ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

  تاریخ در آینهٔ نویسنده؛ از حقیقتِ روایت تا روایتِ حقیقت

 نویسنده: مهرالدین مشید باور بر این بوده است که نویسندگان داستان‌ها…

وقتی بحران دیگر در مرز متوقف نمی‌ماند

Wahidullah Noorzai | NIDA Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field-Based Strategic…

از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

                       کام بلا 

جهان در معرض نابودی و کام  بلا  تاکی همیشه مردمان در…

میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

«
»

پوتین سیاست “نفرت‌انگیز” غرب علیه چین را محکوم کرد

رئیس‌جمهوری روسیه در مراسمی گفت، تحریم‌های کشورهای غربی علیه پکن توجیه‌پذیر نیست و با قوانین بین‌المللی در تضاد است و این فعالیت‌ها علیه چین گاهی اوقات نفرت‌انگیز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در سیزدهمین مجمع سرمایه‌گذاری سالانه “وی.تی.بی کپیتال” موسوم به “روسیه فرا می‌خواند” گفت: آنها از سال ۲۰۰۰ من را در مورد چین نگران کرده‌اند. از آن زمان، کسانی که من را ترسانده بودند، خودشان ترسیدند و شروع به تغییر سیاست خود در قبال چین کردند. اوضاع تغییر کرده است، از این رو تحریم‌ها و محدودیت‌های مختلف به نظر من کاملاً غیرقابل توجیه است. منظورم این است که آنها با هنجارهای حقوق بین‌الملل در تضاد هستند.

رئیس‌جمهوری روسیه همچنین با اشاره به پیمان امنیتی “آکوس” که میان استرالیا، آمریکا و انگلیس به امضا رسیده است، آن را نمونه‌ای از سیاستگذاری غرب علیه چین نامید و گفت: حقیقت این است که این رقابت رو به افزایش است و گاهی اوقات نفرت‌انگیز می‌شود… نمونه آن عقد پیمان آکوس است. وقتی شخصی یک اتحاد نزدیک علیه شخص دیگری ایجاد می‌کند، این به ارتقای وضعیت در آن منطقه کمکی نمی‌کند، بلکه تنش‌ها تشدید می‌شوند.  

پوتین همچنین گفت، روسیه می‌داند که آمریکا به نحوی در توسعه تسلیحات مافوق صوت از چین جلوتر است، هر چند “هیچکس درباره آن ایراد نمی‌گیرد.” او در ادامه به آزمایش موفقیت‌آمیز تسلیحات مافوق صوت چین اشاره کرد.

رئیس‌جمهوری روسیه افزود: و ما واکنش شرکای آمریکایی خود را در این زمینه دیدیم. اما می‌دانیم که شرکای آمریکایی ما در توسعه سلاح‌های مافوق صوت اندکی از آن جلوتر هستند. آنها به سادگی در مورد آن صحبت نمی‌کنند و هیچکس هم به آن ایرادی نمی‌گیرد و سر و صدا نمی‌کند. درست مثل اینکه آنها ۱۰ سال پیش سلاح ضد ماهواره خود را آزمایش کردند و هیچکس تا الان به آن ایرادی نگرفته است. اما وقتی روسیه اخیراً چنین آزمایشی را انجام داد، در سراسر جهان سر و صدا به پا شد.

او افزود: روسیه مشارکت در گفت‌وگو درباره ثبات استراتژیک با آمریکا و چین را مهم می‌داند.

پوتین گفت: ما به تضمین امنیت خود فکر می‌کنیم و با شرکای خود در حوزه‌هایی که مهم می‌دانیم، همکاری می‌کنیم. به عنوان مثال، ما مهم می‌دانیم که در مورد ثبات استراتژیک با ایالات متحده گفت‌وگو کنیم. ما همچنین در چنین گفت‌وگوهایی با جمهوری خلق چین شرکت می‌کنیم.

رئیس‌جمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنانش گفت، دلار ارزش خود را به عنوان یک ارز ذخیره از دست نداده است، اما سیاست مقامات ایالات متحده موقعیت جهانی آن را تضعیف می‌کند.

ولادیمیر پوتین گفت: روسیه دلار را کنار نگذاشته. ما نمی‌خواهیم جای دیگری برویم. عمده تسویه‌ حساب‌های نفت و گازی ما به دلار انجام می‌شود، اما ما اجازه نداریم به شرکای خود در صنایع دفاعی و در حوزه دفاعی، به دلار پرداخت کنیم. بنابراین باید چه کار کنیم؟ فقط باید عقب‌نشینی کنیم. همچنین تحریم‌ها علیه برخی کالاهای غیر مرتبط با صنعت دفاعی اعمال می‌شود. در آن صورت، باز هم پرداخت دلاری با مشکل مواجه می‌شود. مقامات آمریکایی خودشان مشکل را ایجاد می‌کنند.

او افزود که در نتیجه، پرداخت‌ها به دلار نه تنها در رابطه با روسیه بلکه در سراسر جهان کاهش یافته است.