بیست سال امریکا غرب و ناتو درین سرزمین بساط خون…

افغانستان از تنگناهای خونین و ویرانگر عبور داده شده و…

تمنای رهایی

رسول پویان تبسـم حال خـوش در خاطر دل می کند جاری ولی…

بیکس محمد قادر

استاد "بیکس محمد قادر" (بێکەس حەمە قادر) شاعر و نویسنده‌ی…

عشق بود آن !

امین الله مفکر امینی                        2026-22-!06 در ایــن دهری ِ مجاز مجوییـــد ومگویید…

اسلام‌گرایی؛ از رستاخیز ضد استعمار تا چالش افراطیت و امکان…

نویسنده: مهرالدین مشید مطالعه‌ای در اندیشه متفکران مسلمان و تجربه افغانستان،…

لرمانتوف نابغه سرکش ادبیات روسیه

برگردان. رحیم کاکایی «خانه من هر جا که آسمانی باشد، آنجاست...» مترجم: همپای…

افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

«
»

شولتس: اولویت اصلی جلوگیری از درگیری روسیه و ناتو است

شولتس: اولویت اصلی جلوگیری از درگیری روسیه و ناتو است

اولاف شولتس صدراعظم آلمان، با ابراز نگرانی از تشدید تنش ها در اوکراین و تبدیل آن به جنگ جهانی سوم، اعلام کرد، اولویت مهم جلوگیری از تقابل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با روسیه است.

شولتس در مصاحبه با نشریه اشپیگل در پاسخ به چرایی عدم تحویل تسلیحات سنگین به اوکراین از جانب آلمان تاکید کرد که ناتو باید از تقابل نظامی مستقیم با روسیه که می‌تواند منجر به جنگ جهانی سوم شود، خودداری کند.

شولتس با انتقادهای فزاینده ای در داخل و خارج از کشور به دلیل عدم تمایل آشکار دولتش به تحویل سلاح های سنگین مانند تانک ها و توپ های هویتزر به اوکراین برای کمک به این کشور مواجه است. این در حالی است که دیگر متحدان غربی ارسال محموله‌های نظامی به اوکراین را افزایش می دهند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، صدراعظم آلمان در مصاحبه‌ای که روز جمعه منتشر شد، در پاسخ به این سوال که چرا فکر می‌کند تحویل تانک‌ها می‌تواند منجر به جنگ هسته‌ای شود، گفت هیچ کتاب قانونی وجود ندارد که بگوید آلمان را چه زمانی می‌توان یکی از طرف‌های جنگ در اوکراین دانست.

وی گفت: به همین دلیل مهم است که هر مرحله را با دقت بررسی کنیم و از نزدیک با یکدیگر هماهنگی کنیم. اجتناب از تشدید تنش از جانب ناتو برای من اولویت اصلی است.

شولتس ادامه داد: به همین دلیل است که من روی نظرسنجی ها تمرکز نمی کنم یا اجازه نمی دهم که با تماس های تند و تیز عصبانی شوم. عواقب یک خطا چشمگیر خواهد بود.

شولتس همچنین از تصمیم خود برای پایان ندادن فوری واردات گاز روسیه دفاع کرد و گفت: من مطلقا نمی دانم که تحریم گاز چگونه به جنگ پایان می دهد. اگر ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه تمایل به بحث های اقتصادی داشت، هرگز این جنگ دیوانه وار را آغاز نمی کرد.

آلمان به علت ارزیابی‌های داخلی از جمله گزارش‌های موسسه‌های اقتصادی که قطع واردات گاز روسیه را برای اقتصاد آلمان خطرناک می‌دانند، از این امر خودداری می‌کند.

جنگ در اوکراین با حمله ارتش روسیه به این کشور آغاز شد  که با واکنش های متفاوت بین المللی روبه رو شد و کشورهای غربی با اعمال تحریم های شدید علیه مسکو تلاش کرده اند که روسیه را از ادامه پیشروی هایش در اوکراین بازدارند.

با اینحال در ارتباط با ماهیت و کیفیت تحریم ها میان دول غربی همچنان اختلاف نظر وجود دارد.