مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

«
»

سیزده هزار پناهجو ابزار فشار و قربانی معاملات سیاسی و اقتصادی میان اردوغان و اروپای متحد

بهروز سورن

با وقوع سیل اخیر بسیاری از چادرهایی که پس از آتش سوزی در محل جدید برقرار شده بود از میان رفته اند و بسیاری از پناهجویان آواره و بی سرپناه شده اند در تمام مقر جدید که گفته میشود چندین هزار چادر را در برمیگیرد دوش حمام موجود نیست و در سرمای موجود و در پیش, بسیاری از پناهجویان در آب دریا خود را می شویند. سردی زمستان در پیش است و نگاه سرد دول اروپایی هزاران آواره و درمانده را بدرقه می کند. تراژدی دلخراش جدیدی در جهنم مهاجران در برابر چشمان ماست اما میتوان با اعتراضات گسترده از آن جلو گرفت.علیرغم کمک های بیدریغ سازمانها و نهادهای مردمی و بین المللی برای بهبود شرایط زیستی پناهجویان در موریا اما در این راستا موفقیت کمی داشته اند

***

در شرایط و اوضاع و احوال کرونایی که دنیا را بخود مشغول کرده است و بسیاری از دول جهان را همراه با اقتصاد این کشورها در آستانه فروپاشی قرار داده است, در ناکجاآباد موریا سیزده هزار پناهجو از کودک و سالخورده نه تنها با ویروس همه گیر کرونا درگیرند که از زمین و هوا بر آنان میبارد. هنوز خاکستر سرپناه اجباری قبلی شان در موریا باقی است و دود ناشی از آتش سوزی گسترده اماکن اسکا ن شان که چندی پیش اتفاق افتاد , فرو نخفته است که چادرهای اضطراری شان در مکان جدید را سیل برده است. شدت این سیل بقدری بوده است که کف چادرهای باقی مانده نیز آب گرفته است و در این چادرها نه میتوان نشست و نه خوابید.

اختاپوس مرک و نیستی و بیماری آنها را رها نمیکند. موریا آبستن فاجعه ای بزرگ است. کرونا, آتش سوزی, سرمای زمستانی در پیش , باران و سیل و بیماریهای واگیر ناشی از کمبودهای بهداشتی و آب آشامیدنی, درگیری های ملیتی در میان آنها, بیماری های روحی گسترده و خرناسه دسته ها و طیفهای فاشیستی محلی, قوانین ضد انسانی پذیرش پناهنده گی از سوی اتحادیه اروپا در شرایط موجود, همه و همه  جان سیزده هزار پناهجوی درمائده را تهدید میکند. برخی از پناهجویان با مشاهده شرایط زیستی در موریا گفته اند اگر میدانستیم چه در انتظارمان خواهد بود زیر بمبارانها و انفجار خمپاره ها میماندیم.

چادرهای اضطراری آنها که توسط نهادهای حقوق بشری و بین المللی  پس از آتش سوزی ایجاد شده بود را سیل برد و بار دیگر گره کوری که از سوی اردوغان و همتاهایش در یونان و اتحادیه اروپا ایجاد شده است را به صدر اخبار رسانه ها مبدل کرد.

موریا بعنوان اردوگاه هزاران پناهجو در شکم اروپای متمدن همانند لکه ننگی بر وجدان بشری اروپائیان و نقشه جغرافیایی این قاره سبز درآمده است. قوانین پناهندگی امروزه و با سیل مهاجرانی که خانه و کاشانه خود را برای حفظ جان خود ترک کرده اند و همان ها که از جنک و تباهی و تحجر ناشی از حکومتهای خود و سیاستهای جنگ افروزانه و سودجویانه دول امپریالیستی گریخته اند بشدت غیر انسانی و انسان ستیزانه است.

مشاهده تصاویر و ویدئو های منتشر شده از این اردوگاه وحشتناک قلب هر انسانی را میفشرد و دولتهای اروپایی نظاره گر این فاجعه انسانی هستند. چنانچه این دول باندازه هر فروند جنگنده و تانکی که تا بحال به دولت های پناهنده ساز منطفه و قاره آفریقا, فروخته اند, یک پناهنده از موریا میپذیرفتند امروزه این اردوگاه پناهندگی موجود نبود.

با وقوع سیل اخیر بسیاری از چادرهایی که پس از آتشسوزی در محل جدید برقرار شده بود از میان رفته اند و بسیاری از پناهجویان آواره و بی سرپناه شده اند در تمام مقر جدید که گفته میشود چندین هزار چادر را در برمیگیرد دوش حمام موجود نیست و در سرمای موجود و در پیش, بسیاری از پناهجویان در آب دریا خود را می شویند. سردی زمستان در پیش است و نگاه سرد دول اروپایی هزاران آواره و درمانده را بدرقه می کند. تراژدی دلخراش جدیدی در جهنم مهاجران در برابر چشمان ماست اما میتوان با اعتراضات گسترده از آن جلو گرفت.

علیرغم کمک های بیدریغ سازمانها و نهادهای مردمی و بین المللی برای بهبود شرایط زیستی پناهجویان در موریا اما در این راستا موفقیت کمی داشته اند و چنانچه کمی عمیقتر به این معضل پناهنگی نظری بیافکنیم خواهیم دید که تنها  با پیشگیری از سودجوئی و ایجاد تشنج و جنگ افروزی از سوی کشورهای امپریالیستی است که میتوان این پیدده مهاجرت و پناهجویی را چهره معقولی داد. بعبارت دیگر تشنج زدایی را میبایست در برابر تشنج زائی و جنگ افروزی در برابر افکار عمومی جهانیان گذاشت و در برابر آن ایستاد