بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

اعلامیۀ به‌مناسبت اول ماه می – روز همبسته‌گی جهانی طبقۀ…

جهانی دیگر ممکن است، اگر کارگران متشکل و متحد شوند! در…

زورگویی او قلدری 

نور محمد غفوری (د یوه ګران دوست د پوښتنې په ځواب…

از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

«
»

فارین پالیسی: حضور روسیه در سوریه، اراده آمریکا را به چالش کشیده است

نشریه «فارین پالیسی» در مقاله ای به بررسی تاثیرات عملیات نظامی روسیه در سوریه بر موقعیت آمریکا در خاورمیانه به صورت عام و سوریه به صورت خاص پرداخت و نوشت: حضور روسیه در سوریه اراده آمریکا را به چالش کشیده است.

در این مقاله که «دن.د.لوس» گزارشگر ارشد امنیت ملی «فارین پالیسی» به رشته تحریر درآورده، آمده است: در شرایط پس از مداخله نظامی روسیه در سوریه، اوباما با آزمون حیاتی قدرت و نفوذ آمریکا در خارومیانه رو به رو شده است.
نشریه آمریکایی نوشت: دیدار هفته گذشته محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای بحث در مورد سوریه، نشان از آن دارد که پویش های قدرت در خاورمیانه تنها در عرض چند هفته تغییر کرده و رئیس جمهوری روسیه توانسته است جای همتای آمریکایی خود را در تعیین معادلات منطقه ای بگیرد.
«بمباران دشمنان بشار اسد در سوریه توسط جنگنده های روسی و تعلل آمریکا، نشان از آن دارد که مسکو ابتکار عمل را در هر دو سطح نظامی و دیپلماتیک به دست گرفته است. معنی این وضعیت این است که هیأت های بلندمرتبه عربستان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس، از این پس به جای آنکه به واشنگتن چشم بدوزند با مسکو تعامل خواهند داشت.»
به نوشته این نشریه، دیپلمات های پیشین و ناظران خارجی بر این باور هستند که کسب تأیید آمریکا برای ملاقات با پوتین از سوی مقامات عربستانی، محل شک است و احتمالا ریاض با نادیده گرفتن آمریکا، آنچه را که در راستای مصالح خود تشخیص داده، پیگیری کرده است.
فارین پالیسی همچنین در مصاحبه با رایان کروکر، دیپلمات شناخته شده آمریکایی، به نقل از وی می نویسد: اگر دیدار سعودی ها از روسیه از پیش با آمریکا هماهنگ شده بود، می شد آن را قابل قبول دانست؛ اما اگر چنین هماهنگی ای صورت نگرفته باشد، معنای آن این است که عربستانی ها بار دیگر ما را نادیده گرفته اند.
‘دن. د. لوس’ در ادامه می افزاید «با به کار گرفتن تنها چند ده هواپیمای نظامی و چند هزار نیروی نظامی، روسیه صحنه استراتژیک سوریه را بر عکس کرده و چالشی بی سابقه را پیش روی دولت اوباما قرار داده است. به این ترتیب، در حالی که مسکو ابتکار عمل را در صحنه نبرد به دست گرفته است، برخی مقامات بلندپایه کشورهای خاورمیانه به روسیه سفر کرده و با پوتین گفت و گو کرده اند. در این میان، رییس جمهور روسیه توانسته است قدرت های اصلی از جمله آمریکا را قانع کند که فروپاشی ناگهانی نظام اسد از نظر سیاسی فاجعه بار بوده و به داعش فرصت خواهد داد تا خاک سوریه را به تصرف خود درآورد.»
«در این میان کشورهای عربی که برای سال ها خواهان برکنار شدن اسد بودند نیز هر چند هنوز به عنوان راه حل نهایی قابل قبول بر سوریه بدون اسد تاکید دارند، اما نشانه هایی را از خود بروز داده اند که برکناری فوری اسد دیگر اولویت نخست آن ها نیست. این تغیییر، بخشی از پویش های کلان تر خاورمیانه است که بنا بر آن ها متحدان اصلی آمریکا (عربستان، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و مصر) به این نتیجه می رسند که اوباما در حال از دست دادن نفوذ و اعتبار خود در جریان جنگ داخلی سوریه و مبارزه با داعش است.»
نویسنده همچنین به آثار و پیامدهای تحولات عرصه سوریه بر تحولات سیاسی داخلی آمریکا اشاره می کند و این گونه ادامه می دهد: رئیس جمهوری آمریکا با چالشی دیگر نیز در سطح داخلی و در برابر رقبای سیاسی خود رو به رو است. برای نمونه، هیلاری کلینتون که در رقابت بر سر نامزدی حزب دمکرات از رقبای خود پیشی گرفته است، آشکارا اختلاف دیدگاه خود با اوباما در مورد سوریه را بیان کرده است. وی اخیرا تلاش های آمریکا برای آموزش شورشیان سوری را یک شکست دانسته است.
در حالی که مقامات آمریکایی بیان کرده اند که برنامه ای برای رو در رو شدن با روسیه و پذیرش خطر چرخه خطرناکی از بالاگرفتن منازعه بین دو طرف ندارند، بسیاری در آمریکا دولت این کشور را به واکنش در برابر اقدامات نظامی روسیه در سوریه فرا می خوانند. برای نمونه «زبیگنیو برژینسکی»، مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت جیمی کارتر، در یادداشتی که برای «فایننشال تایمز» نوشته، خواستار هشدار جدی به روسیه برای پایان دادن به عملیات نظامی خود که منافع آمریکا را به صورت مستقیم متاثر می سازد، شده است.
مقاله در نهایت این گونه نتیجه می گیرد که «کاخ سفید در شرایط موجود حتی از برنامه های اولیه خود در سوریه نیز عقب نشینی کرده است. شاهد این مدعا نیز آن است که دولت آمریکا ماه گذشته اعلام کرد تلاش های پنتاگون برای ایجاد یک نیروی مخالف میانه رو در سوریه شکست خورده است.»