نیلس هورنر گزارشگر نامدار سوئدی به ضرب گلوله در کابل کشته شد
ما مراتب همدردی و تسلیت خود را به خانواده و همکاران نلیس هورنر ابلاغ می کنیم. این مرگ غمانگیز، حکایت روزمره روزنامهنگارانی است که برای مطلع کردن ما از جان خود میگذرند.
نیلس هورنر، خبرنگار سوئدی انگلیسیتبار، سهشنبه ٢٠ حوت ١٣٩٢ در ساعت یازده صبح در کارتیه وزیر اکبر خان به ضرب گلوله دو مرد مسلح به قتل رسید. گزارشگر ٥١ ساله رادیو سوئد، به هنگام انتقال به شفاخانه جان سپرد.
رضا معینی مسئول دفتر افغانستان گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام کرد: «ما مراتب همدردی و تسلیت خود را به خانواده و همکاران نیلس هورنر ابلاغ می کنیم. خشونتی که با آغاز کارزار انتخاباتی در اواسط ماه دلو افزایش یافته است، خطری جدی علیه آزادی اطلاع رسانی است و از ژورنالیستان نیز قربانی میگیرد. این مرگ غمانگیز، حکایت روزمره روزنامهنگارانی است که برای مطلع کردن ما از جان خود میگذرند. ما از مقامات مسوول خواهان انجام تحقیقات لازم و جدی برای شناسایی و مجازات عاملان و آمران این قتل هستیم. با آنکه در سالهای اخیر شاهد رشد رسانهها در افغانستان هستیم. اما افزایش ناامنی و به ویژه مصونیت از مجازاتی که عاملان حملهها از آن بهرمند هستند، میتواند در پوشش درست انتخابات و اینگونه بر حیات دمکراتیک را مختل کند.»
مسئولیت این حمله را هنوز کسی به عهده نگرفته است. ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان به خبرگزاری فرانسه اعلام کرده است که « ما با افرادمان بررسی کردهایم و کسی از ما در این حمله دخالت نداشته است». سخنگوی طالبان دو روز پیش با ارسال خبرنامهای به رسانهها اعلام کرده بود « آنان به افراد تحت امر شان دستور داده اند تا روند انتخابات را مختل کنند.» در این اطلاعیه طالبان به شکل مستقیم مردم را تهدید کرده بودند « با شرکت در انتخابات جانشان را به خطر نیندازند. » با نزدیک شدن موعد برگزاری انتخابات و از آغاز سال میلادی، حملههای دهشتآفرین افزایش یافته است و قربانیان بسیاری بر جای گذاشته است.
بنا به گفته حشمت الله ستانکزى سخنگوى قوماندانى امنيه کابل، نیلس هورنر دو روز پیش وارد کابل شده بود و «اين خبرنگارخارجى، پس از بودوباش در یکی از رستورانتهای شهرکابل، زمانی که با ترجمان و رانندهاش در نزدیکی سرک پانزدهم وزیر محمد اکبرخان عبور میکرد، مورد حمله افراد نامعلوم قرار گرفت. بخاطر تحقيقات بيشتر ترجمان و راننده او بازداشت شده است.»
افغانستان با وجود رشد قابل ملاحظه در ردهبندی جهانی آزادی رسانهها در سال ٢٠١٣ اما در سال جاری در میان ١٨٠ کشور در رتبه ١٢٨ قرار گرفته است.