هرات؛ جغرافیایی که تاریخ را به راهبرد پیوند می‌دهد

Wahidullah Noorzai از میراث تمدنی خراسان تا ساختار اجتماعی، قدرت منطقه‌ای…

 ابتکار ملی؛ یگانه راه گذار به صلح پایدار و حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید رهایی افغانستان در کرو ساز و کار ملی،…

سیاسي ګوند او داخليدموکراسي

لیکوال: نور محمد غفوری پیلامه: دا مقاله چې د ۲۰۱۶م کال د…

دومقاله

نویسنده: جمشید کو‌هستانی فرستنده: محمدعثمان نجسب Iwnd Maban Mbik ################### اول ساختار و مدلهای سیاست جنایی ! مقدمه…

ادب چیست؟

برهان الدین « سعیدی » از خدا جوییم  توفیق  ادب  ـــ …

وقتی اختلال به قدرت تبدیل می‌شود: چه کسی پس از…

Wahidullah Noorzai Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) مقدمه: هرمز؛ میدان سنجش قدرت،…

آلزایمر

آلزایمرم که بیدار می‌شود نمی‌دانم امروز، دیروز است! یا که دیروزم، فردا!!! به…

دوران خونین حفیظ‌الله امین و سرکوب رهبران حزب دموکراتیک خلق…

https://www.youtube.com/watch?v=pxhsNfqSXRE افغانستان پس از قیام ثور؛ دوران خونین حفیظ‌الله امین و…

افغانستان و بحران سیاست‌زدگی؛ جامعه‌ای گرفتار منازعه و محرومیت

 نویسنده: مهرالدین مشید سیاست‌زدگی در افغانستان؛ ریشه‌های ساختاری و پیامدهای انسانی سیاست…

نصیب الله سیماب

*** له پښتو ژبې او پښتني فرهنګ تکړه شاعر، ادبپوه، څېړونکی،…

دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

«
»

ستراتیژی » جدید امریکا   «

میر عبدالواحد سادات

آقای ترامپ که بمثابه سومین رئیس جمهور امریکا ، سکاندار طولانی ترین جنگ تاریخ آنکشور گردیده ، بخاطر ابراز تفاوت با اسلاف به شکست در افغانستان اعتراف نموده وبا فرستادن بلندترین مقام استخباراتی ، جنرالان کتر کشته و آگاهان امور به کشور مامیخواهد این « سکندر زمان » که با فقدان مشکل کشایی همچوارسطو مواجه است به رموز این« شکست» آگاه و به سحر و اعجاز کوه ها این سرزمین وقوف یآبد ، تا بخاطر مهار کردن و گویا ختم جنگ تدبیر بیندیشد.                                                                                                       

تجار موفق دنیایی سود و سرمایه که قرعه فال بنامش زده شد و در راس بزرگترین قدرت نظامی جهان باید در دور جدید « بازیهای بزرگ » و با پیچیده ترین بازی استخباراتی در کشورش از موقف یگانه ابر قدرت یکه تاز جهان نزول یافته ، باید پیچیده ترین بازیهای استخباراتی را با کثیف ترین وسایل بخاطر حفظ و گسترش منافع جیوپولوتیک امریکا و انحصارات غول پیکر و جهانخوار با رقبای ابر قدرت و رقبای منطقوی ، به پیش ببرد.                                       

آقای ترامپ برای کسب وجاهت داخلی و خارجی میخواهد برخورد متفاوت با اسلاف داشته باشد و سر وصدایی و غوغا پیرامون گویا ستراتیژی راه انداخته و این قلم بر مبنای حب الوطن و مصالح علیای افغانستان به ایجاز در مورد آن عرض میدارد:                                         

ـــــ تراژیدی خونبار افغانستان معلول و محصول مداخله خارجی است که امریکا از همان بیشتر از چهاد دهه قبل یک رکن آن بوده و در هفده سال حضور نظامی آنکشور ، سیاست غیر شفاف،  پر ابهام و کجدار و مریز امریکا عامل تداوم آن میباشد ، بدینرو چهل وششمین رییس جمهور امریکا باید آگاه باشد که:                                                                                    

 شکست امریکا در افغانستان سیاسی و اخلاقی است و در گام نخست اگر اعتراف بخاطر اصلاح است باید به این سیاست ناکام نقطه پایان گذاشته شود.                                                    

ــــ لشکر کشی امریکا به افغانستان به بهانه نابودی تروریسم انجام یآفته است و اما در تمام این مدت تروریسم از همان مرکز که در سال ( 1975م )آغاز یافته ، تا کنون با ابعاد گسترده و بمثابه جنگ اعلام نا شده علیه کشور ما دوام دارد . این دیگر مسخره مینماید که امریکا « دوست افغانستان » و پیمان ستراتیژیک دارد و متحد پیمانکار آن پاکستان که نزده ملیارد دالر را نیز بجیب زده است ، به نقش خود بمثابه مرکز و حامی شرارت پیشه گان دوام میدهد و هر روز اجیران استخبارات نظامی آنکشور طالب و داعش و … کربلا و شطیلا در کشور ما برپا میدارند.   

سخن از ستراتیژی جدید معک تجربه است تا امریکا ثابت نماید که با افغانستان است و یا ریشه ترور را در پاکستان آبیاری و شاخ بری را به قیمت کشتار و بربادی مردم ما دوام میدهد.         

ــــ فساد سالاران و دولت فاسد بزرگترین پاشنه آشیل افغانستان میباشد . امریکا ، ناتو و جامعه بین المللی باید درک نمایند که در تداوم فساد و مفسدان فی الارض و فقدان حاکمیت قانون و قوای مسلح ملی نیرومند مسلکی ، غیر تنظیمی و قومی ، صحبت از کمک به صلح و ثبات و بازسازی یک سراب و فریب مکرر خواهد بود . جانب امریکا صحبت از ارقام نجومی کمک به افغانستان و ( 76 ) ملیارد دالر به قوای مسلح مینمایند وفکر میکنند که ما کاه میخوریم و نمیدانیم که کلیپتوکراسی تحفه کی است و قوای مسلح با تمام فداکاری های منسوبان دلیر آن که بحساب اردوی متعارف مجهز نگردیده ، در عدم حضور نظامی و کمک روزمره امریکا حتی یک ماه هم با تجاوز پاکستان و دسایس ایران تاب آورده نمیتواند.                                       

بدینرو رییس جمهور امریکا و ناتو باید که در صورت عدم توجه به موارد فوق ستراتیژی و زیاد ساختن عساکر به معنی تداوم تراژیدی خونبار افغانستان میباشد و در غیر آن امریکا که مسولیت اخلاقی آن در قبال کشور ما اظهر من الشمس است باید از موقف کشور اشغالگردوری جسته و به احیای حق حاکمیت ملی افغانستان و حق حیات افغانان و حق گذار کشور ما بشاهراه صلح و بازسازی مساعدت نماید و بخصوص از اعزام مجرمان جنگی و ناقضان خشن حقوق بشر بلک واتری ها ، نمک اضافی به زخم خونین مردم به اعزا نشسته ما نباشد.