وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

شارل دو مونتسکیو

هغه د روښانتیا په زمانه کې یو فرانسوي فیلسوف،…

جوردانو برونو (بخش نخست)

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

حضرت دوست

نوشته نذیر ظفر  شدم خراب إزا و خوب‌تر نمیگردم نهال خشک   شدم با…

 پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

۱۵ اگستروزی که نه‌تنها جمهوریت؛ بلکه رویاهای یک ملت فرو…

نویسنده: مهرالدین مشید ۱۵ اگست ۲۰۲۱ را نباید صرف به‌عنوان روز…

آیازبان پارسی گویشی مردم کابل و تهران  ویا گویش هزارگی …

نوشته: دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها برخی ماجراجویان…

آسیب شناسی  استقلال افغانستان آن در بعد های سیاسی، اقتصادی،…

نوشته از بصیر دهزاد   روابط بین المللی و تکنالوژی معاصر…

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

«
»

سومین نمایشگاه مشترک افغان- ایران در شهر کابل برگزار شد

سومین نمایشگاه مشترک میان افغانستان و ایران در شهر کابل دایر شد. این نمایشگاه توسط شرکت ایرانی “مدیریت پروژه های نمایشگاهی” و به همکاری اتاق تجارت و صنایع افغانستان و سازمان توسعه تجارت ایران از تاریخ ۱۲ حوت ۱۳۹۴
به مدت چهار روز در هوتل اورانوس کابل دایر و روزانه از ساعت ۹ صبح الی ۵ عصر به روی عموم باز است.

در این نمایشگاه ۱۲۲ شرکت ایرانی و افغان از سکتور های مواد غذایی، مواد ساختمانی و تاسیسات، انرژی، لوازم خانگی، آرایشی، بهداشتی، شوینده ها، تجهیزات طبی و دارویی، خودرو و صنایع وابسته، معدن، صنعت، نساجی، فرش و موکت، پتروشیمی، فناوری اطلاعات، مخابرات و کامپیوتر، خدمات شهری، زراعت، دام و طیور، سیاحتی محصولات خودرا به نمایش گذاشته اند

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه اراکین بلند پایه دو کشور همچون محترم همایون رسا وزیر تجارت و صنایع افغانستان، محترم محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، محترم داود شاه صباح وزیر معادن و پطرولیم افغانستان، جلالتمآب محمد رضا بهرامی سفیرکبیر جمهوری اسلامی ایران مقیم کابل، هیئت رهبری اتاق تجارت و صنایع افغانستان، تاجران، سرمایه گذاران و اعضای جامعه سکتور خصوصی دو کشور اشتراک ورزیده بودند.

محترم الحاج خانجان الکوزی معاون اول هیئت مدیره اتاق تجارت و صنایع افغانستان، ضمن ابراز خوش آمدید به حاضرین و هیئت تجاری کشور ایران، در باره نمایشگاه های مشترک گذشته میان دو کشور و تاثیرات آن بالای اقتصاد افغانستان و ایران معلومات ارائه نمود.

آقای الکوزی با اشاره به میزان مبادلات تجارتی میان دو کشور گفت:«هم اکنون تجارت ما با کشور ایران از راه بندر چابهار و بندر عباس به گونه خوب جریان دارد و امیدوارم هستم که بااحیای بندر چابهار سطح مبادلات تجارتی میان دو کشور افزایش یافته و راوابط بیشتر از قبل گسترده تر گردد». وی همچنان علاوه نمود که هم اکنون افغانستان به ارزش در حدود ۱ میلیاردو شش صد میلیون دالر امریکایی اجناس مختلف را از کشور ایران وارد نموده و به ارزش در حدود ۵۰ میلیون دالر امریکایی اجناس را به کشور ایران صادر نموده است.

اقای الکوزی با تاکید روی همکاری های همه جانبه میان ادارات اقتصادی خصوصی و دولتی دو کشور، خواهان جلوگیری از عملی شدن سیاست های مغرضانه که تجارت هر دو کشور را صدمه می زند، گردید.
محمد رضا بهرامی سفیر کبیر کشور ایران در افغانستان، افغانستان را مارکیت خوبی برای تولیدات ایرانی عنوان نموده گفت:«شرکت های ایرانی باید تلاش نمایند تا با کیفیت ترین تولیدات خویش را به مارکیت های افغانستان عرضه نمایند و همچنان باید خدمات پس از فروش را نیز در این کشور به شکل گسترده ای رایج سازند».
وی همچنان علاوه نموده که با ورود بانک های دو کشور در معاملات تجارتی منظم، تجارت میان دو کشور باید از شکل سنتی به شکل پیشرفته و مدرن مبدل گردد.

محترم همایون رسا، حین سخنرانی در این کنفرانس افغانستان و ایران را دو کشور همسایه با مشترکات فرهنکی و تاریخی عظیم عنوان نموده افزود: «افغانستان در حدود ۱۶ درصد از امتعه مورد نیاز خویش را از ایران وارد می نماید که این اقلام شامل مواد نفتی، مواد خوراکی، آهن باب و سمنت می باشند».
وی در همین حال عدم توازن در بیلانس تجارت را جمله مشکلات بزرگ فراروی رشد اقتصادی در افغانستان خواند و از دولت جمهوری اسلامی ایران خواست تا با فراهم نمودن سهولت های لازم در بخش های صادرات، ترانسپورت و بازاریابی برای تاجران افغان، افغانستان را در مقابله کسر بیلانس تجارت یاری نماید.

محترم محمد رضا نعمت زاده علاقمندی کشور ایران را برای تبادله تجارب با افغانستان ابراز نموده افزود:« خطوط تولید باید به افغانستان انتقال داده شود تا بتواند به یک کشور بزرگ صادراتی مبدل گردیده و جایگاه خویش را در منطقه تثبت نماید».

افغانستان برای پذیرش سرمایه گذاران و تاجران همسایه بیش از هر زمان دیگر آمادگی دارد و هر دستی را که برای ایجاد رفاه و آسایش اقتصادی مردم این منطقه دراز شود به گرمی می فشارد. ایران در این زمینه می تواند نقش بسیار بارزی را ایفا کند.

برگزاری همچو نمایشگاه های مشترک در حقیقت بیانگر علایق متقابل تاجران و سرمایه گذاران دو کشور برای افزایش میزان تجارت و گسترش روابط اقتصادی میان هم بوده و جهت استحکام این مناسبات ممد واقع خواهد شد.

اتاق تجارت و صنایع افغانستان برگزاری سومین نمایشگاه مشترک افغانستان و ایران را گام مهمی در راستای تقویت همبستگی اقتصادی دو کشور می داند و امیدوار است این روابط با گذشت هر روز وسعت و عمق بیشتر بگیرد.

قابل یادآوریست که اولین نمایشگاه مشترک دو کشور به تاریخ ۸– ۱۰ سنبله ۱۳۹۱ و دومین نمایشگاه مشترک به تاریخ ۲۸ دلو الی اول حوت ۱۳۹۳ در همین مکان برگزار شده بود.

صام پسرلی