عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

شارل دو مونتسکیو

هغه د روښانتیا په زمانه کې یو فرانسوي فیلسوف،…

جوردانو برونو (بخش نخست)

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

حضرت دوست

نوشته نذیر ظفر  شدم خراب إزا و خوب‌تر نمیگردم نهال خشک   شدم با…

 پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

۱۵ اگستروزی که نه‌تنها جمهوریت؛ بلکه رویاهای یک ملت فرو…

نویسنده: مهرالدین مشید ۱۵ اگست ۲۰۲۱ را نباید صرف به‌عنوان روز…

آیازبان پارسی گویشی مردم کابل و تهران  ویا گویش هزارگی …

نوشته: دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها برخی ماجراجویان…

آسیب شناسی  استقلال افغانستان آن در بعد های سیاسی، اقتصادی،…

نوشته از بصیر دهزاد   روابط بین المللی و تکنالوژی معاصر…

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

«
»

چه خبر از زمین ؟

دولت ایتالیا روز شنبه را عزای عمومی اعلام کرده و پرچم ها در سراسر کشور به حالت نیمه افراشته درآمده اند . در جریان زمین لرزه ای دست کم ۲۸۴ نفر جان خود را از دست داده اند و نزدیک به ۷۰۰ نفر نیز در بیمارستان بستری شده اند. این تراژدی طبیعی البته غمناک است ولی تراژدی غیرطبیعی مثل جنگ سوریه دردناک است .

 

حدود 5 سال است مردم سوریه روزانه له میشوند وسالی 2 بارهم روسیه وآمریکا به توافق میرسند تا بیشتر خراب کنند . فعلا اکثریت خاموش ( مردم زمین ) نظاره گرند و همین بی عملی اقلییت حاکم را جری تر کرده است . روزی این اکثریت خاموش خواهد فهمید که چگونه و چرا همه چیز توی زمین به هم ربط دارد ؟ به قول ادیبی که گفته بود ربط سنگ ریزه زیر پاهایت را با کهکشان بالای سرت اگر نفهمیدی مشکل داری و این عامل اصلی تمام تراژدی هاست ! زلزله محصول نهایی کنش واکنش گُسلهای زیر زمین است و گُسلهای زیر زمین تحت تاثیر وقایع روی زمین و عملکرد انسان ! بنابراین هر اتفاقی درهرجای زمین به همه ساکنان ربط دارد .

سالها پیش آزمایشی اتمی در قعر دریای پاسیفیک دولت مربوطه را مشعوف کرد که آزمایش مربوطه موفق شد ! سالها بعد زلزله ای قوی در آنطرف زمین هزاران نفر قربانی گرفت و نتیجه تحقیقات جالب بود گسلهای ریزشی تحت تاثیر مستقیم آزمایش اتمی دریای پاسیفیک بود ! آنچه امروز در سوریه میگذرد نتیجه یا محصولش سهم آنطرف زمین هم هست .


جنگ ویتنام از سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۵  رخ داد . دولت آمریکا (مشاور آیزنهاور) گفته بود مهم‌ترین علت پایان جنگ عدم اعتماد سیاسی و مخالفت‌های روزافزون مردم با جنگ در خود آمریکا بود . طی این 20 سال پایان جنگ همواره با اقدامات پشت پرده بلوک شرق و غرب امکان‌پذیر بود . تلفات آن جنگ حدود یک و نیم میلیون انسان ! امروز در سوریه مثلا نیروهای خودشان مستقیم درگیر نیستند و اگر کسانی سهم خودشان را از این فاجعه جدامیکنند قیمتش را نسلهای آینده خواهند داد !

به گزارش خبرگزاری ایلنا، رفسنجانی پس از شرح وقایع اوایل دهه ۱۳۶۰ از دید خود، «با ابراز تأسف شدید از موج جدید ایجاد شده برای حمله به امام» گفت: «تقریباً در همه رسانه‌های معاند خارجی این موج ادامه دارد.» بنابر همین گزارش رفسنجانی پس از ستایش از نقش آیت الله خمینی در غلبه بر بحران‌های دهه اول انقلاب «هدف اصلی دشمنان جهانی و داخلی را در مقطع کنونی برای حمله به امام، مرحوم حاج احمد آقا و بیت محترم ایشان، انتقام از نقش و جایگاه بی‌نظیر امام در تاریخ معاصر ایران و جهان دانست و گفت: باید هوشیار عمل کنیم و راه امام را به گونه‌ای تشریح کنیم که بدخواهان نتوانند سوءاستفاده کنند.»

همزمان یک مقام حکومتی تعدادی نفرات و اسامی را مخاطب قرار داده و راجع به قتل عام زندانیان در دهه 1360 از افراد توضیح خواسته است ( نامه مطهری به پورمحمدی )…مثلا میشود شبیه به اقدام خودسرانه تعدادی در وزارت اطلاعات در قتلهای زنجیره ای ! در این صحنه نظام وعمام خمینی پاک وتمیز میشود واگرهم اشکالی بوده ربطی به نظام وامام ره..ندارد ! فقط یادشان نیست که اقدام خودسر در سیستمهایی به سرعت دیده میشود و معنی دارد که نظمی داشته باشند و قانون عرفی حاکم باشد نه این سیستم الیگارشی اسلامی !

اقدامات فردی یا خودسرانه حیطه تخریبش حداکثر 2 رقمی میشود . ولی وقتی تعداد قربانیان 5 رقمی شد ، دیگر افاقه نمیکند و حتی فقط عمام ره و نظام علامت سوال رویش نیست ، بلکه روی تفکر قرآنی و خدایی است که با اتکاء به آن و برای رضایتش جنایت محدوده و عمقی ندارد ! مصطفی پور محمدی وزیر کابینه حسن روحانی که ازنظرغرب مدره دیده میشود رسما گفت : که قتل عامها برای رضای خدا بوده است و افتخار هم میکند ! یک تعریف کاملا مناسب برای جهل و جنون ، که غرب هم میتواند به آن افتخار کند !

اسماعیل هوشیار