آرمان ضداجتماعی-ضد ترقی در عرفان

دکتر بیژن باران آیا عارفان ضداجتماعی بودند؟ آیا رفتارشان با…

              پروژه تاپی (TAPI)

نوشته کریم پوپل مورخ۱۶.سپتمبر.۲۰۲۴ کالنگ دنمارک                                  انتقال لوله گاز از ترکمنستان به هند پس…

نشانه هایی از رستاخیز مردمی و نگرانی های رهبران طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید آنسوی افق های تاریک و طلوع خورشید آزادی…

صید گرفتار 

چو برگی در شکنج پنجه های باد پاییزم  به خواری و…

داستان «تو را دوست دارد!»

نویسنده «تولگا گوموشای» مترجم «پونه شاهی» نگهبان کلاس‌ام، بنابراین، در طول…

ترجمه داستان «علی بابا و چهل راهزن»

نویسنده «آنتوان گالاند»؛ مترجم «اسماعیل پورکاظم» در زمان‌های بسیار پیش از…

دولت از اسلام یا در اسلام؟

دولت از اسلام عبارت از حکومت قانون استکه: ارزش های…

دل صدپاره 

رسول پویان  اگر یک لحظه گـردد در تمام عمر همدردم  ز ژرفای…

نگاهی به برخی از لایه های اجتماعی

ترجمه. رحیم کاکایی یوری آنتونوف اساساً، هر فرد و هر گروه اجتماعی…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

بزرگداشت ازدهمین سال درگذشت داکتراناهیتا راتبزاد  

به تاریخ هفت سپتامبر سالجاری ازسوی  شورای سراسری زنان افغانستان…

بازی با دم اژدها یا تعامل با حاکمان تروریست و…

نویسنده: مهرالدین مشید تبدیل شدن افغانستان به مفرزۀ تروریسم  و احتمال…

دلسوز صابر

بانو "دلسوز شیخ صابر"  (بە کُردی: دڵسۆز شێخ سابیر -…

عرفان در هنر

دکتر بیژن باران عرفان در هنر تجسمی با هنر کلامی…

زیبا پسند

غم خانه گشته است دل مستمند من هم شد خمیده قد…

احمد مسعود به دنبال چیست ؟

                              نوشته ی : اسماعیل فروغی      به…

اطاق فکر، د فکر خونه یا (Think Tank) یعنی چه؟

نور محمد غفوری در بین گروه های سیاسی، اجتماعی، علمی و…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

فراز و فرود کاتوتسکی، از مارکسیست کبیر تا اپورتونیست "مرتد"

karl kautsky 1854-1937 آرام بختیاری کائوتسکی مرتد رنگات؛ تئوریسین سوسیال دمکراسی. کارل کائوتسکی…

گذر عمر 

رسول پویان  عمـر در انـتـظار می گذرد  بـا دل بـی قـــرار می…

«
»

چگونه «داعش» از دل کمک‌های آمریکا به تروریست‌های سوریه سر برآورد؟

سخنان رایس موید این نکته است که دولت اوباما در حال تجهیز تسلیحاتی مخالفان حکومت سوریه از جمله گروه «النصره» و دیگر گروه‌های وابسته به القاعده است که بسیاری از آنان از ارتش آزاد سوریه جدا شده و به داعش پیوسته‌اند.

حدود 30 تا 35 هزار نفر در بدنه گروهک داعش جهت نبرد نیابتی از سوی حلقه آمریکا و برخی کشورهای غربی، عربی منطقه خلیج فارس وجود دارند.

بنابراین گزارش، برخلاف ادعای  مقام‌های آمریکایی نیروهای داعش از ماه سپتامبر سال گذشته درحال دریافت کمک‌های نظامی و غیر نظامی البته به طور مستقیم از آمریکا بوده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری «اینفو وارز»، دولت اوباما پیشتر وعده تجهیز نظامی تروریست‌های مخالف دولت سوریه‌ را داده بود. این در حالی است که برخی جریان‌های رسانه‌هایی عمدتا غربی و حتی مقام‌های بلند پایه این کشور اصرار در القای این مسئله دارند که مقام‌های آمریکایی هنوز درحال دست و پنجه نرم کردن بابت نوع و نحوه ارسال کمک‌ها و افرادی که این سلاح‌ها بدستشان خواهد رسید، هستند.

