روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

                 یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                          (قسمت دوم)                        چرا…

«
»

محمود احمدی نژاد چه میگوید ؟

محمود احمدی‌نژاد، می گوید «پیروزی هیچ یک از نامزدهای انتخابات پیش رو برای آینده ایران «تفاوتی ندارد»…

 


البته محمود احمدی نژاد خودش اندازه این حرفها نیست ولی نماینده هر جناحی از حکومت باشد…حرف و تحلیلش کاملا درست است ، شرکت یا عدم شرکت در انتخابات 1396 حکومت اسلامی ایران در سرنوشت نهایی کل نظام تاثیری ندارد.  سیستم ولایت فقیه مجبور است مسیر برجام را با هر رئیس جمهوری ادامه دهد . رئیسی را میآورد تا مردم مشتاقانه به روحانی رای بدهند . برای توجیه دفاع از حسن روحانی رئیسی بهترین گزینه است . بعد از تائید مشتی دزد و جنایتکار توسط شورای نگهبان ، سیستم عظمای ولایت فقیه آمار مشارکت را برای بیرون از ایران نیاز دارد تا مشروعییت سیاسی کوفت کند….


رسانه هایی مثل بی بی سی که این روزها مدافع رای دادن و انتخابات در حکومت اسلامی ایران میشوند نمیخواهئد به روی نامبارک بیاورند که پدیده انتخابات در جایی که کل سیستم علامت سوال است اساسا قابل آنالیز و تحلیل نیست . سیستم ولایت فقیه  قبل از انتخاب مثلا رئیس جمهور ، اول باید کل سیستم حکومت اسلامی را به مزایده بگذارد تا اگر مردم به حکومت اسلامی مجددا رای دادند آنوقت برویم به قدمهای بعدی….والا از این بازیهای مسخره انتخاباتی کره شمالی هم انجام میدهد و 100 درصد مردم شرکت میکنند تازه نیازی به مهندسی هم ندارد .

جناب بی بی سی و باقی قضایا….در سیستمی که نیمی از جمعیتش ( زنان ) حق مشارکت جدی در جامعه و سیاست ندارد ، حق ندارد کاندید شود و حتی حق انتخاب پوشش آزادانه نداشته باشد آنوقت حق رای داشته باشد !!!گردانندگان بی بی سی خیلی برای چنین سیستم جانشان در میرود گورشان را گم کنند و ساکن حکومت اسلامی ایران شوند تا ببینم آنوقت چه میگویند ؟

به گزارش دویچه‌وله، پرتاب بزرگترین بمب غیرهسته‌ای جهان در افغانستان واکنش‌های گسترده جهانی را به دنبال داشت. در اکثر رسانه‌های جهان از لقب این بمب یعنی «مادر بمب‌ها» استفاده شد…پاپ فرانسیسکوس به مخاطبانش در یک گردهمایی دانشجویان در ایتالیا گفت: «من وقتی این نام را شنیدم خجالت کشیدم.» وی اضافه کرد: «یک مادر زندگی می‌بخشد و این بمب مرگ؛ اما ما این وسیله را مادر می‌نامیم. چه اتفاق می‌افتد؟


پس پاپ معترض است به نامگذاری مادر…به خود بمب و جنگ و کشتار اعتراضی ندارد ولی به کلمه مادر معترض است چون مادر مسیح برایش تداعی میشود . همان مادر فداکاری که در طویله نطفه عیسی را کاشت و با هوشمندی انداخت گردن خدا …. و حالا کلیسا هم بچه های مردم را به نام پدر و پسر کونشان میذارد ولی برای مادرهی خیلی ارزش قایل است ….

پاپ فرانچسکو روز جمعه به لیسبون پایتخت پرتغال رفت و با مارسلو ربلو دی سوسا، رییس جمهوری این کشور دیدار کرد. در این شهر کوچک با حضور پاپ مراسم آیین عشای ربانی برگزار شد و طی آن به مناسبت یکصدمین سال دیده شدن مریم مقدس توسط سه کودک به آنها لقب قدیس اعطاء و کونشان گذاشتند . کلیسای کاتولیک در سال ۱۹۳۰ این رویداد را به رسمیت شناخت. این سه نفر به نامهای جاسینتا، فرانسیسکو و لوسیا چند سالی است که از دنیا رفته اند . طی مدت اقامت پاپ در پرتغال حدود یک میلیون گوسفند مومن مسیحی به دیدن وی خواهند شتافت.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در جلسه روز سه‌شنبه شورای امنیت بار دیگر از توافق هسته‌ای با ایران، برجام، دفاع کرد و تاکید کرد تهران به تعهداتش پایبند بوده است….خانم موگرینی یادآوری کرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا کنون پنج بار اجرای برجام از سوی ایران را تایید کرده است….حجاج نظم نوین جاده برجام را هی لایبروبی میکنن….

من باید بدهم رأى انتخاباتى
کمی فرق میکند به زن بدهی يا مرد
اگر به زن بدهم محشرى شود….و اگر به مرد بدهی بدبخت میشوی
اين طرف يك قبيله‏ ى ريشو
آن طرف يك عشيره ‏ى بی درد
من در فکر دادن بودم
ناگهان دخترى نكو منظر
از ميان همه به من رو كرد

گفت : آقا خبرنگارم من
تو كه را انتخاب خواهى كرد برای دادن ؟
من بيچاره ‏ى نديد بَديد
باختم قافيه به بازى نرد
گفتمش در جواب تو باید….سخن راست بر زبان آورد
اگر این دادن آزاد است
« من به توخواهم داد »

اقتباس از هالو


اسماعیل هوشیار