عالم تنهایی 

رسول پویان  آزاد و ســرافـــرازم در عـالـم تـنهـایی  عشق و دل بیدار است تا…

هرمشکل حل گردد

امین الله مفکرامینی           2025-10-11! نازم آن قامت رسـا که نگردد خـــــــم زاِدبــــار همــتـــــــی…

جګړه او ورور وژنه د هېواد ستونزې نه شي حل…

 نور محمد غفوری سریزه نیمه پېړۍ کېږي چې په افغانستان کې جګړه…

پاکستان؛ درگیر جنگ نیابتی هند یا اسیر میراث تروریست‌پروری های…

نویسنده: مهرالدین مشید پیاله کافی؛ دیروز زهری به کام مردم افغانستان…

مذاکره هیئت های افغانستان و پاکستان

در ترکیه از دید حقوق بین الملل عمومی این نشست‌ها برخاسته…

خُردشدن کرزی نزد پرویز مشرف و خُردساختن کشور، توسط کرزی…

بازخوانی تاریخی نه چندان دور محمدعثمان نجیب من در دوران نخست حکومت…

احمدشاه بابا

احمدشاه بابا نومیالی اتل، غښتلی، توریالی او پیاوړی ملي شخصیت:  احمدشاه…

«چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستان

نور محمد غفوری «چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستانبازاندیشی در ایدئولوژی…

تهدیدهای پاکستان برضد افغانستان؛ از سیاست بازدارندگی تا بازی ژئوپولیتیک

نویسنده:  مهرالدین مشید از سیاست بازدارنده گی تا تغییر در رهبری…

بحران مالی سازمان ملل و فاجعه انسانی در افغانستان

آزمونی برای تعهد جهانی به انسان‌دوستی و چندجانبه‌گرایی سازمان ملل متحد…

میراث سکاها در شاهنامه فردوسی: سیستان، سجستان و ایران

- دکتر بیژن باران مقدمه: شاهنامه و جغرافیای هویت ایرانی. شاهنامه…

تروتسکی در تاریخ اندیشه سیاسی چپ

leo Trotzki ( 1879- 1940 )  آرام بختیاری سنت ترور سیاسی با…

پاسخ  ما

میر عبدالواحد سادات پاسخ  ما  : بر مبنای وجدان ملی و ندای…

قهرمانی تیم فوتسال؛ نمادی از وحدت ملی و امیدی برای…

نویسنده: مهرالدین مشید شگفتن گل های لیخنند در سرزمین به تاراج…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش چهارم و آخری)  ۷. ویژگی‌های فرهنگ سیاسی مطلوب برای…

ارسطو

نوموړی د لرغوني یونان او لوېدیځې نړۍ یو له لویو…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش سوم) ۶. چالش‌ها و راهکارهای تحول فرهنگ سیاسی در…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش دوم)  ۴. وضعیت کنونی کلتور سیاسی در افغانستان در پرتو…

بیایید هموطن!

امین الله مفکر امینی       2025-12-10! بیــــا هموطن با هم یکی گردیم تا…

ما با پاکستان مشترکات نداریم !

مدتیست که عده ای نام از مشترکات میان افغانستان و…

«
»

ستیزه‌جویان سوری در حال فروش مسلسل‌های صاد‌ر‌شده از ترکیه هستند

برگرفته از :
سایت روسی «جنگ و صلح»، ۲۲ فوریه ۲۰۱۹

ستیزه‌جویان سوری در «بازار سیاه» مسلسل‌هایی را که ارتش ترکیه بین آنها توزیع کرده بود، به‌فروش می‌رسانند. در عین‌حال در ادلب، این مسلسل‌ها توسط آخرین باقی‌مانده‌های ستیزه‌جویان قبضه‌ای ۱۸۰ دلار فروخته می‌شوند. این مسأله در توئیتر وبلاگ‌نویس «آرموری بازار» نوشته شده که اسلحه را در مناطق جنگی ردیابی می‌کند.

در این توئیتر در این مورد چنین آمده است: «این نمونه خوبی است که چرا نباید اسلحه را بین نیروهای غیردولتی توزیع کرد. کل قبضه  مسلسل سار ـ ۳۰۸ ترکیه را امروز در ادلب به قیمت ۱۸۰ دلار می‌فروشند.» وبلاگ‌نویس اشاره می‌کند که این بسیار بد است، اما این مسأله شاخه‌ای از مسلسل « آکا ـ ام» را بسیار ارزان می‌کند. در عکس‌هایی از پیام‌های غیر‌علنی در زمینه تجارت اسلحه در ادلب دیده شده که حداقل این سلاح با پنچ لوله کاملا جدید فروخته می‌شوند.

«آرموری بازار» اضافه می‌کند که نباید فراموش کرد که پیش از ورود به بازار سیاه، حداقل ۳‌هزار مسلسل را بین گروه هواداران ترکیه توزیع کردند. در واقع در نوامبر سال گذشته وبلاگ‌نویسان شروع به انتشار عکس‌های ستیزه‌جویان «نورالدین الزینکی» با مسلسل‌های سار ـ ۳۰۸ ترکیه کردند. این گروه پیش از پیوستن به «جبهه ملی آزادی» به‌عنوان گروه هوادار ترکیه شناخته شده بود و یکی از تندروترین گروه‌ها است و در سال ۲۰۱۶ سر یک پسر ۱۲ ساله کُرد را قطع و فیلم این عمل وحشیانه را به شبکه‌های ویدئویی ارسال کرد. در ماه نوامبر عکس این گروه مسلح به‌عنوان نیروی ویژه هوادار ترکیه نشان داده شد که برای سروسامان دادن کاهش تنش در منطقه ادلب و مناطق مرزی سوریه که تحت کنترل ترکیه قرار داشت، به‌کار برده خواهد شد. هم‌چنین در ویدئوی تبلیغاتی این گروه می‌توان مسلسل‌های توزیع شده ترکیه را در دستان گروه «نورالدین الزینکی” مشاهده کرد. این اطلاعات را تحلیل‌گر بخش امنیتی موسسه تحقیقاتی ترکیه به‌نام بنیاد سِتا و سردبیر نشریه «سوریه گوندمی»، عمر اوجکی جیلجیک منتشر کرد.

به‌یاد بیاوریم که آنکارا مانند گذشته برای ایجاد یک «جبهه ملی آزادی» از گروه‌های کنترل شده در سوریه که به یک نیروی واقعی تبدیل شوند و بتوانند به‌طور موثر طرح‌های ترکیه را اجرا کنند، تلاش می‌کند. پیش از این عملیات ترکیه در منطقه مرزی سوریه را با نام‌های «شاخه زیتون» و «سپر فرات»، نه تنها با تدارک ضعیف ستیزه‌جویان بلکه با عدم تمایل به یک نیروی ضربتی نشان دادند. علاوه براین امسال این گروه تقریبا به‌طور کامل کنترل مناطق ادلب را از دست داد. آنها توسط «هیأت تحریر‌الشام» القاعده جایگزین شده بودند.