اسدالله بلهار جلالزي

له خوږ ژبي شاعر، تکړه کیسه لیکونکي او ژورنالیست ښاغلي…

مهاجرستیزی آخوندهای ایران و غمنامه بی‌پایان مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید هزاران کیلومتر دور از میهن، میلیون‌ها مهاجر افغانستانی…

آغوش وطن

فریادِ خراسان بزرگ   و   ایران قدیم  رسول پویان   جوزای 1404  در خانـه قـوی باش که…

اعلامیه‌ی سربازِ مکتب دینی – فلسفی “من بیش از این…

هشدار نسبت به نقش حامد کرزی در روند سیاست‌گذاری مهاجرتی اروپا! در…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

(۱) اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

مشاهیر جنبش کارگری، در سوسیال دمکراسی انقلابی

August Bebel(1840-1913) آرام بختیاری آگوست ببل،- در جنبش کارگری آلمان.   آگوست ببل (1913-1840)…

جـنـبـش نـازیـسـم نـو

 " جـنـبـش نـازیـسـم نـو"، کـه بـا نـظـر بـه فـعـلـیـت تـهـدیـدآمـیـز…

آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

«
»

نقش حنیف اتمر در انتخابات ریاست جمهور آینده

 

با نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری جریان های سیاسی نیز تلاش ها را آغاز کرده اند تا با ایجاد ایتلاف های نیرومند در این انتخابات حضور قویتر از خود نشان دهند.

در انتخابات ریاست جمهوری آینده جریان های موفق خواهند شد که از تکت های انتخاباتی قویتر استفاده کنند که این تکت ها می تواند دارای صفات مشخص باشند.

نخست نفوس مردمی ؛ نقش مردم در انتخابات ریاست جمهوری آینده سازننده و اثر گذار است ، مردم با حضور در انتخابات و حمایت از یک کاندید مناسب می تواند اینده انتخابات را رقم زند و از سو هم مانع کلان در برابر تقلب و سازماندهی های شوند که از سوی برخی جریان ها رقم زده می شود.

بحث دوم طرح های سودمند برای آینده افغانستان است که باید از افرادی در ایتلاف های انتخاباتی استفاد صورت گیرد که بتوانند برنامه های را برای آینده افغانستان ارایه کنند که آن برنامه ها عملی و سودمند باشد تا از یک سود ثبات اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی را به دنبال گیرد و از سوی دیگر روند صلح و مذاکره افغانستان به کامیابی پایان یابد.

شاخص روابط خارجی تکت های انتخاباتی مورد دیگر است که باید در ایجاد ایتلاف های سیاسی برای انتخابات ریاست جمهوری مورد نظر باشد. این اصل یک نگرش عمده برای انتخابات است چون فردی که در جریان های انتخاباتی داخل می شود باید حمایت کشور های منطقه و جهان را با خود داشته و نامش در سازمان های بین المللی به نیکی یاد شود این این اصل یک نیاز جدی دانسته می شود.

باید با تکرار یاد کرد فردی که در انتخابات ریاست جمهور آینده حضور می یابد با امتحان ‌های تاریخی و سرنوشت‌سازی روبرو خواهد شد. دغدغه عمده برای کسی که افغانستان را برای پنج سال آینده مدیریت خواهد کرد، اقتصاد، امنیت، گفت‌وگو با مخالفان مسلح دولت، فساد اداری و حکومت‌داری خوب است.

افغانستان در چند سال آینده نیازمند کمک‌های اقتصادی جهان خواهد بود، اما همزمان باید خود را برای خودکفایی آماده کنیم.

بروکراسی باید از بین برود و شیوه کار در نهادهای دولتی اصلاح شود. برنامه‌های گسترده‌ای برای از بین بردن فساد اداری باید روی دست گرفته شود . افرادی که خوب کار می کنند باید مکافات شوند و افرادی که در فساد دست دارند باید مجازات شوند ولی باید رییس جمهور آینده  دلایل فساد را از بین ببرد.

حنیف اتمر مشاور پیشین شورای امنیت ملی که چند کرسی بلند را نیز پیش از این در حکومت افغانستان به عهده داشت بار ها تاکید کرده است که  تمرکز اش بیشتر روی حاکمیت قانون و تامین امنیت است. وی اشاره کرده است که وقتی سرمایه‌گذاری صورت بگیرد، اقتصاد را می‌توان بهبود بخشید. اقای اتمر همچنان گفته است که باید روابط خود را با همسایه‌ها بیشتر کنیم و بتوانیم به عنوان نقطه اتصال میان این کشورها عمل کنیم تا افغانستان به مرکز اقتصادی و تجارت منطقه بدل شود. اما این برنامه های اقای اتمر در چند سال گذشته به دلیل نبود حمایت از سوی حاکمان در حکومت وحدت ملی به کرسی عمل قرار نگرفت و یکی از دلایل که از کرسی اش استعفا داد نیز این موضوع گفته می شود.

با این حال حضور اقای اتمر در انتخابات آینده  ریاست جمهوری با توجه به اوضاع بحرانی کشور که از گسترش نا امنی سخت صدمه دیده و بحران اقتصاد نیز گلوی مردم را فشار میدهد یک نیاز جدی است.

جریان های سیاسی نیز اکنون متوجه این موضوع شده اند که داشتن اقای اتمر منحیث یک تکت فعال و اثر گذار در انتخابات آینده ریاست جمهوری یک نیاز است.

اقای اتمر در چند سال گذشته تجارب خوب سیاسی را در حکومتداری حاصل کرده و همچنان روابط اش با کشور های منطقه به خصوص در ماموریت اخیر اش قابل درک و ستایش گفته می شود .

ویب سایت مشهور خبر نامه نیز پیش از این زیر تیتر ” مردان مقتدر؛ نگاهی به زندگی و کارنامه ۷ مشاور امنیت ملی ” اقای اتمر را سیاست مدار کار دان و شایسته در وضعیت افغانستان عنوان کرده بود. در بخش مقاله این ویب سایت نوشته شده است که ” اکنون با حضور حنیف اتمر در مشاوریت امنیت ملی افغانستان، ساختار این اداره گسترده شده و    دفتر شورای امنیت ملی موثرترین دفتر در امور اطلاعاتی، نظامی، امنیتی و حتی سیاست خارجی افغانستان می باشد. این نوشته نشان میدهد که نقش اقای اتمر در انتخابات ریاست جمهوری آینده کشور نیز اثر گذار بوده و می تواند با حضور در هر حلقه انتخابات تغییر دور از انتظار را ایجاد کند.

اشکار توانا