دشمنی با زمامداران و سیاستگران خاین را قومی نسازید

نویسنده: مهرالدین مشید ارایۀ راهکار ها برای همگرایی بجای زهر پاشی…

سراسری انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان اعلامیه هیات اجراییه انجمن

سیزدهم مارچ ۲۰۲۵ مطابق ۲۳ حوت ۱۴۰۳ شمسی هیات اجراییه انجمن…

له ښاغلي (استاد پوهاند ډوکټور اجمل ښکلي) سره د سمبولیسم…

مرکوال: انجنیر عبدالقادر مسعود ادبي مکتبونه د هغو خوځښتونو، نورمونو، لیدتوګو…

صفای عشق 

رسول پویان  جلوۀ صـورت حـدیـث خـفـتۀ سـیرت کند  عقل ازسودای دل لرزان…

تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

«
»

چین ستیزی، ترفند سیاستمداران انگلیسی برای سرپوش گذاشتن بر افتضاحات داخلی 

گزینش و تهیه از: حسین تلاش

۲۷. جولای ۲۰۲۲


تارنمای روزنامه چینی گلوبال تایمز نوشت نامزدهای دستیابی به کرسی نخست وزیری در انگیس در تلاش برای ربودن گوی سبقت از یکدیگر در رقابت بر سر اتخاذ مواضع چین ستیزانه هستند و تلاش می کنند با این ترفند انتخاباتی، بر آشفتگی و افتضاح های داخلی، سرپوش بگذارند.

گلوبال تایمز افزود: دو نامزد رهبری حزب محافظه کار که رقبای یکدیگر برای تصاحب کرسی نخست وزیری انگلیس هستند، بر سر این که کدامیک در انتخابات مواضع سختگیرانه تری را علیه چین اتخاذ می کند با یکدیگر رقابت می کنند و ریشی سوناک که تصور می شود از سیاست متوازن علیه چین حمایت کند نیز مواضع تندی را مطرح کرده است.

تحلیلگران چینی می گویند سیاست چین در کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس با تغییرات رهبران این کشورها دستخوش تغییراتی قابل توجه نخواهد شد و تبلیغ درباره «تهدید چین» یکی از بهترین گزینه ها برای سیاستمداران نالایق است تا به بهانه آن شکست های خود در اصلاحات موثر جهت حل مشکلات داخلی را حل کنند. این در حالیست که آنها می دانند چین با افتضاحی که آنها در داخل به بار آورده و به ویژه مشکلات اقتصادی شان که برای رای دهندگان شان اهمیت زیادی دارد، ارتباطی ندارد.

به گفته کارشناسان، حتی اگر سیاستمداران به وضوح درک کنند که بهبود روابط با چین می تواند به آنها کمک کند تا حدی فشار اقتصادی را کاهش دهند و یا آسیب رساندن به روابط چین و انگلیس، در نهایت به اقتصاد بریتانیا آسیب بیشتری وارد می کند، فضای سیاسی مسموم باعث می شود که سیاستمداران انگلیسی شجاعت یا درایت لازم را برای ایجاد تغییرات موثر نداشته باشند و به جای انتخاب درست، گزینه راحت تر را انتخاب کنند.

تحلیلگران می گویند، تشویق به چین هراسی و اجازه به مردم برای باور این که انگلیس باید چین را مقصر بداند و در زمینه چین ستیزی تلاش کند، به ویژه درشرایط فعلی که آنها نگران مسائل داخلی هستند، کاملا بیهوده است.

به گفته آنها، اظهارات سیاستمداران انگلیسی در این مقطع در خدمت اهداف تبلیغاتی آنها است و از این رو، چین نباید آنها را بسیار جدی بگیرد و آنچه که آنها پس از ورود به ساختمان شماره ۱۰ داونینگ استریت (مقر نخست وزیر) انجام می دهند بسیار مهم تر است.

روزنامه فایننشال تایمز روز دوشنبه گزارش داد: ریشی سوناک و لیز تراس بر سر این که چه کسی سخت‌ترین موضع را در قبال چین در مبارزه برای تصدی نخست‌وزیری بعدی انگلیس اتخاذ خواهد کرد، با هم رقابت می کنند.

سوناک، وزیر دارایی سابق انگلیس، گفته است «چین بزرگترین تهدید برای انگلیس و امنیت و رفاه جهان در قرن کنونی است» و مجموعه ای از اقدامات را برای کاهش نفوذ پکن در انگلیس پیشنهاد داده است.

ژائو لیجیان (Zhao Lijian )، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی معمول در پاسخ به پرسش رسانه‌ها درباره اظهارات تند سوناک علیه چین، گفت که درباره انتخابات رهبری حزب محافظه‌کار انگلس که یک امر داخلی در این کشور است، اظهار نظر نخواهد کرد.

