تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

 افغانستان؛ در بن‌بست اعتماد و آینده ناپیدا

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ میان بی‌اعتمادی و بن‌بست سیاسی افغانستان در یکی…

شایسته‌سالاری؛ بنیان عدالت اجتماعی و پیش‌شرط حکمرانی کارآمد

 نور محمد غفوری عدالت اجتماعی، به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین ارزش‌های دولت…

رسول حمزتف شاعر شوروی و مردم داغستان

مترجم:  رسول حمزتف از مهم‌ترین شاعران داغستان و یکی از چهره‌های…

                                      نسل فراسو

 نویسنده: مهرالدین مشید نسلی که پیوندهای انسانی را بر مرزبندی‌های قومی…

سیاست ماجراجویانه و هزینه‌ای که ملت‌ها می‌پردازند

 نور محمد غفوری  تاریخ بشر بارها ثابت کرده است که ملت‌ها…

آمانج جبار

آقای "آمانج جبار" (به کردی: ئامانج جەبار) شاعر معاصر کرد،…

افغانستان؛ بن‌بست مشروعیت و بازی قدرت‌ها

 نویسنده: مهرالدین مشید           فغانستان؛ از انزوای سیاسی تا بحران اجتماعی و…

«
»

چه باید کرد !

مولانا داکتر محمد سعید « سعید افغاني »

اندیشه های خورد و کوچک به تدبیراندک برآورده شد  میتواند ، مگر؛  برای اندیشه های بزرگ ضرورت  به تدبیر بزرگ است.

حقیقت این است که ما در پیش روی خود مسایل کوچک و مسایل  بزرگ به سویه  ولایت،  به  سویه مملکت و به سویه  جهان  داریم .  

بلی ؛ ما میخواهیم  وضع اقصادی مردم  بهتر شود .                                                      گرسنگی ، ناجوری و بیسوادی نباشد .                                                                              بند و انهار اعمار گردد.                                                                                                    فابریکه های متعدد ساخته  شود .                                                                                      معادن و منابع ثروتی تثبیت و از آن استفاده مطلوب به عمل اید .                                              مراکز  صحی و شفاخانه به قدرت ضرورت داشته باشیم .                                                    بالاخره زمین های بایر و خرابه ها  آباد و جنگلات، علف گاها و آبشارها  مورد استفاده  سالم  و موسسات تعلیمی و رفای انقدر انکشاف نماید که به برکت ان خود بتوانیم خود را از رنج ها و الم های بیکران خلاص  سازیم .

ولی ؛ این اهداف ضروری ما بدون  افراد و اشخاص فنی ، پلان های منظم انکشافی ، اداره و رهبری سالم  و متخصص و حرکت دسته  جمعی  شده نمیتواند.

بلی ؛ ما میخواهم وطن اباد و شگوفان گردد ؛ جلب منافع و دفع موانع شود و این بدون همکاری همه قشرها خصوصا همکاری رجال دانشمند ، علما و روحانیون صدیق و مخلص به وطن و بدون مساعی مشترک امکان پذیر نیست .

بلی ؛ ما میخواهیم در صلح و آرامش ، ترقی و تعالی مشترکآ  با هم  زندگی کنیم ؛  البته این خواست بشری ما  بدون از بین بردن  تشدد ، پیوند رشته های قطع شده ، توام  با  نیت و عمل صالح  و خیرخواهانه امکان پزیر نیست .  

بنآ ؛ وظیفه رجال  صالح  این است  تا  پی در پی  زمینه ها و فرصت ها ی حسن خیر را مساعد  آن  ساخته تا از راه حسن تفاهم ؛ راه های اعتماد و اطمینان را برای حیات و زندگی آبرومند و پر افتخار خویش جستجو نمایم و همه با تفاهم هم ، برای  زندگی آرام ، مصئون و با سعادت  دین وجدانی خود را انجام دهیم .

ومن الله التوفیق

دکتور سعید افغانی

سال ۱۳۵۶ هجری شمسی ــ کابل

 

تهیه و ترتیب کننده : برهان الدین « سعیدی »