تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

اعلامیۀ به‌مناسبت اول ماه می – روز همبسته‌گی جهانی طبقۀ…

جهانی دیگر ممکن است، اگر کارگران متشکل و متحد شوند! در…

زورگویی او قلدری 

نور محمد غفوری (د یوه ګران دوست د پوښتنې په ځواب…

از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

«
»

عدم امکان تشکیل ائتلاف «ضد شیعه»

etelaf

ایگور شومیکو

(Igor Shoumeyko)

http://www.fondsk.ru/news/2015/12/27/nevozmozhnost-antishiitskoj-koalicii-37648.html

ترجمه: ا. م. شیری

١٠ دی- جدی ١٣٩۴

دسیسه تشکیل باصطلاح ائتلاف جدید عربستان سعودی گویا برای مبارزه با «دولت اسلامی» (داعش) اظهار نظرهای زیادی را در پی داشت. از جمله، وزیر خارجه پاکستان، عزیز چودری از اینکه کشور او را بدون اطلاع دولت آن به لیست این باصطلاح ائتلاف ضد تروریستی بسردمداری عربستان سعودی افزوده اند، اظهار تعجب کرد. دولتهای لبنان، مالزی، و همچنین اندونزی بزرگترین کشور جهان بلحاظ جمعیت مسلمان بیانیه های مشابهی صادر کردند.

در واقع اعلام تشکیل «ائتلاف» جدید کار ساده ای بود. لیست ٣۴ کشور پیرو مذهب تسنن اسلام را بازنویسی کردند، و آن هم شد ائتلاف.

لیست «ائتلاف» جدید عربستان سعودی شامل کشورهای ترکیه، مصر، قطر، امارات متحده عربی، یمن و لیبی، اردن، پاکستان، بحرین،بنگلادش، بنین، چاد، توگو، تونس، جیبوتی، ساحل عاج، سنگال، سودان، سیرالئون، گابون، سومالی، گینه، دولت خودمختار فلسطین، مجمع الجزایر کومور، کویت، لبنان، جمهوری مالدیو، مراکش، موریتانی، نیجر، نیجریه، مالی، مالزی بوده و عدم ذکر نام کشورهای ایران، سوریه، عراق، عمان در این لیست، نشان می دهد که هدف از آن ایجاد یک نیروی ضد شیعه می باشد.

کاری شبیه به افسانه: سی و سه پهلوان بهمراه عمو سعود.

بطور کلی، زمانی که سردمدار یک ائتلاف به ائتلاف دیگری که آمریکا (بر مبنای تبعیت) تشکیل داده، وارد می شود و همان هدف آمریکایی را پی می گیرد، فقط می تواند حیرت آور باشد. آیا فرمانبردار طلاق گرفته است؟

تلاشهای برای تعریف حمله به دولت قانونی سوریه بمثابه «جنگ سنی بین شیعه» و حمایت روسیه از بشار اسد در مقابله با تجاوز و شورش بعنوان شرکت در «ائتلاف شیعه»، قطعا از پشتیبانی جهان اسلام برخوردار نخواهد بود. ولذا، آنچه که من پیشتر در مقاله «در باره مأموریت روسیه در خاورمیانه» نوشتم، تکرار می کنم: «روسیه فقط از شیعه پشتیبانی نمی کند». سیاست روسیه در جهان در حال تغییر ما همواره بطور منطقی ادامه داشته است: در طول دهها سال روسیه از مصر سنی، فلسطینی ها که اکثریت آنها نیز سنی هستند، پشتیبانی کرده است. اخیرا رئیس جمهور مصر، السیسی حمایت خود را از «ائتلاف شیعه» با روسیه اعلام نمود و آشکارا تأئید کرد که پناهندگان سوری که اروپا را با دشواریهایی مواجه ساخته اند، نه از دست اسد (علویها)، بلکه از دست داعش فرار می کنند. اکثریت قریب به اتفاق کوردها نیز که با داعش «سنی» مبارزه می کنند، سنی هستند.

رو سیه در عین رد «حق» آمریکا برای سرنگونی حاکمیت ناخوشایند واشینگتن در هر کشور عضو سازمان ملل متحد، از استقلال جمهوری عربی سوریه پشتیبانی می کند. پس، عربستان سعودی برای حمایت از چه کشوری آماده می شود؟ آیا موقعیت تشریفاتی مرکز جهان اسلام، وابسته به آن است که پادشاه عربستان سعودی عنوان خادم «حرمین شریفین»، مساجد مکه و مدینه را یدک می کشد؟ اما معلوم است که مکه و مدینه در نظر تمام جهان اسلام که در آن هم سنی، هم شیعه، هم علوی، هم خوارج، هم معتزله، هم حوثی و هم بسیاری دیگر زندگی می کند، از اهمیت یکسانی برخوردار است.

تکلیف این واقعیت که سوریه و لبنان از مدتها پیش بمیدان همکاری نظامی عربستان سعودی و اسرائیل در مقابله مشترک آنها با ایران تبدیل گردیده، چه می شود؟ سعودیها با پیچیده ترین حلیه گری مذهبی، لبنان و سوریه را بقبیح ترین وجه توصیف می کنند: دشمن دشمن من، دوست من است. حالا که اسرائیل دشمن ایران است، یعنی از نطقه نظر ریاض دوست و متحد عربستان است؟ حتی ریاض اعلام کرد که اگر اسرائیل برای حمله به ایران تصمیم بگیرد، عربستان آماده است حریم هوائی خود را در اختیار اسرائیل قرار دهد. تشکیل ائتلاف «سنی» («ضد شعیه») بر این اساس، غیرممکن است.

از کشورهای حوزه خلیج فارس هر چند بحرین هم به «ائتلاف سی و چهارگانه» وارد شده (پادشاه، حاکم سنی است)، اما بزودی به یک خطر برای پادشاهی سعودی تبدیل خواهد گشت. ٧۵ درصد جمعیت بحرین شیعیه هستند و از سال ٢٠١١ در راه احقاق حق خود بمبارزه برخاسته اند تا جائیکه مبارزات خود را به درگیریهای خیابانی ارتقاء داده اند (رسانه های غربی این بخش خودویژه «بهار عربی» را فراموش می کنند).

شیخ حسن نصرالله، دبیر کل جنبش «حزب الله» طی سخنرانی نوبتی خود در ١۶ ماه مه سال ٢٠١۵ در روز نکبت (فاجعه بیرون راندن فلسطینیان از سرزمین خود در سال ١٩۴٨)، نقطه پایانی را به این ترتیب گذاشت: «درست در زمانی که ما روز نکبت خلق فلسطین را برگزار می کنیم، با نکبت دیگری، با پروژه داعش و حامیان آن مواجهیم که برای تقسیم ملل مسلمان طراحی شده است…». شیخ نصرالله تصریح کرد، که پس از بمباران مساجد و سایر اماکن غیر نظامی یمن توسط نیروی هوائی سعودی، «ارتشهای اسرائیل، آمریکا و هر ارتش دیگر هیچ محدودیتی در حمله به اهداف ممنوعه نخواهند داشت…».

گره کور مناقشات نظامی امروز خاورمیانه، هیچ وجه مشترکی با جنگهای مذهبی، با رویاروئی سنی و شیعه ندارد. خط تقسیم این جنگ از میان «تنها ابرقدرت جهانی» و متحدان منطقه ایی آن در یک سو، و در سوی دیگر، آن نیروهایی که هیچوقت حاضر به تبعیت از «ابرقدرت» نیستند، می گذرد.