افغانستان و درهم تنیده گی و مد و جزر حوادث…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی کوهستانی و محاط به خشکه است که…

فتنه خوابیده

 قدم هلال شد و مایلم به ابرویش  فتاده مرغ دل من…

شیفته ی ترانه های مردم

 برنامه ی رادیو تلویزیون شهر تاشکند جمهوری اوزبیکستان در مورد کار…

گزیده‌ای از «درسگفتارهای کاپیتال» رفیق فقید جوانشیر در زندان

از نظر مارکس دو نوع بخش خصوصی وجود دارد مارکس ……

قهرمان تنهایی؛ قهرمانی از تبار قهرمانان دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید قهرمان دخت روز های تنهایی در یکی از صبحگاهان…

نوای پدران!

امین الله مفکرامینی       2025-14-01 ما شـــــما را ای فرزندان دلبنــد، پروریــــــدیم این تخـــــــم…

حاکمیت طالبان و فروپاشی ارزش ها درحامعه افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان زخمی سرطانی بر پیکر افغانستان دردمند حاکمیت گروه…

مناسبات افغانستان با هند چرا رشک خشم آلود پاکستان را…

تاسیس یا انکشاف مناسبات میان دولت‌ها از صلاحیت‌های قبول شده…

د نوموتي تاریخپوه پوهاند محمد حسن کاکړ د اتم تلین…

. په کابل کې د روانې اونۍ د تیرې سه شنبې…

روزای خونین؛ میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

Rosa Luemburg (1871- 1919) آرام بختیاری فدایی سوسیالیسم؛ 14 کتاب خانم روزا-…

بگذارید ادیان و فرهنگ ها بدور از سایه ی سیاست…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ ادیان باطل و برتری جویی هر دینی…

سیاست خارجی بی‌طرف و اقتصاد محور

در طول سه و نیم سال جوابگوی عاجل موقف افغانستان…

واخان سر و گردن أفغانستان است !

میرعبدالواحد سادات واخان سر و گردن أفغانستان است ! همه ما ،…

لوږه او جګړه

ليکنه: حميدالله بسيا لوږه، فساد، جنگونه او په نړۍ کې اقليمي…

پیورزگرا

نوشته : دکتر حمیدالله مفید داستان کوتاه  ————— ———— احمد خان خراسانی به فرماندهی …

   خالق تروریست های اسلامی؛ الله یا امریکا؟

بخش دوم سلیمان کبیر نوری      پس از افشاگری ریچارد هیدن بلک، از…

هر تفنگدار طالب هم پولیس و هم سارنوالی و هم…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت اختاپوتی ملاهبت‌الله و آینده ی ناروشن افغانستان مردم…

عشق وطن 

از زنده‌گیم دلتنگ وز زمزمه بیزارم  نه حوصلهء حرفی نه ذوق…

واخان

طی هفته اخیر سال عیسوی توسط شبکه های خبر رسانی…

نانوشته

       پس از دیر باز ، شعرقشنگ و پراُبُهَتی از" حسیب…

«
»

غرب برای بیرون کردن سه قدرت نیرومند تلاش دارد

ترجمه: ا.دهقان

با استقرار کنترول دولتی دو بخش شرقی شهر غته ای سوریه و تسخیر شهر عفرین توسط قوت های ترکیه، رهبری نوین جنگ هفت ساله سوریه به میان می آید.

جناب پوتین آیا با کدام خوشبینی غرض اشتراک در کنفرانس سران کشورهای روسیه، ایران و ترکیه که بخاطر سر و سامان دادن اوضاع و احوال سوریه به انقره پرواز کرد؟

طور مثال قبول کنیم که رئیس جمهور فرانسه با خوشبینی میخواست در حل قضایای سوریه میانجیگری کند اما پیشنهاد موصوف از طرف ایران و ترکیه رد شد.

باید گفت که روسیه نه تنها از فضای هوایی سوریه کنترول به عمل می آورد بلکه تمامی عملیات ترکیه و ایران را نیز زیر نظر دارد.

ترکیه بدون همکاری روسیه هرکز نمیتوانست که شهر عفرین را در اختیار خود در آورد ورنه رئیس دولت اسرائیل بسیار وقت با ایران جنگ را آغاز میکرد.

حالا دیگر حل وفصل اختلاف دو منطقه ای به نام ایدلیب باقی میماند که باید حل شود.

سوال: تروریست ها از غته ای شرقی به کجا فرار کردند و در کجا جابجا شدند و میشوند؟

راجع به تار و مار کردن ائتلاف بزرگ تروریست ها زیر نام عمل متحد و نه متشکل از گروپهای اکستریمیزم ( افراطگرا) از هر قماش که گرد هم آمده اند، وظیفه ماست.

امریکا چنین امکانات تاثیر گذاری بالای اوضاع سوریه خیلی کم دارد بجز نظارت.

امیدوار استم که در جریان صحبت ها تفاهمی به وجود آید که در تغیر موضع و مناطق مورد نظر عقب میز مذاکره برنده گان به نتیجه برسیم.

امریکا غیر قانونی در سوریه حضور دارد و هم اتکای شان به کرد ها به واقعیت مبدل نشد. حالا دیگر در دوراهی باقی مانده است.

عدم اعلان تحریمات توسط ترکیه بالای روسیه برای روسیه بسیار مهم است، دیگر اینکه کشور ترکیه هیچ وقت و به هیچ صورت با غرب همبستگی خود را در هیچ کدام مورد اعلام نداشته و ندارد.

ترکیه سیاست پراگماتیزم را پیشبرده و اتکارا در قضایا به دوش میگیرد و از هیچ کدام بازیگران دیگر پنهان نمیشود که این وضع و موقف ترکیه امکان راه های حل بسیاری مسائل و قضایای مغلق را مساعد میسازد.

از نظر کارشناسان سیاسی، جلب و مشارکت بازیگران غرب کار خوبی است اما نقش اساسی را روسیه، ایران و ترکیه در پروسه دارندکه باید انجام دهند. چیزی که به ترامپ تعلق میگیرد او از خود تصورات جداگانه ای دارد که آن چیز های ضروری را از سوریه میخواست به دست آورد که نیاورد.

ترامپ میدانست که اتکا و توجه به پیروزی روسیه، ترکیه و ایران در قسمت نظم بخشیدن اوضاع سوریه درست نیست، روی این ملحوظ تلاش ورزید تا اذهان را به طرف بحران اوکراین و کوریای شمالی معطوف میدارد.

کارشناسان چنین نتیجه گیری کرده اند:

ترامپ گفت عنقریب نظامیان ما که تعداد شان به دو هزار میرسد از سوریه خارج میشوند و چانس به دیگران داده میشود تا در حل و فصل قضایای سوریه نقش بازی کنند.

بدین شکل ترامپ اعتراف کرده که امریکا کدام استراتیژی واقعی ای مقاوت علیه روسیه، ایران و ترکیه در گرد هم آوری کشور های مخالف رژیم اسد ندارد.

امیدوار استم که ترامپ بالای دولت خود برای بار اول تاثیر گذاشته باشد و وعده خود را عملی نماید.