بر اساس گزارش فایننشال تایمز، متحدان لیز تراس وزیر امور خارجه انگلیس گفته اند سوناک نسبت به چین دارای مواضع «ملایمی» بوده و تا همین اواخر قصد داشته برای اولین بار از سال ۲۰۱۹ کنفرانس اقتصادی و مالی انگلیس و چین را برگزار کند.

زمانی که سوناک در ژوئیه ۲۰۲۱ وزیر دارایی بود، گفته بود که انگلیس باید روابط تجاری خود را با چین تقویت کند. وی در عین حال اعتراف کرده بودکه تلاش‌ها برای بازگشایی دسترسی مستقیم به بازارهای خدمات مالی اتحادیه اروپا شکست خورده است. سوناک همچنین علاقه خود را همکاری مالی بیشتر با چین نشان داده است. بنابراین به گفته ناظران، تصویر او نسبت به چین در مقایسه با تراس کمتر سختگیرانه است.

گلوبال تایمز با استناد برگزارش فایننشال تایمز نوشت: با این حال سوناک لحن خود در قبال چین را در آستانه مناظره با تراس تغییر داده است. وی وعده داده از قوانین جدید امنیت ملی برای حفاظت از شرکت های فناوری نوپای انگلیسی در مقابل سرمایه گذاری چین استفاده کند و از یک ائتلاف جدید بین المللی به «سبک و سیاق ناتو» برای مقابله با تهدیدهای سایبری چین بهره بگیرد.

کوی هونگجیان، مدیر بخش مطالعات اروپایی در موسسه مطالعات بین‌المللی چین، روز دوشنبه به گلوبال تایمز گفت که برای این دو نامزد، در این مرحله، مهم جلب حمایت نه تنها نخبگان، بلکه اعضای اصلی حزب محافظه کار که ممکن است در مورد سیاست خارجی چندان درک درستی نداشته باشند.

تحلیلگران چینی می گویند که انگلیس در حال حاضر با مشکلات اقتصادی جدی مواجه است و اگر روابط خود با چین را بدتر کند و روابط تجاری دوجانبه را تحت تاثیر قرار دهد، قطعا انگلیس آسیب بیشتری خواهد دید، بنابراین در طول انتخابات، سیاستمداران می توانند برای کسب رای هر چه می خواهند بگویند. آنها همچنین باید به خاطر داشته باشند که پس از انتخاب شدن چه اولویت هایی دارند و اگر واقعا به وعده های خود عمل کنند چه اتفاقی خواهد افتاد.

انگلیس اکنون با مشکلات اقتصادی جدی مواجه است. به گزارش روز چهارشنبه روزنامه گاردین، نرخ تورم در این کشور بالاترین حد خود در ۴۰ سال اخیر یعنی ۹.۴ درصد رسیده است و ممکن است در اکتبر به ۱۲ درصد برسد.

گاردین روز جمعه گزارش داد که اعتصاب برنامه ریزی شده بیش از ۴۰ هزار کارگر شبکه ریلی و بیش از ۱۲ شرکت قطار هفته آینده برگزار خواهد شد و اولین اعتصاب ملی در نوع خود از سال ۱۹۹۵ خواهد بود.

به گفته تحلیلگران، رهبر جدید انگلیس نباید با چنین مشکلاتی، دست به اقدامات غیرعاقلانه بزند تا به روابط چین و انگلیس آسیب برساند. بر اساس گزارش تارنمای اروپایی یورونیوز داده های رسمی نشان می دهد در سال ۲۰۲۱، چین با پشت سر گذاشتن آلمان، به بزرگترین بازار واردات انگلیس تبدیل شد، زیرا تجارت کالا با کشورهای عضو اتحادیه اروپا به دلیل برگزیت و همه گیری کووید-۱۹ کاهش یافت.

یین ژیگوانگ (Yin Zhiguang) استاد دانشکده روابط بین‌الملل و روابط عمومی دانشگاه فودان، روز دوشنبه به گلوبال تایمز گفت: «سیاست سختگیرانه در برابر چین، راهبردی برای سیاستمداران آمریکایی و انگلیسی جهت سرپوش گذاشتن بر مشکل نظام مند در داخل کشورشان، بی عدالتی و اصلاحات ناموفق است و آنها از این سیاست برای بسیج کردن نیروهای برای هدف قرار دادن به اصطلاح یک تهدید خارجی است. این استراتژی با انتقال قدرت در حزب محافظه کار تغییر نخواهد کرد و صرفاً به دلیل فشارهای اقتصادی متزلزل نخواهد شد.

وی افزود: نخبگانی مانند سوناک و تراس با توجه به مشکلات اقتصادی فزاینده در داخل، می‌توانند به استفاده از «تهدید خارجی» برای منحرف کردن توجهات به بی‌کفایتی و شکست خود در انجام اصلاحات معنادار برای اصلاح نظام اجتماعی و اقتصادی مشکل‌ساز خود علاقه بیشتری پیدا کنند.

منبع: نشریه ی هفته