رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

نوروز؛ ارث نیاکان

رسول پویان کهـن نـشـاط بهـاران جشن نوروز است سرور سرو خرامان جشن…

«
»

سازمان ملل: تلفات غیرنظامیان افغان در سال 2013 افزایش یافت

سازمان ملل در گزارش امروز (شنبه) خود اعلام کرد، درگیری و جنگ میان دولت افغانستان و شبه نظامیان در سال 2013 باعث افزایش 14 درصدی تلفات غیرنظامیان در این کشور شده است.

به گزارش  خبرگزاری رویترز، در این گزارش که از سوی سازمان ملل منتشر شده آمده است: خروج تدریجی نیروهای خارجی از افغانستان نیروهای دولتی این کشور را در برابر حملات شبه نظامیان آسیب پذیرتر کرده و نتایج این درگیری‌ها باعث افزایش تلفات غیرنظامیان در سال گذشته میلادی شده است. بالا رفتن تلفات غیرنظامیان در سال گذشته میلادی زنگ خطر را در خصوص افزایش مرگ و میر کودکان و زنان ناشی از این حملات و تغییر روند درگیری‌ها به صدا درآورده است.

سل 2013 بدترین سال برای زنان و کودکان افغان از سال 2009 بوده به طوری که تعدادی تلفات یا زخمی‌ها ناشی از درگیری‌ها نسبت به سال 2012 یک سوم افزایش داشت. حدود 27 درصد از تمام تلفات 2013 ناشی از جنگ و درگیری‌های میان دولت و شبه نظامیان بوده و نمی‌توان اکثر این تلفات را مختص به یک طرف دانست.

سازمان ملل در این گزارش آورده است: ذات درگیری‌ها در افغانستان در سال 2013 تغییر یافت و حملات بیشتر علیه غیرنظامیان و مناطق پرجمعیت و شهری بود. البته هنوز بزرگترین عامل کشتار افغان‌ها همان بمب‌های کنترل از راه دور هستند که شبه نظامیان آن‌ها را در مناطق پرجمعیت و مسکونی نظیر بازارها، جاده‌ها و ساختمان‌های دولتی منفجر می‌کنند. انفجار بمب‌ها خود عامل مرگ یک سوم غیرنظامیان در افغانستان است و سازمان ملل اعلام کرده که انفجار این بمب‌ها 2959 کشته و 5656 زخمی برای گذاشته است.

در حالیکه دو طرف مسئول افزایش کشتارها و تلفات سال گذشته محسوب می‌شوند، سازمان ملل اعلام کرده که سه چهارم این تلفات ناشی از اقدامات طالبان است.

یان کوبیش، نماینده ویژه سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: اظهارنظرها از جانب رهبری طالبان درباره حمایت از جان غیرنظامیان و هدف قرار ندادن آن‌ها کافی نیست. آنچه که ضرورت دارد. توقف حملات عمدی غیرنظامیان و استفاده نکردن از بمب‌های کنترل از راه دور به صورت بی‌رحمانه است.

روهای بین‌المللی که قرار است در پایان سال جاری میلادی از افغانستان خارج شوند، اعلام کرده‌اند که تنها در عملیات مشترک با نیروهای افغان فعالیت می‌کنند.

علاوه بر این روند استفاده از پهپادها و حملات هوایی که باعث کشته و زخمی شدن غیرنظامیان افغان شده، عامل تنش‌ میان حامد کرزای، رئیس جمهوری افغانستان و دولت واشنگتن است.

سازمان ملل در گزارش خود آورده است: در سال 2013، 54 عملیات هوایی صورت گرفته که تلفات غیرنظامیان را به همراه داشته است. در حالیکه این حملات 10 درصد از سال 2012 کاهش داشته، زنان و کودکان تقریبا نیمی از قربانیان این حملات هوایی را شامل می‌شوند.

همچنین از 54 مورد عملیات هوایی 19مورد با استفاده از پهپادها بوده است، تعداد تلفات غیرنظامیان ناشی از حملات پهپادها از سال 2012 سه برابر شده است.

سازمان ملل همچنین اعلام کرد، افزایش چشمگیر در بروز حوادث از جانب نیروهای امنیتی پلیس محلی افغان دیده می‌شود که از سال 2010 در مناطق دور افتاده و ناامن به عملیات می‌پردازند.

در سال 2013، هیات سازمان ملل در افغانستان حوادث و رویدادهایی را که پلیس محلی افغان در آنجا فعالیت می‌کرده ضبط کرده که از جمله آن به نقض حقوق بشر می‌توان اشاره کرد. همچنین تلفات مرتبط با این نیروها سه برابر شده است که شامل اعدام‌ها،مجازات‌ها و اقدامات تلافی‌جویانه می‌شود.

با این حال، سازمان ملل در این گزارش اعلام کرده که فعالیت و عملکرد این نیروها بهبود یافته است.