عدالت در اسلام !

شیخ الاسلام امام ابن تیمیه می گوید . ان الله…

 افغانستان در بن‌بست پیچیده؛ روزنه‌های امید برای گشایش

 نویسنده: مهرالدین مشید قومی‌سازی جنگ؛ ترفند طالبان برای بقای انحصار قدرت  این…

مکثی بر طرح «ضرورت عقلانیت سیاسی، واقعبینی و گفتگوی سیاسی»

نوشته از بصیر دهزاد برای اولین بار است که ، بعد…

  نوستالژی انقلابی رمانتیسم فقرو بیچارگی

Victor Hugo (1802- 1885 ) آرام بختیاری آثار هوگو؛ مدرن، روشنگر، اخلاقی،…

فراتر از فروپاشی: چرا دولت‌ها پیش از سقوط، از درون…

تحلیلی نهادی از افغانستان و منطق سرایت بحران در منطقه وحیدالله…

من مسئول اعمال خودم هستم، نه مسئول اشتباه هم‌تبارانم

 نور محمد غفوری اگر سخنانی که از نام رحمت‌الله نبیل در…

جوردانو برونو ( بخش دوم ) 

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

افغانستان پس از پنج سال طالبان؛ ثبات واقعی یا آرامش…

وحیدالله نورزی افسر ارشد نظامی سابق، استراتژیست میدانی و تحلیل‌گر امنیتی…

افغانستان؛ تشنه رهبران آگاه و مدیران صادق، نه غارتگران قدرت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان به رهبران آگاه و مدیران صادق و…

از ضعف نهاد در افغانستان تا سرایت ناامنی در منطقه…

وحیدالله نورزی Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military & Security Analyst Strategic…

سیاسي ګوند، سازماني جوړښت او د دموکراتیکې رهبرۍ بنسټونه

نور محمد غفوری لنډیز سیاسي ګوندونه د معاصرو سیاسي نظامونو له مهمو سازماني…

وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

شارل دو مونتسکیو

هغه د روښانتیا په زمانه کې یو فرانسوي فیلسوف،…

جوردانو برونو (بخش نخست)

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

حضرت دوست

نوشته نذیر ظفر  شدم خراب إزا و خوب‌تر نمیگردم نهال خشک   شدم با…

 پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

«
»

فراخوان آگاهان و روشنفکران افغان در خارج از کشور

قرار است با امضاء قرار داد میان دولت افغانستان و عربستان سعودی، یک مرکز بزرگ گویا آموزش عالی دینی در کابل اعمار گردد.
بدین مناسبت گفته شده است که حکومت وحدت ملی، چک سفیدی از سوی سعودی دریافت کرده است. به نظر میرسد این نخستین قرار داد حکومت بر آمده از سازش و توافق، پاسخی به حمایت های بیدریغ عربستان سعودی از حکومت وحدت ملی است.
امضاء این قرار داد و به دنبال آن، آغاز کار ساختن این مرکز در محافل مختلف افغانستان، واکنش هایی را بر انگیخته است. یکی از ملوس ترین و بارز ترین پیامد های خطرناک و زیانبار این قرار داد، ترویج و شایعه ای درک افراطی از دین مقدس اسلام در خط وهابیت پنداشته میشود. با فعال شدن این مرکز بدون تردید تلاش های گسترده صورت خواهد گرفت تا دید مردم متدین کشور از دین که بر مبنای مسامحه، میانه روی و اعتدال اسلامی استوار است، در جهت افراطگرایی و خصومت ورزی با پیروان مذاهب دیگر به ویژه شییعان کشور سمت و سو داده شود.
این روند سبب تفرقه افگنی در میان مردمان با هم برادر کشور ما خواهد شد. افغانستان که این یک چهاردهه است در آتش جنگ های تباه کننده و خان و مان بر انداز میسوزد و هنوز که هنوز است راه حلی برای بیرون رفتن ازین بحران ویرانگر نیافته است. این بار با برنامه جهنمی تازه ای روبرو شده است که تداوم جنگ و خشونت، افراطگرایی و تعصب، تنش و انقطاب پایان ناپذیر را در جامعه نهادینه میسازد.
از همین حالا تلاش ها برای ارائه تصویر وارونه از کشور و مردم مظلوم ما در انظار جهانیان آغاز شده است و تصادفی نیست که وزیر داخله پاکستان با پرُ رویی و بیشرمی، افغانستان را کانون بنیاد گرایی و افراطیت و کشورش را قربانی آن وانمود میسازد، در حالیکه اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده در چند کیلومتر اسلام آباد مرکز پاکستان و در شهر هیبت آباد با فامیلش زنده گی مینمود.
بنابرین نیاز شکل گیری یک حرکت بزرگ مردمی مشتمل بر روشنفکران، علمای دینی، بزرگان، محاسن سفیدان، جوانان، زنان، نهاد های جامعه مدنی، احزاب سیاسی دیموکرات و ترقیخواه در برابر این برنامه خطرناک وتباه کننده، درین برهه تاریخی قد بر می افرازد.
هرگونه کم بها دادن به ایجاد یک چنین جبهه مبارزات و عبور بی سر وصدای از کنار ایجاد مرکز شایعه تفرقه افگنی زیر نام تعلیمات اسلامی در کشور را تاریخ هیچ گاهی بر ما نخواهد بخشید.
بدینوسیله از همه آنانیکه دغدغه برگردانی صلح و صفا، اخوت و برادری و تامین ثبات پایدار در کشور را فرا میخوانند دعوت میشود تا برای شکل گیری یک نهاد بزرگ مردمی در جهت افشاء مقاصد پنهانی ایجاد این مرکز و جلوگیری از سقوط کشور در دام فریب و تذویر سردمداران وهابیت بسیط شوند و در برابر آن یک کار زار بزرگ مردمی و ملی را راه بیاندازند.
به امید موفقیت