در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

«
»

چپ ها باز هم در یونان قدرت را به دست می گیرند؟

یونان در حالی طی شش سال اخیر پنجمین انتخابات خود را برگزار می کند که بحران بدهی های مالی در این کشور به نظر بدون راه حل است

محمد اکبری

  الکسیس سیپراس پیش از آخرین انتخابات پارلمانی با شعارهای عوام پسندانه ای چون پاره کردن توافق مالی با اروپا، وعده داده بود به سیاست های ریاضتی پایان می بخشد و می تواند اروپا را راضی کند در موضوع بدهی های سنگین یونان به این کشور تخفیفاتی کسب کند.
این سیاستمدار چپ اما پس از پیروزی در انتخابات خیلی زود فهمید که شعارهای عامه پسندانه اش به راحتی قابل تحقق نیست و نمی توان با فریاد زدن در خیابان از زیر بدهی های معوقه فرار کرد.
آلکس سیپراس، رهبر حزب سیریزا بعد از آن که توانست به عنوان نخست‌وزیر یونان کمک‌های مالی چند میلیارد دلاری اروپا را تضمین کند، خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام شد.

سیپراس اخیرا در توییتر خود نوشته است: “روز یکشنبه ما با رفراندومی حیاتی روبرو هستیم که در آن باید به سیستم سیاسی کهنه‌ای که از الیگارشی و فساد حمایت می‌کند، پایان دهیم.”

اما نظرسنجی ها حاکی از آن است پذیرش این حمایت های مالی که پیش شرطش سیاست های ریاضتی اقتصادی بود باعث شده از میزان محبوبیت رهبر جوان حزب سیریزا کاسته شود.

حزب دموکراسی نو که پیش از سیپراس قدرت را در دست داشت اصلی ترین رقیب سیریزا در این انتخابات است.  ونگلیس میماراکیس، رهبر حزب دموکراسی نو نیز روز گذشته (شنبه ۱۹ سپتامبر) در جمع هوادران این حزب وعده‌های سیریزا را در انتخابات قبلی مبنی بر پایان دادن به ریاضت اقتصادی “وعده‌هایی پوچ” توصیف کرد.

میماراکیس چند روز پیش در مناظره انتخاباتی، پیشنهاد تشکیل ائتلافی فراگیر با حضور سیریزا را مطرح کرد، اما سیپراس تشکیل چنین ائتلافی را “غیرطبیعی” خواند و آن را رد کرد.
بیشتر احزاب یونان موافق دریافت کمک‌های مالی اروپا هستند، اما حزب راست افراطی “سپیده زرین” که مخالف دریافت این وام‌ها است، در نظرسنجی‌ها در رتبه سوم قرار دارد.
به گفته ناظران، بحران کنونی مهاجران در اروپا، که یونان هم به شدت درگیر آن است، باعث افزایش حمایت از سپیده زرین شده که سیاست‌های ضدمهاجرتی دارد.

نتایج انتخابات در حالی در روزهای آینده مشخص خواهد شد که حزب پیروز به هیچ وجه کار ساده ای در پیش نخواهد داشت و باید در دوگانه انتظار مردم برای پایان دادن به ریاضت اقتصادی و همچنین انتظارات اتحادیه اروپا برای پرداخت بدهی های یونان یکی را انتخاب کند. اتحادیه اروپا ادامه کمک های مالی خود برای خروج بحران از این وضعیت را به ادامه سیاست های ریاضتی در یونان وابسته دانسته اما مردم این کشور از این وضعیت خسته شده و کشورهای برزگ اروپایی را مقصر پیش آمدن این وضعیت معرفی می کنند.