این هم بیاد تاریخ بماند

قومگرایی و ائتلاف ها بر بنیاد قومیت حلال مشکل افغانستان نیست! گرایش…

چرا اخلاق در همه‌ عرصه‌های زنده‌گی میان بیش‌ترین بشرِ قرنِ…

اخلاق‌نگری به سیاست‌مدارانِ بد اخلاق: مورد ترامپ محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب-دینی فلسفی من…

برابری حقوی + استعداد ذاتی = شایسته سالاری...!

انسان ها٬ نظر به توانایی های ذاتی برابر آفریده نشده اند.…

مرغ رویا  

رسول پویان  مسوزان بال پـرواز پرستـوهـای زیبا را   میفگـن در قفسهای طلایی…

تعامل که انزوا؟

نور محمد غفوري په نړیوالو اړیکو کې د هېوادونو برخلیک د…

از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

هویت و عوامل تعیین‌کننده آن: بررسی علمی و تحقیقاتی

نور محمد غفوری خلاصه هویت یکی از مفاهیم بنیادین علوم اجتماعی و…

نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

«
»

         مسوولین حکومت گویا وحدت ملی باید پاسخ بگویند

                                                                                               نوشته ی  :  اسماعیل فروغی

                                                                                                               جنوری 2015

              

         بیش از شش ماه به درازا کشاندن نتیجه ی انتخابات و حدود صد روز به تأخیر انداختتن تشکیل کابینه ،  زیانهای گرانبار امنیتی ، اقتصادی  و اجتماعی را بر ملت ما تحمیل نموده است  .

         طی این مدت ، نسبت ایجاد وضعیت تاریک و سردرگم در کشور ،  اوضاع امنیتی وطن وخیم تر شده ، صدها هموطن بیگناه ما بیشتر بکام مرگ فرورفته اند .  

        طی این مدت ، باساس گزارشهای رسمی وزارت مالیه ، بیش از پنج میلیارد دالر به اقتصاد ملی کشور صدمه وارد شده و بیش از شش میلیارد دالر سرمایه های شخصی از کشور خارج گردیده است .

        و بد تر از همه ، طی این مدت با ایجاد چنین وضعیت تاریک و سردرگم  ، اعتماد مردم به دستآوردها و ارزشهای بزرگ بشری چون ” انتخابات ”  و ” وحدت ملی ”   بشدت خدشه دار گردیده ، توده های مردم  باردیگر به هیچیک از گروههایی که زیر چنین شعارهای قشنگ بخواهند  مردم را بسوی خود بکشانند ، هرگز باور نخواهند نمود .  

        اینها زیانهای بزرگ و انکار ناپذیریست که از برکت حکومت گویا وحدت ملی ، پیش از شروع کارشان ، به مردم و کشور ما رسیده است . و اساساً مسوولین این زیانها باید پیش از آغاز کارشان در برابر قانون پاسخ بگویند .

        اگر سیزده سال حکمروایی رییس جمهور پیشین حامد کرزی و حامیان امریکایی شان بجای گسترش فساد ، ناامنی و کشت و قاچاق مواد مخدر ، قانون و قانونیت را در کشور ما حاکم مینمودند ؛ اکنون  سردمداران گویا حکومت وحدت ملی باید به میز محاکمه کشانیده شده و از آنان پرسیده میشد که :

        آیا شما با کدام حق ، بخاطر منافع شخصی ، گروهی و قومی تان ، نتیجه ی انتخابات را شش ماه تمام به درازا کشانده و بیش از سه ماه کشوری در حال جنگ را بی وزیرجنگ گذاشتید . کشوری محتاج و ویران را بی وزیر مالیه ، اقتصاد ، معارف و یا ساختمان و فواید عامه گذاشتید  ؟

       میدانم که با دریغ و درد ، تاهنوز مرجع  توانا و قا نونمندی نداریم تا  نیت و توان پرسیدن از سردمداران حکومت را داشته باشد . سردمداران حکومت میتوانند ماههای دیگرهمچنان بر سر تشکیل کابینه و یا مسایل دیگر چانه زده و چرخ کار و زنده گی را از چرخیدن بازبدارند ؛ اما هرگز با مخالفت ، نافرمانی یا بازجویی قانونی روبرو نمیشوند . هرچند اخیراً پس از ماهها سردرگمی ، برخی از فعالین جامعه ی مدنی و شورای ملی کشور ، هشدارها یی ملایم و غیر موثر به حاکمان صادر نموده اند که گویا مردم را به نافرمانی مد نی فراخوانده و کابینه ی نمادین را به مردم معرفی خواهند نمود ؛ اما من تا هنوز به عملی شدن و موثریت آن باورمند نشده ام .

       به باور من تا هنوز نه مردم و نه جامعه ی مد نی ما به آن پخته گی و استقلالیت فکر و عمل رسیده اند که بتوانند به موقع جلو بیعدالتی ، فساد و بی تفاوتی و خیانت حکومتداران را بگیرند .

       مردم و جامعه ی مدنی باید بدانند که بی تفاوتی و خاموشی در برابر قضایای جدی ملی ، خود بحران زاست و یا کم ازکم بحرانها را به درازا میکشاند .

       اکنون  زمان آن فرارسیده است تا مردم و جامعه ی مد نی ما از هر حادثه ی مهم  درس تاریخی بیاموزند . حقوق و توانایی های نهفته در خود را به شناسایی گرفته ، شجاعانه و به موقع از آن استفاده نمایند .