سخنی عشق!

               2025-09-02! امین الله مفکر امینی گرسخـــــن زعشق گویی زعصمتِ این گوهربــــدان کزعشق به…

سکوت خلیفه در برابر امیر شکست یا فرصتی برای انحام…

نویسنده: مهرالدین مشید عباس ستانکزی: ملایعقوب کل روند را از مسیر…

زمانیکه کیفرخواست دادستان وحکم دادگاه  منفعل گردد  

نکارشی از سخی صمیم  مسئول کیست و عدالت کجاست؟  ***  ایجازی ازین مختصر!    …

شکست و باخت قدرت

شکست و باخت قدرت نه تنها حس ملی و مردمی…

آیا سراسیمه گی طالبان ، سقوط شان را در پی…

      نوشته ی : اسماعیل فروغی       درخواست دادگاه بین…

هوش مصنوعی دیپسیک

دکتر بیژن باران پیشرفت چین در جهان چند قطبی…

غریزه در سلب عقل: دلیل نبود دولت مدرن در افغانستان...!

عقل نیروی تفکر و گوهر شناسایی حق در برابر باطل…

۲۱ و ۲۲ دلو فتح افشار

نه ماه از ورود گروه‌های جهادی در کابل می‌گذشت، از…

یادمان سیاوش کسرایی

نوزدهم بهمن ماه هر سال، روزی است که نام سیاوش…

لیبرال ها، میان ماکس وبر، و کارل مارکس

-- max weber 1864-1920 آرام بختیاری جامعه شناسی بورژوایی در مقابل جامعه…

گنج شایگان 

رسول پویان  همیـشـه ثـروت و کاخ طلا نمی ماند  شــکـوه و دبـدبـه…

همخوابگی های سیاسی نافرجام طالبان افغانستان و آخوند های ایران

نویسنده: مهرالدین مشید افتضاح دیپلوماسی هوتل محور ایران در افغانستان عباس عراقچی، روز…

عالم دگر

نوشته نذیر ظفردیــــــده از امیــــــال دنیا بسته امدر دلـــــــم…

بشدار سامی

آقای "بشدار سامی" (به کُردی: بەشدار سامی)، شاعر و فتوگرافیست…

کابل آبستن یک تحول در موجی از اختلاف های درونی…

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت ملاهبت الله در گرو عصیان همرزمان و…

هم پیوندی

جهان با حفظ،نا همگونی ها یک کل به هم پیوند…

آن لوله های آب پا های ما نه؛ بلکه آرزو…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از به زنجیر کشاندن آفتابه ناوقت های شب…

هنر عشق ورزیدن....! 

" زیبایی عشق در این است که نه به چیزی…

آب در هاون کوبیدن یا سراغاز یک بازی جدید

نویسنده: مهرالدین مشید حکم بازداشت ملاهبت الله یک بازی استخباراتی و…

فتوای خرد 

رسول پویان  برون کردم به قتوای خرد تا حلقه از گوشم  بـرای…

«
»

چرخش آسیا از غرب به سمت روسیه و چین

آژانس خبری بلومبرگ در مقاله‌ای نوشته است که کشورهای آسیایی به تدریج در حال کاهش وابستگی خود به ایالات متحده بوده و خط مشی سیاسی و اقتصادی خود را تغییر داده و هدف آنها تقویت روابط با روسیه و چین است.

در این تحلیلی یادآوری شده که کشورهای منطقه، بر خلاف انتظار کشورهای غربی و تحریم‌های اعمال شده علیه مسکو، به ویژه در حال تقویت همکاری‌های خود با روسیه و چین هستند که منافع اقتصادی زیادی برای آنها خواهد داشت. 

علاوه بر این، این آژانس قصد مالزی برای پیوستن به گروه بریکس را به عنوان نمونه‌ای از تضعیف وابستگی کشورهای آسیایی به غرب ذکر  کرده و می نویسد که این گروه که مسکو و پکن در توسعه آن نقش اساسی دارند،  جایگزینی برای صندوق بین المللی پول شده که در دهه 1990 اقتصاد آسیا را نابود کرد.  به عقیده نویسنده مقاله، در میان کشورهای آسیایی تردیدهایی نسبت به ارزش‌های دموکراتیک غربی بوجود آمده است، به‌ویژه وقتی صحبت از هنجارها و تعهدات کشورهای دموکراتیک در میان باشد. بدین ترتیب منطقه به طور فزاینده‌ای مسیر حرکت آینده خود را بر اساس منافع خود ترسیم کرده، همانطور که باید باشد.

پیش از این، انور ابراهیم، ​​نخست وزیر مالزی در اواسط ماه ژوئن اعلام کرد که این کشور به زودی روند رسمی پیوستن به گروه بریکس را آغاز خواهد کرد. بعد از آن، یوری اوشاکوف، مشاور رئیس جمهور روسیه نیز تأیید کرد که مالزی و تایلند برای پیوستن به بریکس درخواست داده‌اند.

بلومبرگ پیش از این نیز یادآور شده بود که گسترش بریکس این انجمن را به وزنه تعادل قدرتمندی در مقابل گروه G7 تبدیل خواهد کرد. به عقیده تحلیلگران، گسترش بریکس همچنان بیشتر یک اقدام سیاسی است تا اقتصادی. با این حال، آنها بر این باورند که پیوستن تولیدکنندگان بزرگ انرژی می تواند به بریکس فرصت ایجاد چالش جدی‌تری را در برابر تسلط دلار بر بازار نفت و گاز جهانی داده و قدرت اقتصادی آنها را افزایش دهد.