روز جمعه گذشته «سوزان رایس»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد و مشاور ارشد سیاست خارجی آمریکا اعلام داشت؛ واشنگتن قصد ارسال تجهیزات نظامی و غیر نظامی به مستشاران «میانه رو» را دارد و البته وی از این مسئله اظهار تاسف کرد.

پایگاه خبری اینفو وار با رد این ادعا و تایید وجود سلاح‌های آمریکایی در دست نیروهای داعش می‌نویسد: رایس درحالی درباره مردم سوریه اظهار نگرانی می‌کند که این فاجعه بدنبال همکاری پشت پرده عوامل نیابتی آمریکا در منطقه یعنی عربستان سعودی، قطر و ترکیه جهت برکناری «بشار اسد» صورت گرفته است.

در حالی که رایس از کمک‌های نظامی و غیر نظامی به مخالفان اسد سخن بر زبان می‌آورد که یکی از مقام‌های ارشد دولت اوباما در سخنانی دو پهلو عنوان می‌کند: «ما در موقعیتی نیستیم که درباره جزییات کمک‌هایمان مطلبی بگوییم. اما هم کمک‌های نظامی و هم غیر نظامی را به اپوزوسیون سوریه ارسال خواهیم کرد.»

پایگاه خبری یاد شده با استناد به گزارش‌های مستند کمک نظامی آمریکا از ماه آوریل سال جاری به مخالفان دولت اسد و دیگر گروه‌ها می‌نویسد: سخنان رایس موید این نکته مهم است که دولت اوباما در حال تجهیز تسلیحاتی مخالفان حکومت سوریه در داخل این کشوربوده است و  از جمله این گروه‌های تندرو گروه «النصره»  و دیگر گروه‌های وابسته به القاعده است. شاید آمریکا در واقع به نیروهای به اصطلاح میانه رو سلاح ارسال می‌کند اما در حقیقت بسیاری از این افراد از ارتش به اصطلاح آزادی بخش سوریه جدا شده و به نیروهای داعش پیوسته‌اند.

اینفو وار در ادامه این مطلب می‌نویسد: در واقع باید پذیرفت که آمریکا با کمک عربستان سعودی و قطر درحال تجهیز تروریست‌های میانه روبوده‌اند و آن‌ها نیز سلاح‌ها را به نیروهای داعش فرستاده‌اند.

این‌ها فعل و انفعال‌ها در صورتی به وقوع پیوسته است که  آمریکا در ماه ژوئن گذشته اعلام داشته بود که از دید واشنگتن این گروها «تروریست» هستند.

و اما روزنامه انگلیسی «ایندی‌پندنت» نیز در همین زمینه می‌نویسد:«جمال معروف»، رهبر گروه النصره با کمک سازمان سیا و دستگاه اطلاعاتی قطر و عربستان سعودی حلقه پنهانی داعش بوده که از دل اپوزیسیون سوریه شکل گرفت.

جمال معروف نیز اخیرا اعلام کرده بود که مشکلی از لحاظ همکاری با القاعده ندارد.

وی در سخنانی قابل تعمق می‌گوید: «اگر آمریکا، عربستان و قطراز ما بخواهند که اسلحه به گروه دیگری ارسال کنیم، این کار را اجرا خواهیم کرد  و البته این درخواست ازما صورت گرفته است.»

این روزنامه از زاویه دیگری به این رویداد نظر می‌افکند  و می‌نویسد: اقدام آمریکا در واقع نبرد پنهانی این کشور علیه روسیه است. البته آمریکا در واقع فرقی بین متحد و مخالف برای خود قائل نمی شود و هرجا که نیاز باشد وارد معرکه شده و پیدا ونهان کمک‌های خود را برای نقش آفرینی ارسال می‌کند.

