جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

از قهرمان‌سازی تا نقد تاریخی؛ بازخوانی کارنامه رهبران در شش…

 نویسنده: مهرالدین مشید بزرگ‌نمایی رهبران؛ ناسپاسی به آرزو های مردم افغانستان رخدادهای…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

پیام هستی

رسول پویان ز قلب هستی پیامی بـه گوش دل گفتند چه خوش…

افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت دوم: از هویت تا قدرت؛ چگونه یک سازمان خود…

نیهلیسم؛ محصول شکست سیاسی یا فردی؟

Nihilism. آرام بختیاری نیهلیسم یعنی پوچی، انفعال، زوال، بطالت، و فاقد هدف.  نیهلیسم…

گزیده‌ی اشعار شرمین ولی

اشعار کتاب اندوه ارغوانی یک سیب گزیده‌ی اشعار شرمین ولی مترجم: زانا کوردستانی (۱) پاییز…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت اول: مسئله فقط امیر نیست وقتی درباره طالبان صحبت می‌کنیم،…

بعد از ضربه چه می‌ماند؟

افغانستان و منطقه در عصر جنگ‌های فرسایشی Wahidullah Noorzai — Former…

دل دادن و دل بردن!

امین الله مفکر  امینی                2026-25-09 دلـــــدادن ودل بردن ودل بستن نباشد…

ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

«
»

پوتین: روابط با آمریکا نباید گروگان بازی‌های سیاسی داخلی شود

پوتین در مصاحبه با فاکس نیوز

رئیس‌جمهوری روسیه تحقیقات شورای ویژه آمریکا به ریاست رابرت مولر درباره مداخله انتخاباتی مسکو را “بازی‌های سیاسی” دانست که نباید به آنها اجازه مداخله در روابط آمریکا – روسیه را داد.

 ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در مصاحبه با فاکس نیوز به سوالی درباره اعلام جرم تیم رابرت مولر علیه ۱۲ افسر اطلاعاتی کشورش پاسخ داد که به هک و افشای اطلاعات سیستم‌های حزب دموکرات آمریکا متهم شدند. این اعلام جرم، سه روز پیش از نشست پوتین با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا انجام شد.

پوتین گفت از این بابت نگرانی ندارد اما آن را بخشی از “تقلای سیاسی داخلی” می‌داند.

وی گفت: اتهام مداخله انتخاباتی “مضحک” است.

رئیس‌جمهوری روسیه تاکید کرد: حتی یک ذره هم تمایلی به این موضوع ندارم. اینها بازی‌های سیاسی داخلی ایالات متحده است. روابط میان روسیه و ایالات متحده آمریکا نباید گروگان این تقلای سیاسی داخلی شود.

سخنان پوتین اندکی پس از کنفرانس خبری جنجالی او با ترامپ در فنلاند مطرح شد؛ جایی که مساله مداخله ادعایی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ کاملا در کانون توجه بود. ترامپ که شخصا بارها تحقیقات تیم مولر را زیر سوال برده و آن را “شکار جادوگر” دانسته بود، دوشنبه هم در اقدامی غیر عادی دستاوردهای روسای اطلاعاتی کشور خودش را زیر سوال برد.

پوتین هم تاکید کرد که انتصاب مولر به عنوان یک دادستان مستقل برای پیگیری تحقیقات “فاقد مشروعیت” است.

رهبر کرملین به فاکس نیوز گفت: مثل روز برایم روشن است که این فقط یک تقلای سیاسی داخلی است و اصلا جای افتخار برای دموکراسی آمریکا نیست که از چنین متدهای کثیف و رقابت‌ سیاسی‌ای استفاده کند.

پوتین در ادامه تاکید کرد: این “کاملا خنده‌دار” است که برخی از مردم گمان می‌کنند روسیه رای میلیون‌ها آمریکایی را در انتخابات ۲۰۱۶ دستکاری کرده است.

او همچنین گفت: اطلاعاتی علیه رئیس‌جمهوری آمریکا یا خانواده او در اختیار ندارد.

