قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

داستایفسکی شوروی: داستایفسکی در فرهنگ، ایدئولوژی و فلسفه شوروی

 برگردان . رحیم کاکایی سه گفتار در واکاوی جایگاه داستایفسکی، نویسنده…

در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

«
»

پوتین: اکثریت جهان از فشار و فریبکاری غرب خسته شده‌اند

قوانین غرب “استعمار در یک بسته جدید” است

به گزارش خبرگزاری «تاس»، “ولادیمیر پوتین”، رئیس‌ جمهوری روسیه امروز پنج‌شنبه، در جریان سخنرانی خود در  اجلاس ژوهانسبورگ که در قالب “بریکس پلاس/توسعه” برگزار شد، یادآور شد که غرب از «قوانین» خود برای اهداف خودخواهانه استفاده می‌کند و این قوانین در واقع «استعمار در یک بسته جدید» است.

پوتین که به صورت کنفرانس ویدئویی در این اجلاس سخنرانی می‌کرد، با اشاره به اینکه کشورهای بریکس طرفدار شکل‌گیری نظم جهانی متوازن و چند قطبی هستند که منافع حاکمیتی گسترده‌ترین طیف ممکن از کشورهای جهان را در نظر بگیرد، تاکید کرد: «می‌خواهم توجه داشته باشید که بریکس با هیچ‌کس رقابت نمی‌کند، خود را در مقابل کسی قرار نداده است. البته بدیهی است که این روند واقع بینانه، روند ایجاد نظم نوین جهانی، هنوز مخالفان آشتی‌ناپذیری دارد که به دنبال کند کردن تحقق این روند هستند.  برای جلوگیری از تشکیل مراکز جدید توسعه و نفوذ مستقل در جهان تلاش می کنند.»

رهبر روسیه افزود: «به ویژه، کشورهای «میلیارد طلایی» هر کاری برای حفظ جهان تک قطبی انجام می‌دهند، زیرا برای آنها مفید است. آنها به ویژه در تلاشند تا سیستم حقوق بین الملل را با “نظم مبتنی بر قوانین خود” جایگزین کنند. حامیان جهان تک قطبی از “قوانین” خود برای اهداف خودخواهانه استفاده می‌کنند و آنها را متناسب با شرایط سیاسی فعلی تغییر می دهند.»

پوتین ادامه داد: «در واقع، این همان استعمار تنها در یک بسته و شکل جدید است و اتفاقاً چندان هم زیبا نیست. استعمارگران مدرن که پشت شعارهای خوب دموکراسی و حقوق بشر پنهان شده‌اند، به دنبال حل و فصل مشکلات خود به هزینه دیگران هستند و همچنان بی‌شرمانه منابع را از کشورهای در حال توسعه جذب می‌کنند.»

انتقاد پوتین از «نئولیبرالیسم رادیکال» غربی 

رئیس جمهوری روسیه، از «نئولیبرالیسم رادیکال» تحمیل شده توسط غرب و علیه ارزش های مرسوم در جهان انتقاد کرد و یادآور شد: برخی از سیاستمداران برای انجام وظایف فرصت طلبانه حتی از توجیه نئونازیسم، بیگانه هراسی و افراط گرایی در انواع مختلف آن ابایی ندارند و چشمان خود را به روی تروریست‌ها بسته و از آنها برای رسیدن به اهداف خویش استفاده می‌کنند. به عقیده او، روند کنونی مانع استقرار نظم نوین جهانی می شود.

ولادیمیر پوتین افزود: اکثریت جهانی که کشورهای حاضر در این نشست به آنها تعلق دارند، از انواع فشارها، انواع فریبکاری‌ها هر چه بیشتر خسته می شوند و آماده همکاری صادقانه، برابر و متقابل هستند و روسیه نیز آماده همکاری برابر با تمامی این کشورهاست.

 روسیه از تمام ظرفیت‌های خود برای مبارزه با گرسنگی در جهان استفاده می‌کند

وی همچنین اعلام کرد که روسیه از تمام ظرفیت ها و امکانات خود برای مبارزه با گرسنگی در جهان و جلوگیری از بحران غذایی استفاده می‌کند.  رئیس جمهوری روسیه گفت: «کشور ما توجه ویژه‌ای به مسائل مربوط به تامین غذا و کود برای کشورهای آفریقایی و به طور کلی بازارهای جهانی دارد. به عبارت دیگر، ما از تمام امکاناتی که در اختیار داریم برای کمک به تلاش‌های جهانی برای مبارزه با گرسنگی و جلوگیری از بحران غذایی استفاده خواهیم کرد.»

پوتین همچنین با اشاره به اینکه که روسیه با وجود موانع و محدودیت‌های تحریمی، عرضه رایگان غلات به آفریقا را سازماندهی می‌کند، افزود: برای دومین سال متوالی به لطف خدا، رکورد برداشت غلات در روسیه شکسته شده است و همانطور که گفتم در ماه های آینده 25 تا 50 هزار تن غله را به عنوان کمک‌های بشردوستانه دارای اولویت به شش کشور نیازمند آفریقایی اختصاص خواهیم داد و به رایگان به آنها تحویل خواهیم داد. 

رئیس جمهوری روسیه با اشاره به توافقات صورت گرفته در  نشست روسیه- آفریقا در سن پترزبورگ، تاکید کرد: «اکنون مذاکرات با دوستان ما در این زمینه ها در این کشورها در حال تکمیل است. و اتفاقاً ما همه این کارها را در شرایط دشوار کنونی انجام می دهیم، علی رغم موانعی که بر سر راه ما قرار می گیرد، علی رغم تحریم‌های غیرقانونی اعمال شده بر صادرات ما، که لجستیک حمل و نقل، بیمه و پرداخت ها را به شدت پیچیده کرده است.»