اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

رساله‌ای در باب تخیل (3)

« آزادی و هراس انسان از خلوت خویش » تهیه و…

جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

از قهرمان‌سازی تا نقد تاریخی؛ بازخوانی کارنامه رهبران در شش…

 نویسنده: مهرالدین مشید بزرگ‌نمایی رهبران؛ ناسپاسی به آرزو های مردم افغانستان رخدادهای…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

پیام هستی

رسول پویان ز قلب هستی پیامی بـه گوش دل گفتند چه خوش…

افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت دوم: از هویت تا قدرت؛ چگونه یک سازمان خود…

نیهلیسم؛ محصول شکست سیاسی یا فردی؟

Nihilism. آرام بختیاری نیهلیسم یعنی پوچی، انفعال، زوال، بطالت، و فاقد هدف.  نیهلیسم…

گزیده‌ی اشعار شرمین ولی

اشعار کتاب اندوه ارغوانی یک سیب گزیده‌ی اشعار شرمین ولی مترجم: زانا کوردستانی (۱) پاییز…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت اول: مسئله فقط امیر نیست وقتی درباره طالبان صحبت می‌کنیم،…

بعد از ضربه چه می‌ماند؟

افغانستان و منطقه در عصر جنگ‌های فرسایشی Wahidullah Noorzai — Former…

دل دادن و دل بردن!

امین الله مفکر  امینی                2026-25-09 دلـــــدادن ودل بردن ودل بستن نباشد…

ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

«
»

مطالبی از سایر رسانه‌ها درباره «عملیات نظامی ‌ویژه روسیه» (۱۱)

گنادی زیوگانف: رمزگشایی از گستاخی‌های نخست‌وزیر لهستان / حزب کمونیست دونتسک در شرایط جنگی چگونه کار می‌کند؟

گنادی زیوگانف: رمزگشایی از گستاخی‌های نخست‌وزیر لهستان
مترجم: مسعود امیدی
برگرفته از سایت «مجله هفته»

به احتمال زیاد خاطرات «قتل‌عام در ولین» در سال ۱۹۴۴، زمانی که پیشینیان نازی‌های کنونی با خشونت حدود ۱۰۰‌هزار زن، کودک و سالخورده‌ لهستانی را در اوکراین غربی نابود کردند، از ذهن او (ماتئوش موراویسکی، نخست‌وزیر لهستان) بخار شده است.
درخواست رذیلانه‌ نخست‌وزیر لهستان، اعتقاد ما را تأیید می‌کند که نئونازیسم نه‌تنها به ایدئولوژی رژیم باندرای کیف تبدیل شده است، بلکه به‌صورت فعال در سراسر اروپا در حال گسترش است. اخیراً صدراعظم آلمان گفته است که عملیات نظامی ‌روسیه در اوکراین «آلمان را از یک گناه تاریخی خلاص می‌کند.»
این روندی بسیار نگران‌کننده است. ظاهراً اروپا پیامدهای وحشتناکی را که ظهور و تقویت نازیسم در آلمان به‌دنبال داشت، فراموش کرده است.
بشریت برای ۷۱ میلیون زندگی ادای احترام کرده است. کشور ما ۲۷ میلیون نفر از بهترین پسران و دختران خود را در مبارزه با نازیسم آلمان و میلیتاریسم ژاپن از دست داد. ما آن را فراموش نکرده‌ایم. به‌همین دلیل است که عملیات نظامی ‌روسیه در اوکراین به‌صورت روشنی از ماهیت ضدِ فاشیستی برخوردار است.
ما نگرش خود را نسبت به اقدامات و اظهارات آقایان فعلی لهستان به همه‌ شهروندان این کشور تعمیم نمی‌دهیم. لهستانی‌ها، مردمی ‌اسلاو هستند. مردم عادی از ارتش سرخ که آنها را از دست فاشیست‌ها آزاد کرد، با نان و نمک (۴) استقبال کردند.  همکاری دوجانبه‌ سودمند ما در اردوگاه سوسیالیستی به بازسازی و توسعه‌ صنعت و علم لهستان کمک کرد. هیتلرها و باندراها، پیلسودسکی و موراویسکی (۵) می‌آیند و می‌روند. و خلق مشترک‌المنافع اسلاو، که قرن‌ها در کنار یکدیگر زیسته‌اند، هر بار برخلاف همه‌ احتمالات احیا می‌شود، زیرا منافع اساسی آنها در انطباق با این امر است.
حزب کمونیست فدراسیون روسیه، اظهار نفرت‌انگیز و روس‌هراسانه‌ نخست‌وزیر لهستان را به‌شدت محکوم می‌کند و او را با واژه‌های زیر مورد خطاب قرار می‌دهد: «دست‌ها کوتاه، آقای موراویسکی! تاریخ ما شاهد بسیاری از بخیلان از‌جمله همفکر شما آدولف هیتلر، برای پایان دادن به جهان روسی بوده است. جای آنها از دیرباز در زباله‌دان تاریخ بوده است. همان سرنوشت برای شما هم خواهد بود.»
متن کامل مطلب

حزب کمونیست دونتسک در شرایط جنگی چگونه کار می‌کند؟
نویسنده: بوریس لیتوینف، دبیر اول کمیته مرکزی حزب کمونیست جمهوری خلق دونتسک
مترجم: محمد چابکی
برگرفته از سایت «اشتراک»

برای من شگفت‌انگیز بود، تقریباً تمام روسیه به ما کمک می‌کند. از  نووسیبیرسک کمک‌های بشردوستانه به دونباس ارسال می‌شود. کمک از مزرعه دولتی به‌نام لنین، که توسط پاول نیکولاویچ گرودینین اداره می‌شود، صورت می‌گیرد. محموله‌ها از منطقه روستوف، اوستیای شمالی، کاباردینو ــ بالکاریا، جمهوری ماری ال و حتی از یاکوتیا می‌آیند.
در واقع این کمک‌های همه‌جانبه، از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا مردم می‌بینند تنها مربوط به مسکو نیست، بلکه مربوط به کل  واحد‌ها و همه نیروهای چپ است. که به لطف فعالیت حزب کمونیست در بستر مناسبات رفیقانه برجسته شده است.
ما بسیاری از کمک‌ها را رصد می‌کنیم، تا به  نیازمندان تعلق گیرد. مهمتر از همه، بسته‌های «سرخ» حزب کمونیست فدراسیون روسیه است که جان ده‌ها هزار نفر را نجات داد. بازه زمان متفاوت بود و هزینه بسیاری داشت. به‌خصوص سال‌های ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ مردم چندین روز مواد خوراکی نداشتند، حزب کمونیست آنقدر محصولات عرضه  کرد که برای تغذیه کل واحدهای نظامی‌ نیز کافی بود!
احزاب کمونیست جهان چگونه به شما کمک می‌کنند؟
ما به لطف حزب کمونیست فدراسیون روسیه، موفق شدیم ارتباطات بین‌المللی قابل توجهی با احزاب کمونیست جهان برقرار کنیم. ما با ۴۵ حزب کمونیست و کارگری جهان همکاری می‌کنیم. ما روابط گرمی‌ با احزاب کمونیست آلمان، کمونیست‌های ایتالیایی، اسپانیایی، بریتانیایی داریم که در حال انتشار اخبار درست به توده‌ها هستند. برای ما مهم است که مردم  پا بر زمین بگذارند و همه چیز را همانطور که هست بفهمند. آنها اطلاعات را نه از  بی بی سی، سی ان ان و دیگر رسانه‌های مشابه، بلکه از منابع مستقل احزاب کمونیست و کارگری دریافت کنند.
متن کامل مطلب