آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

پیچیدگی اوضاع بستگی به پیچیدگی سیاستها دارد

افغانستان کشور مستقل نیست ، اهل اقتدار نیز مستقل نمیباشند ، وابستگی افغانستان به غرب در راس امریکا در ابعاد نظامی ، مالی ، اقتصادی وسیاسی برای هر افغان صاحب تفکر اظهر من الشمس است ، روی این ملحوظ پیچیده ساختن اوضاع یا ساده سازی حوادث ( چون عقب نشینی تاکتیکی که حالا در بیشتر از هشتاد ولسوالی عملی میگردد و به سادگی تجهیزات نظامی بدست طالبان می افتد و جوانان عزیز کشور به شهادت میرسند ) نمیتواند دور از سایه شوم همین سیاستها باشد .

یک منطق ساده ؛  بیست سال عمر اخیر افغانستان زیر شعارهای نا پخته ودر نهاد غیر عملی امریکایی به مثابه کباب نیم سوز در کوره جنگ ودموکراسی ! ودر اتشدان بنیاد گرایی ونو گرایی گاهی میسوزد وباری بر اتش ان اب میزنند . امریکاییها با دست باز وتوانایی خاص توازن میان سوختن و نا پخته ماندن را اداره میکنند و نمیگذارند یکی بر دیگری فایق اید در غیر ان اتش جنگ خاموش میشود.

پس از بیست سال بار دیگر سرنوشت مردم بلا کشیده این سرزمین را میان دولت و جناحهای جنگی بیست سال قبل تقسیم کردن معانی خاص جنگی ، استراتژیک و سیاسی را دربر  دارد .

از لحاظ جنگی اگر کسی نمیدانست باید بداند ، اگر کسی باور نداشت حالا باید یقین نماید که این خطه افتاده در جنوب امو و غرب اباسین را نمیگذارند ارام وبری از جنگ و خون افغانها باشد ، هردو جانب زیر حمایت ها ومشورتهای نظامی ، سیاسی ودپلماتیک امریکا در حالت توازن جنگی نگهداشته شده اند و حالا زیر نام های مختلف ، مسلح سازی ها وجنگانیدنها را وارد صحنه کهنه گذشته ساخته تا میتوانند این هردو را باهم می جنگانند .

از لحاظ استراتژیک ؛ بادر نظر داشت تحلیلها ، ارزیابی ها و نظریه پردازی ها ی مراجع سیاست ساز و استراتژی پرداز امریکا این خطه بدست اورده بعد از هفتاد سال جنگ سرد را به هیچ حالت از دست نمیدهند واین کدام اصل پوشیده نیست . از سیاست های بایدن دربرابر چین ، روسیه وایران بوی و طعم خون وادمکشی میان افغانی را میتوان استشمام کرد .

ازدید سیاسی بیش از قرین بیک قرن وحتی دورتر ازان عقبگرایی ، سیه اندیشی و مدرنیزه ستیزی که اله دست تحقق استراتژی های انست از دست بدهد ، برای کشوری مانند افغانستان این برنده ترین سلاح در دو برهه تاریخی بوده است ، سقوط دولت امانی وجنگ بنام جهاد نمونه ومثال هردو است .

جای هییهات وتاسف تاریخی است که رشته های عقیدتی مردمان مسلمان این سر زمین را استعماریون از طریق رهبر نما های مذهبی وسیاسی عقبگرای خریده شده خودش بدست دارد و هر طوریکه بخواهد انرا شکل میدهد .

پس جنگ وعوامل ان ، ابزار ووسایل ان ، باور ها و اعتقادات ان نه در دست دولت و نه در اختیار ملت است بلکه ساده واسان با پشتوانه قوی پاکستان همه عوامل وابزار ومعتقدات را باهم عجین کرده به کشت وخون افغان با افغان ادامه میدهند در حالیکه بینی عسکر خود شان خون نمیشود .

ایا امریکا با تمام قدرت و عظمت جنگی و اقتصادی به پایان این رشته تاریخی رسیده است که دست از حمایت و بکار برد این همه وسایل و ابزار و تفکرات ریخته شده مناسب قالبهای استراتژیک ، سیاسی و جنگی ان کشور بردارد ؟ واگر بردارد روی کدام ملحوظ و اگر ادامه دهد روی کدام منظور ؟

نه ملحوظات ونه منظورهای دور نمایی از نظر مراجع سیاست ساز واستراتژی پرداز امریکادور نشده است ، من هنوز به ترک کامل نظامی افغانستان باور ندارم شاید این باور در جریان دو ماه اینده غلط ثابت شود یا وضع درستی انرا تائید نماید .

افسوس که هر چه گفته میشود تا افغانها همدست وبسیج شوند جایی را نمی گیرد ، هرچه دم از بسیج میزنند ازهمان ابزار کهنه دور نمیشوند ، هر چند اجماع میگویند از چهره های تاریخ گذشته فراتر نمیروند ، هر چند نو میگویند از کهنه ها وکهنه گرایان نجات نمی یابند و هر چند وطن میگویند از منافع شخصی و تنظیمی ، پول ودارایی های خانوادگی فراتر نمیروند .

خدا این ملت را هدایت کند که نمیکند ، خدا این ملت را از چنگال های خونین جنگ اوران و جنگجویان نجات دهد که نمیدهد . پس راه چه دشوار است و پیچیدگی ها چقدر فراوان .