افغانستان پس از پنج سال طالبان؛ ثبات واقعی یا آرامش…

وحیدالله نورزی افسر ارشد نظامی سابق، استراتژیست میدانی و تحلیل‌گر امنیتی…

افغانستان؛ تشنه رهبران آگاه و مدیران صادق، نه غارتگران قدرت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان به رهبران آگاه و مدیران صادق و…

از ضعف نهاد در افغانستان تا سرایت ناامنی در منطقه…

وحیدالله نورزی Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military & Security Analyst Strategic…

سیاسي ګوند، سازماني جوړښت او د دموکراتیکې رهبرۍ بنسټونه

نور محمد غفوری لنډیز سیاسي ګوندونه د معاصرو سیاسي نظامونو له مهمو سازماني…

وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

شارل دو مونتسکیو

هغه د روښانتیا په زمانه کې یو فرانسوي فیلسوف،…

جوردانو برونو (بخش نخست)

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

حضرت دوست

نوشته نذیر ظفر  شدم خراب إزا و خوب‌تر نمیگردم نهال خشک   شدم با…

 پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

۱۵ اگستروزی که نه‌تنها جمهوریت؛ بلکه رویاهای یک ملت فرو…

نویسنده: مهرالدین مشید ۱۵ اگست ۲۰۲۱ را نباید صرف به‌عنوان روز…

آیازبان پارسی گویشی مردم کابل و تهران  ویا گویش هزارگی …

نوشته: دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها برخی ماجراجویان…

آسیب شناسی  استقلال افغانستان آن در بعد های سیاسی، اقتصادی،…

نوشته از بصیر دهزاد   روابط بین المللی و تکنالوژی معاصر…

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

«
»

محمود احمدی نژاد چه میگوید ؟

محمود احمدی‌نژاد، می گوید «پیروزی هیچ یک از نامزدهای انتخابات پیش رو برای آینده ایران «تفاوتی ندارد»…

 


البته محمود احمدی نژاد خودش اندازه این حرفها نیست ولی نماینده هر جناحی از حکومت باشد…حرف و تحلیلش کاملا درست است ، شرکت یا عدم شرکت در انتخابات 1396 حکومت اسلامی ایران در سرنوشت نهایی کل نظام تاثیری ندارد.  سیستم ولایت فقیه مجبور است مسیر برجام را با هر رئیس جمهوری ادامه دهد . رئیسی را میآورد تا مردم مشتاقانه به روحانی رای بدهند . برای توجیه دفاع از حسن روحانی رئیسی بهترین گزینه است . بعد از تائید مشتی دزد و جنایتکار توسط شورای نگهبان ، سیستم عظمای ولایت فقیه آمار مشارکت را برای بیرون از ایران نیاز دارد تا مشروعییت سیاسی کوفت کند….


رسانه هایی مثل بی بی سی که این روزها مدافع رای دادن و انتخابات در حکومت اسلامی ایران میشوند نمیخواهئد به روی نامبارک بیاورند که پدیده انتخابات در جایی که کل سیستم علامت سوال است اساسا قابل آنالیز و تحلیل نیست . سیستم ولایت فقیه  قبل از انتخاب مثلا رئیس جمهور ، اول باید کل سیستم حکومت اسلامی را به مزایده بگذارد تا اگر مردم به حکومت اسلامی مجددا رای دادند آنوقت برویم به قدمهای بعدی….والا از این بازیهای مسخره انتخاباتی کره شمالی هم انجام میدهد و 100 درصد مردم شرکت میکنند تازه نیازی به مهندسی هم ندارد .

جناب بی بی سی و باقی قضایا….در سیستمی که نیمی از جمعیتش ( زنان ) حق مشارکت جدی در جامعه و سیاست ندارد ، حق ندارد کاندید شود و حتی حق انتخاب پوشش آزادانه نداشته باشد آنوقت حق رای داشته باشد !!!گردانندگان بی بی سی خیلی برای چنین سیستم جانشان در میرود گورشان را گم کنند و ساکن حکومت اسلامی ایران شوند تا ببینم آنوقت چه میگویند ؟

به گزارش دویچه‌وله، پرتاب بزرگترین بمب غیرهسته‌ای جهان در افغانستان واکنش‌های گسترده جهانی را به دنبال داشت. در اکثر رسانه‌های جهان از لقب این بمب یعنی «مادر بمب‌ها» استفاده شد…پاپ فرانسیسکوس به مخاطبانش در یک گردهمایی دانشجویان در ایتالیا گفت: «من وقتی این نام را شنیدم خجالت کشیدم.» وی اضافه کرد: «یک مادر زندگی می‌بخشد و این بمب مرگ؛ اما ما این وسیله را مادر می‌نامیم. چه اتفاق می‌افتد؟


پس پاپ معترض است به نامگذاری مادر…به خود بمب و جنگ و کشتار اعتراضی ندارد ولی به کلمه مادر معترض است چون مادر مسیح برایش تداعی میشود . همان مادر فداکاری که در طویله نطفه عیسی را کاشت و با هوشمندی انداخت گردن خدا …. و حالا کلیسا هم بچه های مردم را به نام پدر و پسر کونشان میذارد ولی برای مادرهی خیلی ارزش قایل است ….

پاپ فرانچسکو روز جمعه به لیسبون پایتخت پرتغال رفت و با مارسلو ربلو دی سوسا، رییس جمهوری این کشور دیدار کرد. در این شهر کوچک با حضور پاپ مراسم آیین عشای ربانی برگزار شد و طی آن به مناسبت یکصدمین سال دیده شدن مریم مقدس توسط سه کودک به آنها لقب قدیس اعطاء و کونشان گذاشتند . کلیسای کاتولیک در سال ۱۹۳۰ این رویداد را به رسمیت شناخت. این سه نفر به نامهای جاسینتا، فرانسیسکو و لوسیا چند سالی است که از دنیا رفته اند . طی مدت اقامت پاپ در پرتغال حدود یک میلیون گوسفند مومن مسیحی به دیدن وی خواهند شتافت.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در جلسه روز سه‌شنبه شورای امنیت بار دیگر از توافق هسته‌ای با ایران، برجام، دفاع کرد و تاکید کرد تهران به تعهداتش پایبند بوده است….خانم موگرینی یادآوری کرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا کنون پنج بار اجرای برجام از سوی ایران را تایید کرده است….حجاج نظم نوین جاده برجام را هی لایبروبی میکنن….

من باید بدهم رأى انتخاباتى
کمی فرق میکند به زن بدهی يا مرد
اگر به زن بدهم محشرى شود….و اگر به مرد بدهی بدبخت میشوی
اين طرف يك قبيله‏ ى ريشو
آن طرف يك عشيره ‏ى بی درد
من در فکر دادن بودم
ناگهان دخترى نكو منظر
از ميان همه به من رو كرد

گفت : آقا خبرنگارم من
تو كه را انتخاب خواهى كرد برای دادن ؟
من بيچاره ‏ى نديد بَديد
باختم قافيه به بازى نرد
گفتمش در جواب تو باید….سخن راست بر زبان آورد
اگر این دادن آزاد است
« من به توخواهم داد »

اقتباس از هالو


اسماعیل هوشیار