میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

تجربه میدان در غرب افغانستان — از ادرسکن تا شیندند

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer, Military & Security…

روایت اسدالله کشتمند از جنگ افغانستان؛ مجاهدین، شوروی و قدرت‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=DGsTJnpdYQk مروز، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶، بار دیگر در خدمت رفیق عزیزم،…

غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

کتاب راز هستی

رسول پویان به زندانی که دل دربند آن زنجیر و برپا…

 اسلام سیاسی؛ از اصلاح دینی تا ایدئولوژی قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های فکری و…

«
»

چپ ها باز هم در یونان قدرت را به دست می گیرند؟

یونان در حالی طی شش سال اخیر پنجمین انتخابات خود را برگزار می کند که بحران بدهی های مالی در این کشور به نظر بدون راه حل است

محمد اکبری

  الکسیس سیپراس پیش از آخرین انتخابات پارلمانی با شعارهای عوام پسندانه ای چون پاره کردن توافق مالی با اروپا، وعده داده بود به سیاست های ریاضتی پایان می بخشد و می تواند اروپا را راضی کند در موضوع بدهی های سنگین یونان به این کشور تخفیفاتی کسب کند.
این سیاستمدار چپ اما پس از پیروزی در انتخابات خیلی زود فهمید که شعارهای عامه پسندانه اش به راحتی قابل تحقق نیست و نمی توان با فریاد زدن در خیابان از زیر بدهی های معوقه فرار کرد.
آلکس سیپراس، رهبر حزب سیریزا بعد از آن که توانست به عنوان نخست‌وزیر یونان کمک‌های مالی چند میلیارد دلاری اروپا را تضمین کند، خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام شد.

سیپراس اخیرا در توییتر خود نوشته است: “روز یکشنبه ما با رفراندومی حیاتی روبرو هستیم که در آن باید به سیستم سیاسی کهنه‌ای که از الیگارشی و فساد حمایت می‌کند، پایان دهیم.”

اما نظرسنجی ها حاکی از آن است پذیرش این حمایت های مالی که پیش شرطش سیاست های ریاضتی اقتصادی بود باعث شده از میزان محبوبیت رهبر جوان حزب سیریزا کاسته شود.

حزب دموکراسی نو که پیش از سیپراس قدرت را در دست داشت اصلی ترین رقیب سیریزا در این انتخابات است.  ونگلیس میماراکیس، رهبر حزب دموکراسی نو نیز روز گذشته (شنبه ۱۹ سپتامبر) در جمع هوادران این حزب وعده‌های سیریزا را در انتخابات قبلی مبنی بر پایان دادن به ریاضت اقتصادی “وعده‌هایی پوچ” توصیف کرد.

میماراکیس چند روز پیش در مناظره انتخاباتی، پیشنهاد تشکیل ائتلافی فراگیر با حضور سیریزا را مطرح کرد، اما سیپراس تشکیل چنین ائتلافی را “غیرطبیعی” خواند و آن را رد کرد.
بیشتر احزاب یونان موافق دریافت کمک‌های مالی اروپا هستند، اما حزب راست افراطی “سپیده زرین” که مخالف دریافت این وام‌ها است، در نظرسنجی‌ها در رتبه سوم قرار دارد.
به گفته ناظران، بحران کنونی مهاجران در اروپا، که یونان هم به شدت درگیر آن است، باعث افزایش حمایت از سپیده زرین شده که سیاست‌های ضدمهاجرتی دارد.

نتایج انتخابات در حالی در روزهای آینده مشخص خواهد شد که حزب پیروز به هیچ وجه کار ساده ای در پیش نخواهد داشت و باید در دوگانه انتظار مردم برای پایان دادن به ریاضت اقتصادی و همچنین انتظارات اتحادیه اروپا برای پرداخت بدهی های یونان یکی را انتخاب کند. اتحادیه اروپا ادامه کمک های مالی خود برای خروج بحران از این وضعیت را به ادامه سیاست های ریاضتی در یونان وابسته دانسته اما مردم این کشور از این وضعیت خسته شده و کشورهای برزگ اروپایی را مقصر پیش آمدن این وضعیت معرفی می کنند.