مکثی بر طرح «ضرورت عقلانیت سیاسی، واقعبینی و گفتگوی سیاسی»

نوشته از بصیر دهزاد برای اولین بار است که ، بعد…

  نوستالژی انقلابی رمانتیسم فقرو بیچارگی

Victor Hugo (1802- 1885 ) آرام بختیاری آثار هوگو؛ مدرن، روشنگر، اخلاقی،…

فراتر از فروپاشی: چرا دولت‌ها پیش از سقوط، از درون…

تحلیلی نهادی از افغانستان و منطق سرایت بحران در منطقه وحیدالله…

من مسئول اعمال خودم هستم، نه مسئول اشتباه هم‌تبارانم

 نور محمد غفوری اگر سخنانی که از نام رحمت‌الله نبیل در…

جوردانو برونو ( بخش دوم ) 

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

افغانستان پس از پنج سال طالبان؛ ثبات واقعی یا آرامش…

وحیدالله نورزی افسر ارشد نظامی سابق، استراتژیست میدانی و تحلیل‌گر امنیتی…

افغانستان؛ تشنه رهبران آگاه و مدیران صادق، نه غارتگران قدرت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان به رهبران آگاه و مدیران صادق و…

از ضعف نهاد در افغانستان تا سرایت ناامنی در منطقه…

وحیدالله نورزی Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military & Security Analyst Strategic…

سیاسي ګوند، سازماني جوړښت او د دموکراتیکې رهبرۍ بنسټونه

نور محمد غفوری لنډیز سیاسي ګوندونه د معاصرو سیاسي نظامونو له مهمو سازماني…

وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

شارل دو مونتسکیو

هغه د روښانتیا په زمانه کې یو فرانسوي فیلسوف،…

جوردانو برونو (بخش نخست)

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

حضرت دوست

نوشته نذیر ظفر  شدم خراب إزا و خوب‌تر نمیگردم نهال خشک   شدم با…

 پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

۱۵ اگستروزی که نه‌تنها جمهوریت؛ بلکه رویاهای یک ملت فرو…

نویسنده: مهرالدین مشید ۱۵ اگست ۲۰۲۱ را نباید صرف به‌عنوان روز…

آیازبان پارسی گویشی مردم کابل و تهران  ویا گویش هزارگی …

نوشته: دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها برخی ماجراجویان…

«
»

شکست طرح خشونت‌آمیز گروه‌های راست‌گرا در ونزوئلا

وزیر کشور ونزوئلا گفت: طرح خشونت‌آمیز گروه‌های راست گرا در ونزوئلا که کودتایی را علیه دولت نیکلاس مادورو هدایت می‌کردند، شکست خورده است.

«میگوئل رودریگز» وزیرکشور ونزوئلا اعلام کرد: این خشونت‌ها اخیراً در شهرهای خاصی در سه ایالت ونزوئلا یعنی میراندا، سان کریستوبال و بولیوار رخ داده است.

«میگوئل رودریگز» در مصاحبه‌ای با شبکه دولتی تلویزیون ونزوئلا گفت: رئیس جمهور ونزوئلا به عنوان رهبر ما خطاب به نیروهای مسلح و مردم کشور گفته که هیچ‌کس نمی‌تواند اتحاد بین ما را از بین برده و ما را شکست دهد و اعتراضات، کودتاها و خرابکاری‌های گروه راست‌گرا در ونزوئلا شکست خورده است.

خبرگزاری «تله‌سور» در این خصوص نوشت: در طول ناآرامی‌هایی که از 12 فوریه  به‌عنوان بخشی از یک کودتا برای براندازی دولت نیکلاس مادورو و انقلاب بولیواری در ونزوئلا رخ داد تعداد 42 نفر کشته شدند.

وزیر کشور ونزوئلا همچنین بیان کرد: در جریان ناآرامی‌های ونزوئلا 3281 نفر دستگیر شدند که از این تعداد 61 نفر خارجی دستگیر و 57 قبضه سلاح گرم کشف و ضبط شد.

از این تعداد دستگیر شده تا روز جمعه 6 ژوئن (16 خرداد) تنها 149 نفر به دلیل خرابکاری، تظاهرات خشونت‌آمیز و کشتار در زندان‌ها به سر می‌برند.

از دوران «هوگو چاوز» رئیس جمهور فقید ونزوئلا برخی جریانات راست‌گرای افراطی در آمریکای لاتین، دائماً در حال سازماندهی جنبش‌های فاشیستی بر ضد دولت بوده‌اند. اوج این درگیری‌ها، کودتای ناکام سال 2002 علیه چاوز بود و البته رهبران مخالفان، هیچگاه انگیزه‌های سیاسی خود را پنهان نمی‌کردند.

اما پس از مرگ چاوز با ایجاد تلاطم نسبی در وضع اقتصادی ونزوئلا، گروهک‌های اپوزیسیون خیال ماهیگیری از آب گل‌آلود و تسلط بر ملت این کشور را در سر پروراندند و مخالفان را این‌بار از اقشار جوان دانشجویی و با شمای اقتصادی سازماندهی کردند.

مقامات غربی بر این تصور بودند که انقلاب بولیواری ونزوئلا با مرگ چاوز به پایان می‌رسد، اما چاوز توانست آمریکای لاتین را از حیاط خلوت کاخ سفید خارج کند. این دستاورد مهم علی‌‌رغم مشکلات و بحران‌های اقتصادی ونزوئلا، توسط ملت آزادی‌خواه این کشور بسیار ارزشمند و حفظ‌شدنی است.