این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

«
»

فشار کارشناسان آمریکایی جهت عادی سازی روابط با کوبا

منبع: Cubasi ـــ

کوبا، ۹ اکتبر ۲۰۱۴. کارشناسان آمریکایی در روز گذشته توصیه کردند که حکومت‌شان عادی سازی روابط با کوبا را آغاز کند، و برخی از عناصر اصلی اعمال تحریم‌های تحمیلی توسط واشنگتن در سال ۱۹۶۲ را از میان بردارد.

حق ویژه کامل دولت آمریکا جهت اتخاذ چنین تصمیمی در جریان برگزاری یک کنفرانس ویدئویی درمورد آثار محاصره کوبا که با حضور کارشناسانی از واشنگتن و هاوانا تشکیل شده بود، مورد تأکید قرار گرفت.


رابرت موز، وکیل آمریکایی گفت: «رئیس‌جمهور ایالات متحده نه تنها می‌تواند بسیاری از عناصر تحریم را، جز در موارد استثنایی معدودی، لغو کند، بلکه می‌تواند روابط با کوبا را در تمام زمینه‌هاعادی کند».


در جریان برگزاری یک جلسهٔ بحث و گفت‌و‌گو در بخش منافع کوبا در واشنگتن، موز اظهار داشت که سیاست ایالات متحده نسبت به جزیره تحت حاکمیت کمونیستی «غیرعادی» است و هیچ چیز نمی‌تواند مانع از آن شود که رئیس‌جمهور ایالات متحده به تحریم پایان دهد و روابط را عادی سازد، و بنابراین این امر صرفاً به «اراده و خواست» بستگی دارد.


موز توضیح داد: «رئیس‌جمهور بعدی آمریکا می‌تواند هیلاری کلینتون باشد که اخیراً گفته است طرفدار عادی سازی روابط با کوباست». وی در ادامه به برشمردن مراحل اصلی کنار گذاشتن خط مشی مقابله‌جویانهٔ کنونی با کوبا پرداخت.


وی اظهار داشت، کاربرد برون مرزی فعلی تحریم، از طریق اعمال تحریم‌ها علیه کسانی که با این جزیره تجارت می کنند، و حذف کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم، می‌تواند در اولویت قرار گیرد.


در همین حال، بنا به گفتهٔ فیل پیترز، شخصیت دانشگاهی و رئیس گروه پژوهشی کوبایی، اگر چه اقلام خاصی مدنظر نیست، اما تجارت بین دو کشور می‌تواند افزایش یابد و کوبا می‌تواند صدور تنباکو و عرق نیشکور را همراه با اعزام «نیروی کار بسیار ماهر» به ایالات متحده آغاز کند.

پیترز با تأکید بر اینکه تعداد گردشگرانی که از آمریکا به جزیره می‌رند می‌تواند به‌سرعت تا رقمی به حدود ۵۰۰۰۰۰ بازدید‌کننده برسد و می‌تواند فرصت‌هایی را در بخش انرژی برای شرکت‌های آمریکایی ایجاد کند، گفت: «تأثیر این امر در مدت بسیار کوتاهی آشکار می شود».

همزمان در جلسهٔ بحث و گفت‌و‌گویی که در هاوانا در مقر وزارت امور خارجه برگزار شد، محققان کوبایی آندرس زالدیوار و جاناتان کوئیروس اشاره کردند که در بیش از دو دههٔ گذشته سیستمی از قوانین، آثار تحریم را از طریق اعمال جریمه‌ها و اقدامات برون مرزی شدت داده بودند.


در ۲۸ اکتبر، کوبا بار دیگر گزارش سالانه خود در مورد اثرات تحریم را در سازمان ملل ارائه خواهد کرد.