توهم برتری و بازی قدرت

«جستاری در خودبزرگ‌ بینی و بازی‌های پنهان برتری» تهیه و تدوین…

بالیستیک چی‌ست؟

چرا این واژه‌ی صفت را به جای نام اصلی کار…

طالبان؛ پیامد فساد ساختاری و سازمان یافته حکومت‌های کرزی و…

نویسننده: مهرالدین مشید از امید تا انحطاط؛ فساد ساختاری و بازگشت…

قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

داستایفسکی شوروی: داستایفسکی در فرهنگ، ایدئولوژی و فلسفه شوروی

 برگردان . رحیم کاکایی سه گفتار در واکاوی جایگاه داستایفسکی، نویسنده…

در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

«
»

ملاک حقیقت عمل است نه حرف

(فرهاد)

دلم ز دست دوستان دو رنگ تنگ است

فدای قلب دشمن شوم همیشه یکرنگ است

(بیدل)

جنرال اسکات میلر فرمانده کل نیرو های خارجی بتاریخ اول جدی در ولایت فراه رفته بود در دیدار با مقامات این ولایت گفته است که نیرو های خارجی از بهر کمک به برقراری صلح و اتحاد، حفاظت از منافع ملی افغانستان در این کشور حضور دارند، افزود ما در افغانستان هستیم تا صلح و اتحاد در سراسر افغانستان برقرار  و از منافع ملی این کشور حفاظت کنیم.

در ادامه گفت ما همواره از مردم افغانستان حمایت میکنیم یقیناً که از همکاران امنیتی مان پیشتیبانی میکنیم همان گونه بار ها گفته ام افغانها باید از بهر قربانی های نیرو های امنیتی شان به آنان افتخار نمایند، در رابطه به گفته فرمانده متذکره مردم و آگاهان دید گاه های خویش را چنین بیان داشته، میافزایند ملاک حقیقت عمل است نه حرف، نه وعده های بلند بالای سرخرمن.

زیرا که تجربه خونین هفده سال گذشته ثابت ساخت که قوت های نظامی خارجی از جمله امریکا و متحدین آنها در عملکرد های خویش بر خورد دوگانه داشته با ادعای مصارف یک تریلیون دالر در جنگ افغانستان بجای وارد کردن فشار های اقتصادی، نظامی، سیاسی بالای مهد تروریزم جهانی (آنطرف خط دیورند)  کشور ما را به میدان نبرد، پایگاه مافیای بین المللی مواد مخدر، آزمایش انواع ایدولوژی ها، بازار مصرفی، تهیه کننده مواد خام کشور های منطقه و جهان مبدل نموده ثمره آن قرار گرفتن افغانستان در ردیف چهار کشور فاسد، نود فیصد تهیه کننده مواد مخدر جهان میباشد.

بیش از چهل فیصد در زیر خط فقر زیست نموده شش میلیون تن در خارج از کشور مهاجرت نموده بیش از یک میلیون تن بیجاه شده گان داخلی را در کشور تشکیل میدهند، بیش از سه میلیون تن به مواد مخدر، هفتاد فیصد به نسبت تشدید شدن جنگ های خونین، مشکلات اقتصادی، بیکاری، عدم تطبیق یکسان قانون و عدالت اجتماعی، گسترش فرهنگ معافیت، تجاوز بالای یکعده کودکان، زنان به امراض های فزیکی و روانی مبتلا شده اند، به نسبت عدم حمایت از تولیدات داخلی از جمله تثبیت غیر عادلانه مالیات و کرایه های مارکیت های تولیدی، تجارتی، خدماتی، دولتی، مختلط و مالیات عمده فروشان، عدم توجه به حل مشکلات راه های ترانزیتی، ایجاد دستگاه های پروسس، مواد غذایی، میوه، پیشه وری، صنعت کاران، گدام های ذخیره، هنگر ها مطابق نیاز، نبود منابع توزیع کننده قرضه با مفاد عادلانه و بازاریابی تولیدات داخلی در مارکیت های داخلی و خارجی، تورید اجناس و مواد بی کیفیت، کم کیفیت یا اجناس و موادیکه در داخل تولید خواستهای هموطنان ما را مرفوع مینمود.

بزرگترین صدمه و مهلک بر پیکر اقتصاد کشور وارد کرده است.

کسر بیلانس تجارت نود و چهار فیصد یعنی واردات نود و چهار، صادرات شش فیصد در سالهای گذشته نشان میدهد با وجود امضاء تفاهم نامه همکاری بین سران دولت امریکا، افغانستان به اثر کارشکنی و بازیهای ریا کارانه و دوگانه نظامیان امریکایی بیست و دو گروه دشمنان مردم در نقاط مختلف کشور ما به حملات انتحاری ادامه داده  نظامیان ناتو و امریکا در مقابل تجاوز چندین کیلومتر نظامیان پاکستانی در داخل افغانستان و پرتاب هزاران راکت که سبب شهادت و بیجاه شدن هزاران خانواده در نقاط ولایات نزدیک به خط تحمیل دیورند گردیده اند، سکوت اختیار نموده هیچ عکس العمل از خود نشان نداده اند.

از ناحیه بازیهای فوق صدای مردم به آسمانها بلند شده، سرزمین جنت نشان ما به یک جهنم برای باشنده گان آن مبدل شده است.

تا زمانیکه سران متذکره در عملکرد هایشان صادقانه تغیرات بنیادی را نیاورند نمیتوان به وعده های سرخرمن، فرمانده هان نظامی و سران قصر سفید و متحدین آن امیدوار بود.