آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

«
»

شبح «جنگ اقتصادی جدید» ترامپ بر سر جهان

روزنامه فایننشال تایمز نوشت: هشدارها و مطالبات دونالد ترامپ از متحدان و رقبای آمریکا حکایت از آن دارد که وی از قدرت مالی این کشور به عنوان چماق استفاده خواهد کرد.

این روزنامه با اشاره به سخنرانی مجازی ترامپ در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس افزود: این اولین سخنرانی او خطاب به مخاطبان جهانی از زمان بازگشت او به کاخ سفید بود. ترامپ با طرح مجموعه ای از خواسته ها و هشدارهای خود هم به کشورهای متحد و هم رقبای آمریکا، خنده ناشی از نگرانی و خشم آنها را برانگیخت.

عربستان و سایر تولیدکنندگان نفت باید قیمت این محصول را کاهش دهند، بانک های مرکزی جهان باید «فورا» نرخ بهره را پایین آورند و شرکت های خارجی سرمایه گذاری در کارخانه های امریکایی را افزایش دهند؛ در غیر این صورت با تعرفه ها مواجه خواهند شد.

اتحادیه اروپا باید از ضربه زدن به شرکت های بزرگ فناوری آمریکا با اعمال جریمه های رقابتی خودداری کند.

ترامپ گفت: از کشورها احترام می خواهد و رئیس جمهوری سلف او (بایدن) به «دیگر کشورها اجازه داده تا از آمریکا سوء استفاده کنند، ما چنین اجازه ای را نمی دهیم».

خواسته های ترامپ همزمان با صدور دستورهای اجرایی او و اعلام این که قصد دارد نه تنها جهان را تغییر دهد بلکه بر قدرت برتری اقتصادی و تجاری آمریکا تاکید کند، مطرح شد. از اول ماه فوریه ممکن است تعرفه ۲۵ درصدی علیه کانادا و مکزیک اعمال شود. چین اگر نتواند دستکم ۵۰ درصد از مالکیت تیک تاک را به شرکت آمریکایی بفروشد، با عوارض ۱۰۰ درصدی مواجه خواهد شد و این درحالیست که به اتحادیه اروپا گفته شده اگر می خواهند از تعرفه ها مصون بمانند باید نفت بیشتری از آمریکا بخرند. ترامپ همچنین در اقدامی که بریکجانبه گرایی آمریکا تاکید داشت از سازمان جهانی بهداشت و توافق آب و هوایی پاریس برای دومین بار خارج شد.

ترامپ همچنین به ماده ای مبهم و قدیمی با قدمت ۹۰ سال در قوانین مالیاتی آمریکا متوسل شد تا اتباع و شرکت های خارجی را تهدید کند اگر کشورهای زادگاه آنها مالیات های تبعیض آمیزی علیه آمریکا اعمال کنند، مالیات آنها دو برابر می شود.

نیلز یوهانسن مدیر مرکز مالیات بر کسب و کار دانشگاه اکسفورد گفت: این پیشنهاد، مانند پرتاب «نارنجک دستی» به سیاست گذاری مالیاتی بین المللی است. این اقدام نشان می دهد ترامپ قصد دارد «سیاست های مالیاتی دیگر کشورها را از طریق اجبار، و نه همکاری، شکل دهد».

سرمایه گذاران و سیاست گزاران این سوال کلیدی را مطرح می کنند که ایا این، نسخه ای سختگیرانه تر از رویکرد ترامپ در دوره نخست ریاست جمهور اش است یا تغییر به سمت یکجانبه گرایی افسارگسیخته است که کاخ سفید بدون توجه به محدودیت های حقوق بین الملل دولت ها و شرکت های خارجی را مرعوب می کند.

رئیس یکی از بزرگترین صندوق های سرمایه گذاری مستقل جهان می گوید: او (ترامپ) همه چیز را تبدیل به سلاح می کند؛ مالیت، تجارت و انرژی. نگران این هستم که از نظام مالی جهان نیز به عنوان سلاح استفاده شود.

فایننشال تایمز نوشت: در خارج از آمریکا تهدیدهای گسترش موانع تجاری و اختلافات بر سر سیاست های مالیاتی بر چشم انداز اقتصادی تاثیر می گذارد. والدیس دمبروسکیس کمسیر اقتصادی اتحادیه اروپا گفت: شکست به ویژه برای اقتصادهای اروپا که تجارت بیش از یک پنجم تولید ناخالص داخلی آنها را تشکیل می دهد، نگران کننده خواهد بود.

این رسانه افزود: در حالی که برخی از کشورها خود را آماده تعرفه ها می کنند، برخی دیگر از سیاستمداران اروپایی مدعی اند تعرفه ها مزایایی دارد. نخست وزیر بلژیک گفت فضای جدید به طور قطع کمتر برای اروپا راحت خواهد بود اما فرصت های زیادی را نیز ایجاد می کند.

کشورهای اروپایی می گویند که می توانند از روابط عمیق تر تجاری با دیگر کشورهایی که در بازارهای آمریکا تحت فشار هستند، بهره ببرند. یک مقام اروپایی گفت: کشورها به سمت ما می آیند زیرا به دنبال تنوع بخشی و فاصله گرفتن از آمریکا هستند.
کارلوس کوئرپو وزیر اقتصاد اسپانیا گفت: ما باید فضای بازی ایجاد کنیم و نیاز داریم شرکت هایمان در شرایط برابر با یکدیگر رقابت کنند.

فایننشال تایمز خاطرنشان کرد، در حالی که آمریکا و اروپا مدت هاست منتقد شیوه های تجاری چین هستند، پکن به جای این که خود را دشمن نشان دهد، بسرعت خود را به عنوان حامی نظم جهانی و کشوری متکی بر قوانین معرفی کرد. معاون نخست وزیر چین در سخنرانی بعد از تحلیف ترامپ تاکید کرد جهانی شدن اقتصاد به معنای «شما بازنده ای و من برنده، و بازی مجموع صفر نیست». وی گفت بزرگترین کشورهای جهان باید الگو باشند و از سازمان هایی مانند سازمان ملل و تجارت جهانی تمجید کرد.

این رسانه خاطرنشان کرد: این که چین خود را به عنوان الگوی تجارت آزاد معرفی کرد و ترامپ به دنبال کسب امتیاز از نزدیکترین متحدانش با استفاده از قدرت بیرحمانه اقتصادی است از نگاه شرکت کنندگان در داووس پنهان نماند.