بحران مالی سازمان ملل و فاجعه انسانی در افغانستان

آزمونی برای تعهد جهانی به انسان‌دوستی و چندجانبه‌گرایی سازمان ملل متحد…

میراث سکاها در شاهنامه فردوسی: سیستان، سجستان و ایران

- دکتر بیژن باران مقدمه: شاهنامه و جغرافیای هویت ایرانی. شاهنامه…

تروتسکی در تاریخ اندیشه سیاسی چپ

leo Trotzki ( 1879- 1940 )  آرام بختیاری سنت ترور سیاسی با…

پاسخ  ما

میر عبدالواحد سادات پاسخ  ما  : بر مبنای وجدان ملی و ندای…

قهرمانی تیم فوتسال؛ نمادی از وحدت ملی و امیدی برای…

نویسنده: مهرالدین مشید شگفتن گل های لیخنند در سرزمین به تاراج…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش چهارم و آخری)  ۷. ویژگی‌های فرهنگ سیاسی مطلوب برای…

ارسطو

نوموړی د لرغوني یونان او لوېدیځې نړۍ یو له لویو…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش سوم) ۶. چالش‌ها و راهکارهای تحول فرهنگ سیاسی در…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش دوم)  ۴. وضعیت کنونی کلتور سیاسی در افغانستان در پرتو…

بیایید هموطن!

امین الله مفکر امینی       2025-12-10! بیــــا هموطن با هم یکی گردیم تا…

ما با پاکستان مشترکات نداریم !

مدتیست که عده ای نام از مشترکات میان افغانستان و…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش اول) ۱.خلاصه  این مقالهٔ علمی ـ تحلیلی و رهنمودی…

ښاري ژوند، چاپېریال او ډیجیټل پرمختګ

حميدالله بسيا په اوسني عصر کې، ښارونه د بشري ژوند د…

مهندسی قومی یا طرح توازن قومی در ساختار قدرت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید مشروعیت‌ بخشی قومی؛ از توجیه انحصار تا مهندسی…

صرصر ظلم 

از فروغ حسن تو ماه فلک شرمنده شد  مهر لطفت هر…

از همین خاک جهان دگری باید ساخت !

با شروع زمزمه های کم شدن موسسات خارجی و خروج…

چرا شطحیات! ترامپ را درک نه‌می‌کنیم؟

اولویت مردم ما اسقاط طالبان است، نه تعامل. ✍️ محمدعثماننجیب در جهان…

پاکستان د افغانستان په خاوره کې د TTP د غړو

د ویشتلو حق نه لري د افغانستان او پاکستان اړیکې له تاریخي…

اپلاتون

د ده اصلي نوم «اریستوکلس» دی، د یونان یو نوموتی…

نقض حاکمیت ملی از سوی طالبان؛ از سلطه ایدئولوژیک تا…

نویسنده: مهرالدین مشید اجندا های قومی و اختلاف برانگیز منافی حاکمیت…

«
»

پوتین توانست رهبران شرق را جذب کند تا ازایالات متحده امریکا رویگردان شوند

potin

رهبران دولت های شرق نزدیک طور منظم و دوامدار به مسکو سفر هایی را انجام میدهند و به رفت و آمد خویش ادامه میدهند، بدون در نظرداشت اینکه قوت های نظامی ایالات متحده امریکا درین منطقه به طور چشمگیری نظر به قوت های نظامی روسیه حضور دارند( قرار اظهارات کار شناس غربی).

قرار نوشته روزنامه پولیتیک در منطقه متذکره هم اکنون 35 هزار کارمند نظامی امریکا حضور دارند و صد ها طیاره امریکایی که در مقابل آن فقط دو هزار نظامیان روسیه همراه با پنجاه بال طیاره قرار دارد.

با وجود چنین وضع و حالت در منطقه، رهبران کشور های شرق میانه، غرض ملاقات با ولادیمیر پوتین به مسکو میروند و نه به واشنگتن.

اتکا به اسناد دست داشته ( جناب دینیسا دوسا ) صدر اعظم اسرائیل بنیامین نیتانیاهو سفری به مسکو داشتند.

عنقریب شاه عربستان سعودی سلیمان نیز از مسکو دیدن خواهد کرد.

رئیس جمهوری مصر و رهبران شرق نزدیک بار بار سفر هایی به مسکو غرض ملاقات با پوتین داشتند، درزمینه ایشان به منظور دریافت کمک های نظامی هیچ کدام از ایشان به آقای اوباما در زمینه مراجعه نمیکنند.

علت چنین اوضاع و احوال بیان شده را در واقعیت زیرین به نگارش گرفته اند.

یعنی اینکه روسیه آماده گی خود را در رابطه به تطبیق قدرت غرض تنظیم موازنه قوت ها در منطقه عملاً نشان داد، اما ایالات متحده امریکا چنین قوت را تا کنون نشان نداده است.

جناب روسا نویسنده مقاله  به نکته زیرین اشاره میکند که روش جهان پذیری پوتین کاملاً در تقابل به روش جهان پذیری اوباما قرار دارد.

آقای اوباما بدین باور است که به کاربرد قوتها زمانی ضرورت است اگر امنیت ایالات متحده امریکا غیر مستقیم مورد تهدید قرار گیرد، این باور و یا لزومدید موضوع فوق الذکر به انعکاس آن درسهایی است که رئیس دولت امریکا از جنگ ها در عراق و افغانستان و عدم سهم گیری جدی و قاطع در رابطه به جنگ سوریه، آن وقتی که جنگ آفت بشری را تحریک و دامن میزد، شما کجا بودید؟ و در تطبیق پالیسی فوق الذکر چرا عمل نمیکردید؟

با وجود اینکه متکی به نیرو ها و قوت ها به خاطر رسیدن به اهداف سیاسی در شرق میانه  به قول کار شناس نوعی  نورم شناخته میشود، طوریکه ما همه شاهد عینی بوده و استیم که عربستان سعودی در یمن دست به حمله و تجاوز زد.

سعودی ادعا دارد که این تجاوز از ترس اینکه امریکا نمیخواهد که گسترش خطر ایران را در منطقه محدود سازد، بناً ما روی این ملحوظ دست به کار شدیم.

 

ا.دهقان

منابع: خارجی

مورخ 26.05.2016