رهبر روسیه افزود: مداخله در امور داخلی ایالات متحده! آیا واقعا فکر می‌کنید که کسی از جانب کشور روسیه می‌تواند در انتخابات ایالات متحده دخالت کرده و بر انتخاب میلیون‌ها آمریکایی تاثیر بگذارد؟ خیلی خنده‌دار است.

رئیس‌جمهوری روسیه تاکید کرد: اول اینکه روسیه به عنوان یک کشور هرگز در امور داخلی ایالات متحده دخالت نکرده است، چه برسد به انتخابات‌های آن. اطلاعاتی هم علیه ترامپ و خانواده او نداریم. آیا شما فکر می‌کنید سرویس‌های ویژه ما روی از همه آمریکایی‌ها جاسوسی می‌کنند؟ خب‌، بر خلاف شما، بر خلاف ایالات متحده، ما این کار را نمی‌کنیم. ما منابع کافی در اختیار نداریم. ما افراد کافی در اختیار نداریم تا وضعیت کنترلی کامل برقرار کنیم. این بخشی از برنامه‌های ما نیست و کاملا روشن است که ما کاری از این نوع علیه آقای ترامپ انجام ندادیم.

معاهده استارت

رئیس‌جمهوری روسیه همچنین گفت که به ترامپ اطلاع داده است مسکو برای تمدید معاهده هسته‌ای “استارت جدید” که سال ۲۰۲۱ منقضی می‌شود، آمادگی دارد.

پوتین گفت: به رئیس‌جمهوری ترامپ اطمینان دادم که روسیه برای تمدید این معاهده آمادگی دارد اما اول باید روی جزئیات آن توافق کنیم زیرا ما سوالاتی از شرکای آمریکایی خودمان داریم. ما گمان می‌کنیم که آنها کاملا از این معاهده پیروی نمی‌کنند اما کارشناسان باید روی این مساله نظر بدهند.

معاهده استارت جدید که آوریل ۲۰۱۰ به امضا رسید، خواستار کاهش کلاهک‌های هسته‌ای قابل استقرار و بمب‌ها است که تعداد آنها بیش از ۱۵۵۰ فروند نشود. این معاهده تعداد موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای مستقر شده، موشک‌های بالستیک قابل پرتاب از زیر دریایی و بمب‌افکن‌های هسته‌ای را به ۷۰۰ فروند کاهش می‌دهد و تعداد موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای مستقر نشده، موشک‌های بالستیک قابل پرتاب از زیر دریایی و بمب‌افکن‌ها به ۸۰۰ فروند می‌رسد. طبق این معاهده دو کشور تا فوریه امسال زمان داشتند تا درباره محدودیت‌های آن به توافق برسند.

مناقشه اسکریپال

ولادیمیر پوتین در گفت‌وگو با فاکس نیوز درباره مسمومیت سرگئی اسکریپال، جاسوس دوجانبه سابق کشورش در انگلیس گفت که از طریق رسانه‌ها متوجه این موضوع شده و غیر منطقی است که تصور شود روسیه چنین حمله‌ای را انجام داده باشد.

پوتین تاکید کرد: لندن هیچ مدرکی دال بر اثبات ادعایش در دست ندارد. ما هم تمایل داریم که به شواهد دسترسی داشته باشیم اما هیچکس آنها را به ما نمی‌دهد. این درست شبیه اتهامات مداخله در روند انتخاباتی آمریکاست. این پرونده ممکن است ناشی از مسائل داخلی در انگلیس باشد چون هیچکس نمی‌خواهد نگاهی به آن بیندازد. ما فقط شاهد اتهامات بی‌اساس هستیم. چرا اینطوری است؟ چرا روابطمان باید با این خراب شود؟

الحاق اوکراین یا گرجستان به ناتو

رئیس‌جمهوری روسیه همچنین درباره پیوستن اوکراین یا گرجستان به ائتلاف نظامی ناتو گفت اگر چنین اقدامی صورت بگیرد روسیه “واکنش منفی” خواهد داشت. پوتین افزود: این برای امنیت ملی ما تهدیدی فوری و مستقیم محسوب می‌شود. نزدیک کردن ساختارهای ناتو به مرزهایمان یک تهدید خواهد بود و واکنش ما قطعا منفی است.