و اما خبرگزاری انگلیسی «رویترز» هم در تایید اقدام عمدی آمریکا در تجهیز نیروهای مخالف دولت سوریه و ارسال این سلاح‌ها به عناصر داعش و اطمینان بخشی‌های کاذب در زمینه عدم به دست افتادن سلاح‌های اهدایی به گروه‌های دیگر در گزارشی در تاریخ 10 اکتبر 2013 می‌نویسد:آمریکا ارسال کمک‌های نظامی به شورشیان سوری را آغاز کرده است.

به گزارش رویترز، «صالح»،سخنگوی اوپوزیسیون سوریه در نشست خبری اعلام می‌کند:«آمریکا درحال ارسال کمک‌های نظامی و غیرنظامی به ما است.»

وی در ادامه در اظهار نظری جالب می‌گوید:«آمریکا اطمینان دارد که در این فرآیند سلاح‌ها به دست افراد غیر مطمئن نخواهد افتاد.»

روزنامه «دیلی تلگراف» نیز در گزارشی با محوریت اهداف گروهک تروریستی داعش می‌نویسد: «ابوبکر البغدادی»، سردسته داعش در پی حکمرانی بر منطقه و بر اساس تکه‌تکه کردن کردن کشورهای منطقه است. این طرح دسیسه‌ای ساخت و پرداخته انگلیس و برخی کشورهای غربی است.

روزنامه آمریکایی «دیلی بیست» نیز اخیرا طی گزارشی با اشاره به نقش کشورهای عربی متحد آمریکا در منطقه در شکل‌گیری گروهک تکفیری داعش می‌نویسد: متحدان آمریکا در منطقه در حال سرمایه‌گذاری بر داعش هستند.

بنابراین گزارش،کشورهای کویت، قطر وعربستان ، سه متحد آمریکا در منطقه کمک‌های مالی خود را به داعش ارسال می‌کنند. داعش که تهدیدی علیه عراق است، ‌سال‌ها قبل با کمک متحدان آمریکا در خلیج فارس شکل گرفت.

و اما مجموعه موارد ذکر شده در بالا درحالی مطرح می‌شود که مقامات غربی به ویژه رییس جمهور آمریکا منکر هرگونه کمکی به نیروهای داعش  شده و حتی می‌گوید؛ گزینه‌های نظامی را برای کمک به دولت نوری مالکی، نخست‌وزیر عراق برای مبارزه با تروریست‌های داعش بررسی می‌کند اما نیروی نظامی به عراق نمی‌فرستد.

این سخنان رییس جمهور آمریکا به مثابه حرکت به جلو با چراغ خاموش است. از یک سو واشنگتن و متحدین غربی،عربی با کمک هم به شکل‌گیری القاعده‌های کوچکتر منطقه کمک کرده‌اند و از سوی دیگر اوباما با علم به این‌که دیگر حنایش در گسیل نیرو به خاورمیانه رنگی ندارد عنوان می‌کند؛ گزینه‌های نظامی را برای کمک به عراق بررسی می‌کند اما نیروی نظامی به عراق نمی‌فرستد.

وی در حالی این سخنان را به زبان آورده است که روزنامه «سواث چاینا مورنینگ» به شدت به افکار منفی مردم منطقه درباره لشگرکشی‌های آمریکا به منطقه اشاره کرده و می‌نویسد:آمریکا همواره مدعی برقراری صلح ثبات با کمک نیروی نظامی‌اش است اما در سال‌های اخیر این مورد رخ نداده است.

این روزنامه در ادامه می‌نویسد:آمریکا باید از درس‌های تهاجم سال 2003 خود و اشغال عراق درس گرفته باشد.

هنوز مردم عراق گرفتار نبردهای قومیتی هستند و نیروهایی چون داعش در حال حمله به برخی از نقاط این کشور از جمله بغداد هستند.

مردم آمریکا نیز اشتیاق پذیرش هزینه مالی دیگر و به ‌خطر افتادن جان سربازان خود را ندارند.

این روزنامه می‌نویسد: مداخله‌جویی‌های آمریکا در امور داخلی کشورها هیچ صلحی به بار نیاورده بلکه باعث بروز ناامنی شده است.هم اکنون آمریکا باید بدون مداخله نظامی در عراق به‌دنبال راه حل دیپلماتیک باشد.