تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

 افغانستان؛ در بن‌بست اعتماد و آینده ناپیدا

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ میان بی‌اعتمادی و بن‌بست سیاسی افغانستان در یکی…

شایسته‌سالاری؛ بنیان عدالت اجتماعی و پیش‌شرط حکمرانی کارآمد

 نور محمد غفوری عدالت اجتماعی، به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین ارزش‌های دولت…

رسول حمزتف شاعر شوروی و مردم داغستان

مترجم:  رسول حمزتف از مهم‌ترین شاعران داغستان و یکی از چهره‌های…

                                      نسل فراسو

 نویسنده: مهرالدین مشید نسلی که پیوندهای انسانی را بر مرزبندی‌های قومی…

سیاست ماجراجویانه و هزینه‌ای که ملت‌ها می‌پردازند

 نور محمد غفوری  تاریخ بشر بارها ثابت کرده است که ملت‌ها…

آمانج جبار

آقای "آمانج جبار" (به کردی: ئامانج جەبار) شاعر معاصر کرد،…

افغانستان؛ بن‌بست مشروعیت و بازی قدرت‌ها

 نویسنده: مهرالدین مشید           فغانستان؛ از انزوای سیاسی تا بحران اجتماعی و…

«
»

ستیزه‌جویان سوری در حال فروش مسلسل‌های صاد‌ر‌شده از ترکیه هستند

برگرفته از :
سایت روسی «جنگ و صلح»، ۲۲ فوریه ۲۰۱۹

ستیزه‌جویان سوری در «بازار سیاه» مسلسل‌هایی را که ارتش ترکیه بین آنها توزیع کرده بود، به‌فروش می‌رسانند. در عین‌حال در ادلب، این مسلسل‌ها توسط آخرین باقی‌مانده‌های ستیزه‌جویان قبضه‌ای ۱۸۰ دلار فروخته می‌شوند. این مسأله در توئیتر وبلاگ‌نویس «آرموری بازار» نوشته شده که اسلحه را در مناطق جنگی ردیابی می‌کند.

در این توئیتر در این مورد چنین آمده است: «این نمونه خوبی است که چرا نباید اسلحه را بین نیروهای غیردولتی توزیع کرد. کل قبضه  مسلسل سار ـ ۳۰۸ ترکیه را امروز در ادلب به قیمت ۱۸۰ دلار می‌فروشند.» وبلاگ‌نویس اشاره می‌کند که این بسیار بد است، اما این مسأله شاخه‌ای از مسلسل « آکا ـ ام» را بسیار ارزان می‌کند. در عکس‌هایی از پیام‌های غیر‌علنی در زمینه تجارت اسلحه در ادلب دیده شده که حداقل این سلاح با پنچ لوله کاملا جدید فروخته می‌شوند.

«آرموری بازار» اضافه می‌کند که نباید فراموش کرد که پیش از ورود به بازار سیاه، حداقل ۳‌هزار مسلسل را بین گروه هواداران ترکیه توزیع کردند. در واقع در نوامبر سال گذشته وبلاگ‌نویسان شروع به انتشار عکس‌های ستیزه‌جویان «نورالدین الزینکی» با مسلسل‌های سار ـ ۳۰۸ ترکیه کردند. این گروه پیش از پیوستن به «جبهه ملی آزادی» به‌عنوان گروه هوادار ترکیه شناخته شده بود و یکی از تندروترین گروه‌ها است و در سال ۲۰۱۶ سر یک پسر ۱۲ ساله کُرد را قطع و فیلم این عمل وحشیانه را به شبکه‌های ویدئویی ارسال کرد. در ماه نوامبر عکس این گروه مسلح به‌عنوان نیروی ویژه هوادار ترکیه نشان داده شد که برای سروسامان دادن کاهش تنش در منطقه ادلب و مناطق مرزی سوریه که تحت کنترل ترکیه قرار داشت، به‌کار برده خواهد شد. هم‌چنین در ویدئوی تبلیغاتی این گروه می‌توان مسلسل‌های توزیع شده ترکیه را در دستان گروه «نورالدین الزینکی” مشاهده کرد. این اطلاعات را تحلیل‌گر بخش امنیتی موسسه تحقیقاتی ترکیه به‌نام بنیاد سِتا و سردبیر نشریه «سوریه گوندمی»، عمر اوجکی جیلجیک منتشر کرد.

به‌یاد بیاوریم که آنکارا مانند گذشته برای ایجاد یک «جبهه ملی آزادی» از گروه‌های کنترل شده در سوریه که به یک نیروی واقعی تبدیل شوند و بتوانند به‌طور موثر طرح‌های ترکیه را اجرا کنند، تلاش می‌کند. پیش از این عملیات ترکیه در منطقه مرزی سوریه را با نام‌های «شاخه زیتون» و «سپر فرات»، نه تنها با تدارک ضعیف ستیزه‌جویان بلکه با عدم تمایل به یک نیروی ضربتی نشان دادند. علاوه براین امسال این گروه تقریبا به‌طور کامل کنترل مناطق ادلب را از دست داد. آنها توسط «هیأت تحریر‌الشام» القاعده جایگزین شده بودند.