سیاسي، اقتصادي، ټولنیز او کلتوري سیستمونه

نور محمد غفوری د لومړي څپرکی: سیاسي سیستم(دوهمه برخه) ۳.  د سیاسي…

انسان؛ در جست‌وجوی خویشتن (3)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی ...انسان تنها موجودی نیست که…

هرات؛ جغرافیایی که تاریخ را به راهبرد پیوند می‌دهد

وحیدالله نورزی بنیان‌گذار NIDA | افسر ارشد سابق ANP/ANCOP | استراتژیست…

سیاسي، اقتصادي، ټولنیز او کلتوري سیستمونه

نور محمد غفوری ځانګړتیاوې، داخلي جوړښت او د فعالیت څرنګوالی سریزه انسانان په…

مهاجرت سیاسی ایرانیان به افغانستان؛ روایت ورود، اسکان، زندگی و…

https://www.youtube.com/watch?v=4VlvDEplC-8 گفت‌وگوی سیزدهم رسانه ما با اسدالله کشمند، از رهبران حزب…

پا شیده گی وحدت!

امین الله مفکر امینی                      2026-04-11 ســالها رنج کشیــدیم ز پاشیده گی…

محمد بشیر دودیال

د ښاغلي پروفیسور استاد محمد بشیر دودیال د یو خوندور…

کتابی در خدمت ایمان یا ابزاری برای تحکیم قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید  از ادعای حقیقت دینی تا بهره‌برداری سیاسی و…

ادبیات مدرن، شعار " هنر برای هنر " نیست

Modernism . آرام بختیاری ادبیات مدرن؛ پیش از انقلاب و قبل از…

 اندیشهٔ روشن، قلم آگاه و رسالت روشنگری

داکتر سید احمد جهش؛ داکتر سید احمد جهش از نویسندگان و…

غوث الدین بهروز؛ شاعر خوش‌قریحه 

سخنی به قاضی غوث الدین بهروز ! صدای بیداری در…

عنایت پژوهان گردانی

 سمنگان گنجینه‌ای از انسان‌های فرهیخته دارد. عنایت پژوهان گردانی شاعر برخاسته…

د سیستمونو ډولونه (دوهمه برخه): اصلي او فرعي سیستمونه او…

نور محمد غفوری سریزه سیستمونه د جوړښت، فعالیت، موخې او له چاپېریال…

هرات؛ جغرافیایی که تاریخ را به راهبرد پیوند می‌دهد

Wahidullah Noorzai از میراث تمدنی خراسان تا ساختار اجتماعی، قدرت منطقه‌ای…

 ابتکار ملی؛ یگانه راه گذار به صلح پایدار و حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید رهایی افغانستان در کرو ساز و کار ملی،…

سیاسي ګوند او داخليدموکراسي

لیکوال: نور محمد غفوری پیلامه: دا مقاله چې د ۲۰۱۶م کال د…

دومقاله

نویسنده: جمشید کو‌هستانی فرستنده: محمدعثمان نجسب Iwnd Maban Mbik ################### اول ساختار و مدلهای سیاست جنایی ! مقدمه…

ادب چیست؟

برهان الدین « سعیدی » از خدا جوییم  توفیق  ادب  ـــ …

وقتی اختلال به قدرت تبدیل می‌شود: چه کسی پس از…

Wahidullah Noorzai Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) مقدمه: هرمز؛ میدان سنجش قدرت،…

«
»

پیروزی «تلخ» راست افراطی در انتخابات منطقه‌ای آلمان برای ائتلاف حاکم

شبکه خبری فرانس ۲۴ نوشت: حزب آلترناتیو برای آلمان، برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم در انتخابات منطقه‌ای ایالت تورینگن در آلمان پیروز شد.

پیش بینی‌ها در اواخر روز یکشنبه نشان داد که این حزب، با فاصله اندک در رده دوم بعد از محافظه کاران در ایالت زاکسن قرار دارد.

به نوشته این رسانه، بعید است حزب آلترناتیو برای آلمان که مقامات امنیتی آن را «راستگرای افراطی» قلمداد می کنند در این دو ایالت شرقی آلمان بتوانند حکومت کنند زیرا احزاب دیگر تاکنون از همکاری با این حزب برای دستیابی به اکثریت خودداری کرده اند.

با این حال، این حزب ضد مهاجرت و ناسیونالیست آلمانی، ممکن است کرسی‌های کافی را در هر دو ایالت کسب کند و از تصمیم گیری های مهم برای انتصاب قضات یا مقامات ارشد امنیتی که به دو سوم آرا نیاز دارند، جلوگیری کند.

شولتس در بیانیه ای که برای خبرگزاری رویترز ارسال شده است، نوشت به عنوان قانونگذار عضو حزب چپ میانه سوسیال دموکرات، نتایج انتخابات برای حزب آلترناتیو در دو ایالت زاکسن و تورینگن را نگران کننده می داند.

وی گفت، کشور ما نمی تواند و نباید به این وضعیت عادت کند. حزب آلترناتیو برای آلمان برای کشور مخرب است، اقتصاد را تضعیف می کنند و باعث ایجاد تفرقه در جامعه و تخریب اعتبار ما می شود.

هر سه حزب ائتلاف حاکم در آلمان در این انتخابات، آرای خود را از دست دادند و تنها حزب سوسیال دموکرات شولتس توانست به آستانه پنج درصد لازم برای ماندن در پارلمان‌های این دو ایالت دست یابد.

شرکای ائتلافی کوچکتری مانند حزب سبزها و دموکرات های آزاد نتوانستند به کرسی های لازم دست یابند و از مجلس ایالتی تورینگن جا ماندند.

نتایج انتخابات روز یکشنبه می تواند فشار بر دولت آلمان را برای اتخاذ مواضع سختگیرانه تر در موضوع مهاجرت و حمایت از اوکراین افزایش دهد. این دو موضوع اصلی در کارزارهای انتخاباتی را تشکیل می دادند.

به گزارش ایرنا، وزارت کشور آلمان چندی پیش با انتشار آماری رسمی اعلام کرد که خشونت و جرائم مرتبط با راست‌های افراطی در این کشور در نیمه اول سال ۲۰۲۴ افزایش زیادی داشته است.

چندی پیش نیز سازمان اطلاعات داخلی آلمان اسناد و پرونده یک گروه راست افراطی موسوم به «نورد کرویتس» (صلیب شمال) را در اختیار پارلمان این کشور قرار داد که قتل دست‌کم ۲۰۰ سیاستمدار این کشور را طراحی کرده و به این منظور کیسه‌هایی را نیز برای اجساد این سیاستمداران سفارش داده بود.

احزاب راست افراطی در سایر کشورهای اروپایی توانسته‌اند موقعیت خود را در میان رای‌دهندگان ارتقا دهند و در اخیرا انتخابات پارلمان اروپا کرسی‌های خود را افزایش دهند.