افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

«
»

شکنجه، آزار جنسی و رفتار وحشیانه علیه کودکان پناه‌جو در کمپ‌های استرالیا

اسناد افشا شده‌ای نشان می‌دهد که پناه‌جویان محبوس در کمپ پناه‌جویان «نائورو» خارج از مرزهای استرالیا مورد شکنجه قرار می‌گیرند.

روزنامه گاردین روز چهارشنبه (امروز) گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن معلوم می‌شود، بیش از 2 هزار سند شامل بیش از 8 هزار صفحه از کمپ‌های مهاجران استرالیا فاش شده که نشان می‌دهد پناه‌جویان محبوس در نائورو مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار می‌گیرند.

این پرونده‌ها نشان می‌دهد پناه‌جویان بویژه کودکان پناه‌جو مورد آزار و اذیت، سو‌ء استفاده جنسی و در بدترین شرایط زندگی قرار دارند و برخی از پناه‌جویان دست به خودآزاری می‌زنند.

تحلیل‌گر گاردین با بررسی فایل‌ها گفت که در بیشتر گزارشات کودکان ذکر شده‌اند. در واقع بیش از 51 درصد گزارش‌ها درباره شکنجه کودکان پناه‌جو در بازه زمانی ماه می 2013 تا اکتبر 2015 است.

این گزارش در حالی منتشر شد که چند وقت پیش هم گزارش‌هایی درباره رفتار وحشیانه در مرکز نگه‌داری نوجوانان در زندانی در منطقه شمالی استرالیا منتشر شد. همچنین پیش از این هم بارها گزارش‌هایی از شکنجه و آزار و اذیت و شرایط بد زندگی پناه‌جویان در استرالیا منتشر شده بود.

موارد شکنجه‌ای که در این گزارش‌ها ذکر شده‌اند بسیار شنیع و غیرانسانی از سوی مسئولان محافظت مراکز علیه دختران و پسران خردسال و نوجوان انجام می‌گیرد. در موارد دیگری هم شکنجه و رفتارهای وحشیانه‌ای علیه بزرگسالان صورت گرفته است.

غالب این گزارش‌ها از سوی کارکنان این مراکز شامل کادرهای درمانی، کادرهای آموزشی، افسران محافظ و مددکاران نوشته شده است و چه بسا بسیاری از موارد شکنجه و رفتارهای وحشیانه و غیرانسانی که در این مراکز علیه پناه‌جویان صورت می‌گیرد اصلا ثبت نشده باشند.

بارها گزارش‌ها و اخباری مبنی بر حبس و شکنجه پناه‌جویان در جزایر دورافتاده مانوس و نائورو بدون تعیین سرنوشت آنان منتشر شده بود.

شرایط برزخی پناه‌جویان در این جزایر دورافتاده و درهای بسته استرالیا گاهی منجر به اقدام پناه‌جویان محبوس به خودکشی شده است و برخی از آنان به دلیل شرایط بد زندگی و شرایط جسمانی جان باختند.

در یک مورد یک جوان ایرانی 23 ساله و یک زن جوان سومالیایی بعد از گذراندن مدتی طولانی در این شرایط، خود را به آتش کشیده بودند. در مورد دیگری یک مرد جوان ایرانی به دلیل پایان یافتن مدت اعتبار گذرنامه برای اقامت در استرالیا خود را کشته بود.

حضور پناه‌جویان در این جزایر دورافتاده و سرنوشت نامعلوم آن‌ها از یک سو، ناامیدی از دریافت اجازه ورود به استرالیا و شرایط بسیار وحشتناک زندگی در این جزایر پناه‌جویان را به سویی سوق می‌دهد که دست به خودکشی یا خودسوزی بزنند.

در مواردی هم پناه‌جویان محبوس در این جزایر به اعتراض دسته‌جمعی دست زده‌اند ولی با وجود این همچنان گزارش‌هایی از سو‌ءرفتار با پناه‌جویان به استرالیا منتشر می‌شود و جامه جهانی و دولت استرالیا هیچ اقدام موثری در قبال آن انجام نمی‌دهند.