نیهلیسم؛ محصول شکست سیاسی یا فردی؟

Nihilism. آرام بختیاری نیهلیسم یعنی پوچی، انفعال، زوال، بطالت، و فاقد هدف.  نیهلیسم…

گزیده‌ی اشعار شرمین ولی

اشعار کتاب اندوه ارغوانی یک سیب گزیده‌ی اشعار شرمین ولی مترجم: زانا کوردستانی (۱) پاییز…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت اول: مسئله فقط امیر نیست وقتی درباره طالبان صحبت می‌کنیم،…

بعد از ضربه چه می‌ماند؟

افغانستان و منطقه در عصر جنگ‌های فرسایشی Wahidullah Noorzai — Former…

دل دادن و دل بردن!

امین الله مفکر  امینی                2026-25-09 دلـــــدادن ودل بردن ودل بستن نباشد…

ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

  تاریخ در آینهٔ نویسنده؛ از حقیقتِ روایت تا روایتِ حقیقت

 نویسنده: مهرالدین مشید باور بر این بوده است که نویسندگان داستان‌ها…

وقتی بحران دیگر در مرز متوقف نمی‌ماند

Wahidullah Noorzai | NIDA Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field-Based Strategic…

از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

«
»

نقشه ‌های امپریالیستی بورژوازی ترکیه!

 حزب کمونیست فدراسیون روسیه

14.04.2021

در چند دهه گذشته طرح ‌های امپریالیستی بورژوازی ترکیه به طرح های نئو عثمانی و پان ترکیسم تبدیل شده و به یک عامل مهم ژئوپلیتیک در قلمرو مناطق یورو- اسیا و جمهوری های سابق شوروی تبدیل شده است. ایده هایی که ریشه های عمیقی در گذشته (ارتجاعی – مترجم) دارند، که اکنون بورژوازی ترکیه از آنها به عنوان ابزاری برای ارتقا آرمان های امپریالیستی خود در مرزهای اتحاد جماهیر شوروی سابق و سایر کشورها استفاده می کند.

در حال حاضر، این روند پس از برجسته شدن و افشای نقش ترکیه در درگیری قره باغ مورد توجه قرار گرفته است، که به وضوح اهداف امپریالیستی رادیکال ترین بخش از طبقه حاکم ترکیه را برجسته کرده است.

عبدالله گل رئیس جمهور سابق ترکیه در سال ۲۰۰۹ با تاسیس یک انجمن فرهنگی، نقش مهمی را در گسترش این ایده های نئو‌عثمانی این کشور را به عهده به اصطلاح مرکر «فرهنگی ترک» نهاد، این انجمن تحت عنوان «بنیاد یونس امره» در سال ۲۰۰۹ تأسیس شد.

مراکز متعددی از این بنیاد در کشورهای مختلف تاسیس شد، بدین وسیله تحت پوشش فعالیت‌های آموزشی ایده های سلطه طلبانه نئوعثمانی، با هدف جا انداختن و به پیش بردن ایده‌های امپریالیستی بورژوازی ترکیه تبلیغ و ترویج می گردد.
در مراسم افتتاح چنین مركزی، رئیس جمهور وقت عبدالله گل، كه شخصاً در آنجا حضور داشت، اظهار داشت كه مراكز فرهنگ یونس امره را باید به عنوان قدرت «نامرئی» تركیه قلمداد كرد.

همان زمان در روسیه نیز ترکیه اقدام به گشایش دو مرکز به اصطلاح فرهنگی در مسکو و کازان کرد. مرکز کازان در تاریخ ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۲ افتتاح شد. رئیس مرکز فردی به نام احسان دمیرباش ، یک شهروند ترکیه بود. این مرکز در کازان به طور رسمی در سال ۲۰۱۶ تعطیل شد. اما به احتمال زیاد به فعالیت هایش به‌شکل مخفی ادامه داده است و ایده های نئو‌عثمانی را در میان ترک های منطقه ولگای روسیه ترویج می کند.
آنها علاوه بر سمینارها و سخنرانی ها ، حتی از اساتید خارجی نیز دعوت به عمل آورده و به طور فعال از فن آوری های مدرن آنلاین نیز استفاده می کنند. حتی در آوریل-مه سال ۲۰۲۰ تلاش برای برگزاری یک جشنواره ترکی با حضور گسترده کودکان تاتارستان انجام دادند.

امپریالیسم ترکیه آشکارا برای سلطه بر قلمرو اتحاد جماهیر شوروی سابق تلاش میکند و برای رسیدن به این هدف از ابزارهای مختلفی بهره می ‌جوید ، از قدرت نرم گرفته تا یک بکار گیری نیروی نظامی بسیار واقعی.
ترکیه بدون هیچ نوع پنهان کاری سعی دارد در مناطق جمهوری های سابق شوروی هژمونی و تسلط خود را اعمال کند. رشد بحران ها و تشدید تنش ها در کشورهای سابق عضو اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی رابطه مستقیمی دارد با تضعیف قدرت اقتصادی در این کشور ها و همچنین در ترکیه. در چنین شرایط و فضایی، دوایر تصمیم گیری و محافل سرمایه داری با عبور از مرزها سعی در گسترش بازارها و در عین حال تحت تأثیر قرار دادن همسایگان نزدیک خود دارند، تا از این طریق بتوانند راه حل هایی برای حل مشکلات داخلی کشور خود بیابند.

وظیفه ما کمونیست ها در مقابل سیاست های امپریالیستی آنها برای آغاز درگیری های جدید و دامن زدن به تنش های قومی در این مناطق چه می‌تواند باشد؟ وچه سیاستی را می‌توان بکار گرفت؟
تنها وحدت طبقات کارگران و زحمتکشان کشورهای پسا شوروی و ترکیه می تواند جلوی تلاش‌های سلطه جویان مرتجع را برای تبدیل قلمرو اتحاد جماهیر شوروی سابق به منطقه ای برای جنگ های امپریالیستی را بگیرد.

کمیته حزب کمونیست فدراتیف روسیه؛ شهر کازان
برگردان آزاد. میم. الف