه نتواند کنترل کند کار برای خیلی ها سخت تر میشود ، از جمله برای غربی ها … واین همان نکته ظریفی است که آمریکا بیشتر از بقیه اشراف دارد یا نگران است . اروپا ظاهرا روی سرکوب ولایت فقیه خیلی حساب میکند و هم از دیر باز مثل گداهای پولدار عادت داشت آویزان باشد . آمریکا چپش پر است نیازی به معامله ندارد . قصد اصلاح یا استحاله حکومت اسلامی را دارد . اروپا هم مخالف نیست ، فقط همزمان میخواهد معامله هم داشته باشد … ولی نهایتا باید بتواند حکومت اسلامی را به میز مذاکره جهت امتیاز گرفتن از سیستم ولایت وادارد .

قانون اتحادیه اروپا برای مسدود کردن تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار است اجرایی شود….اتحادیه اروپا اعلام کرد ما تنها چند هفته فرصت داریم تا این توافق را نجات دهیم و هنوز نمی‌دانیم که آیا موفق خواهیم شد. باز هم تاکید میکنم بدون حضور آمریکا برجام اساسا فاقد موضوعییت است.


ولادیمیرپوتین پس از دیدار با بشاراسد در بیانیه ای ، با تاکید برپیروزی ارتش سوریه علیه بگفته او «تروریستها» گفت، اکنون شرایط برای پیشبرد روند سیاسی در سطح گسترده در سوریه فراهم آمده است. برپایه این بیانیه مهمترین مرحله روند سیاسی خروج نیروهای خارجی از سوریه خواهد بود.

بوریس جانسون وزیر خارجه بریتانیا در پارلمان این کشور گفت که تغییر رژیم در ایران الزاما به بهبود منتهی نخواهد شد و برای مثال ممکن است قاسم سلیمانی جای آیت‌الله خامنه‌ای را بگیرد….این مارمولک یا خیلی هوشمندانه این مثال رو زده یا خیلی اسکوله . یا معنی تغییر رو نمیدونه و یا آب پاکی روی دست نیروهای خارج از ایران ریخته که در صورت تغییر از لاشه ولایت فقیه تکه ای به جای خودش مینشیند ! ولی سوژه خوبی برای خنده ست . مثالش را شبیه سازی کنی انگار که همینها در نشست گوادلوپ تصمیم گرفتند سیستم سیاسی سلطنتی را عوض کنند ، بعد به جای شاه ازهاری را بنشانند . این همان عوض شدن پالان خر است اسمش تغییر نیست جابجایی نفرات در همان سیستم است . علاقه قلبی انگلیسیها به آخوندها یک حرف است و دنیای سیاست و تجارت حرف دیگر . انگلیس هنوز حس عاشقانه ای به حضور آخوندها دارد . آمریکا رئيس کل بانک مرکزی حکومت اسلامی ایران را در لیست سیاه قرار داد و بانک مرکزی عملا تحریم شد .

به دنبال فیلترینگ تلگرم فیلترشکنها هم فیلتر میشوند . وزیر حسن روحانی رئیس جمهور ولایت فقیه گفت کاری میکنیم تا ارتباط مردم به همه دنیا و با هم قطع شود و همه با هم به سوی بهشت ربنا برویم .

جعفر پناهی هم قشنگ نوشت: «در طى اين مدت دو بار به شكل غيرمستقيم جهت رفتنم به فستيوال كن پيام داده شد . پيامى كه به نوعى از من مى‌خواستند از آن نامه‌هاى معمول بنويسم واز رهبر عفو بخواهم ( خایه مالی عظما ) تا مشكل سفرم حل شود . جوابم مشخص بود:«من جرمى مرتكب نشدم كه حال درخواست بخشش يا تقليل در حكمى كه داده‌اند بكنم. اگر مى‌خواستم چنين كنم، در زندان كرده بودم. نوشتن نامه يعنى قبول حكمى كه حتى در قرون وسطى يا دوران مك كارتى فكرش هم غير قابل باور بوده است…

اصغر باش تا کامروا شوی . دقت کردین چرا فقط اصغر فرهادی راهی هرجایی میشود ؟ یعنی از نظر هنری فقط اصغر یا از نظر سیاسی و خایه مالی فقط اصغر ؟ انگار سند منگوله دار فستیوالهای جهانی به نام اصغر زده شده است !

18.05.2018
اسماعیل هوشیار