قهرمانی تیم فوتسال؛ نمادی از وحدت ملی و امیدی برای…

نویسنده: مهرالدین مشید شگفتن گل های لیخنند در سرزمین به تاراج…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش چهارم و آخری)  ۷. ویژگی‌های فرهنگ سیاسی مطلوب برای…

ارسطو

نوموړی د لرغوني یونان او لوېدیځې نړۍ یو له لویو…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش سوم) ۶. چالش‌ها و راهکارهای تحول فرهنگ سیاسی در…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش دوم)  ۴. وضعیت کنونی کلتور سیاسی در افغانستان در پرتو…

بیایید هموطن!

امین الله مفکر امینی       2025-12-10! بیــــا هموطن با هم یکی گردیم تا…

ما با پاکستان مشترکات نداریم !

مدتیست که عده ای نام از مشترکات میان افغانستان و…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش اول) ۱.خلاصه  این مقالهٔ علمی ـ تحلیلی و رهنمودی…

ښاري ژوند، چاپېریال او ډیجیټل پرمختګ

حميدالله بسيا په اوسني عصر کې، ښارونه د بشري ژوند د…

مهندسی قومی یا طرح توازن قومی در ساختار قدرت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید مشروعیت‌ بخشی قومی؛ از توجیه انحصار تا مهندسی…

صرصر ظلم 

از فروغ حسن تو ماه فلک شرمنده شد  مهر لطفت هر…

از همین خاک جهان دگری باید ساخت !

با شروع زمزمه های کم شدن موسسات خارجی و خروج…

چرا شطحیات! ترامپ را درک نه‌می‌کنیم؟

اولویت مردم ما اسقاط طالبان است، نه تعامل. ✍️ محمدعثماننجیب در جهان…

پاکستان د افغانستان په خاوره کې د TTP د غړو

د ویشتلو حق نه لري د افغانستان او پاکستان اړیکې له تاریخي…

اپلاتون

د ده اصلي نوم «اریستوکلس» دی، د یونان یو نوموتی…

نقض حاکمیت ملی از سوی طالبان؛ از سلطه ایدئولوژیک تا…

نویسنده: مهرالدین مشید اجندا های قومی و اختلاف برانگیز منافی حاکمیت…

توماس مور؛ را هم اعدام کردند؛ بی وجدانا!

Thomas More ( 1477-1536 ) آرام بختیاری نخستین تئوریسین سوسیالیسم تخیلی در…

پاییز 

باد خزان وزید چمن بی نقاب شد  از برگ زرد صحن…

توافق طالبان و پاکستان

محمد عثمان نجیب پیش‌نوشت: با توجه به اهمیت این یادداشت که چند…

بازی های تروریستی پاکستان و ادامه جنایات آن در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ طالبان و پاکستان سناریوی استخباراتی با راستی…

«
»

پیکر رییس جمهور اسبق هند در رامسوارام به خاک سپرده شد

دهلی نو- پیکر دکتر زین العابدین عبدالکلام رییس جمهور اسبق  و محبوب هند که به عنوان پدر هسته ای این کشور نیز شناخته می شد روز پنجشنبه در ایالت تامیل نادو به خاک سپرده شد.

پیکر عبدالکلام روز پنجشنبه با حضور نارندرا مودی نخست وزیر و تعدادی از مقامات کشوری و ایالتی و تعداد زیادی از مردم با تشریفات خاص نظامی در قبرستان مسجد محی الدین شهر رامسوارام ایالت تامیل نادو به خاک سپرده شد.

تعداد زیادی از مردم و طرفداران وی از شب گذشته و از نخستین ساعات امروز برای شرکت در مراسم تشییع پیکر وی در نزدیکی خانه پدری و زادگاه وی در رامسوارام تجمع کرده بودند.

دکتر ابوالکلام 27 جولای 2015 میلادی مصادف با روز دوشنبه پنجم مرداد 1394 در سن 84 سالگی و درحالی که درحال سخنرانی بود دچار سکته قلبی شد و بعد از انتقال به بیمارستان درگذشت.

مردم هند هفت روز برای بزرگداشت وی عزای عمومی اعلام کردند.

به دنبال درگذشت وی تعداد زیادی از رهبران هند در چند روز گذشته با ارسال پیام تسلیت از وی به عنوان شخصیت بزرگ و الهام بخش یاد کردند.

شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش، عبدالکلام را به عنوان یکی از سیاستمداران بزرگ توصیف کرد و گفت درگذشت وی ضایعه بزرگی برای مردم هند است .

همچنین اشرف غنی رییس جمهور افغانستان نیز در پیام تسلیتی اعلام کرد که عبدالکلام الگوی خوبی برای میلیون ها نفر بود.

نواز شریف و نجیب رزاق نخست وزیران پاکستان و مالزی نیز پیام های تسلیتی ارسال کردند.

همچنین تعدادی از سفرای کشورهای مقیم دهلی نو از جمله پاکستان، آمریکا، نپال، مالدیو و چند کشور دیگر با حضور در اقامتگاه رییس جمهور سابق به وی ادای احترام کردند.

دکتر عبد الکلام که با لقب ‘پدر هسته ای’ کشور هند شناخته می شود در سال 1931 در خانواده ای مسلمان و از طبقه متوسط، اهل رامسوارام، در ایالت جنوبی تامیل نادو، متولد شد.

تحصیلات دانشگاهی وی در رشته فیزیک و مهندسی هوا فضا بود اما به خاطر تلاش های همه جانبه اش در ارتقاء جایگاه اقتصادی و تکنیکی هند در جهان توانست ریاست جمهوری این کشور را بین سال های 2002 تا 2007 میلادی به عهده بگیرد.

او که در خانوده ای پرجمعیت پرورش یافت رابطه ی عاطفی بسیار قوی ای با اعضا خانواده و پدر و مادرش داشت.

کلام به خاطر کارهایش در توسعه فناوری توسعه موشک بالستیک و سکوی پرتاب به عنوان مرد موشکی هند شناخته می شود ، وی در زمینه‎های سازماندهی، فناوری و سیاسی آزمایش هسته‎ای پکران-2هند در سال 1998 نقشی اساسی ایفا کرد که اولین آزمایش هسته‎ای هند پس از آزمایش بوسه بودا در 1974 بود.