طالبان؛ پیامد فساد ساختاری و سازمان یافته حکومت‌های کرزی و…

نویسننده: مهرالدین مشید از امید تا انحطاط؛ فساد ساختاری و بازگشت…

قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

داستایفسکی شوروی: داستایفسکی در فرهنگ، ایدئولوژی و فلسفه شوروی

 برگردان . رحیم کاکایی سه گفتار در واکاوی جایگاه داستایفسکی، نویسنده…

در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

«
»

زمان انجام وظیفه

فیدل کاسترو ـــ
به نقل از گرانمای بین‌المللی ـ ۱۷ اکتبر ۲۰۱۴ ـــ

کشور ما لحظه‌ای نیز در پاسخ به درخواست نهادهای بین‌المللی جهت یاری‌رسانی در امر مبارزه با «ابولا» بیماری همه‌گیری که غرب آفریقا را مورد تهاجم قرار داده است، تردید نکرد.

کشور ما همواره و در مورد تمامی‌ انسان‌هایی که نیاز به کمک داشته‌اند، بدون قائل شدن هیچ‌گونه استثنایی چنین رویکردی را در پیش گرفته است. دولت پیش از این رهنمودهای ضروری و مناسب را جهت بسیج فوری و تقویت کادر پزشکی مستقر در غرب آفریقا ارائه داده بود. همچنین به درخواست سازمان ملل در این ارتباط پاسخی سریع داده شد. همان‌گونه که همواره به درخواست همکاری نهادها به فوریت واکنش نشان داده‌ایم.

هر فرد با وجدانی می‌داند که تصمیم‌گیری در مورد کادر حرفه‌ای متخصص در مواردی که انجام مأموریت‌های محوله به این افراد با خطراتی همراه خواهد بود، متضمن مسئولیت سنگینی است. تصمیم‌گیری در مورد اعزام سربازان به میدان جنگ یا حتی احتمال کشته شدن افراد به‌خاطر انگیزهٔ سیاسی بجا مشکل‌تر می‌باشد. کاری که آنان همواره همانند یک وظیفه انجام داده‌اند.

عزیمت یک پزشک به هر گوشه‌ای از زمین برای نجات زندگی، حتی به بهای از دست دادن جان خویش، زیباترین نمونهٔ همبستگی است که انسان می‌تواند به نمایش بگذارد. به‌ویژه که پای هیچ انگیزهٔ مادی در میان نباشد. او به هر گوشهٔ زمین که می‌رود، از همبستگی و ایثار خانواده و عزیزان خود نیز بهره‌مند است. خلق ​کشوری که در پی سالیان دراز مبارزهٔ قهرمانانه مستحکم‌تر شده است، می‌تواند به‌خوبی آنچه را که من در اینجا بیان می‌کنم، درک کند.

ما متوجه هستیم که با انجام این وظیفه و با آماده‌باش کامل و بکارگیری تخصص‌ها، خلق‌مان و تمام خلق‌ها در حوزهٔ کارائیب و آمریکای لاتین را از طریق مبارزه با شیوع بیماری محافظت خواهیم کرد. زیرا که بیماری به‌گونهٔ اسف‌باری وارد شده و می‌تواند به ایالات متحده که دارای ارتباطات و مراودات گسترده‌ای با دنیای خارج است گسترش یابد. ما با کمال میل با متخصصان آمریکای شمالی در چارچوب به انجام رساندن این وظیفه همکاری خواهیم کرد. برای دستیابی به صلح، هدفی که می‌توان و باید به آن دست یافت، این همکاری‌ها ضروری است.

روز دوشنبه، ۲۰ اکتبر، در پی درخواست چندین کشور منطقه، نشستی در‌ هاوانا برگزار خواهد شد که در این نشست مقامات عالی‌رتبه این کشورها شرکت خواهند کرد. این کشورها بر لزوم اتخاذ تصمیمات مناسب در راستای متوقف کردن این بیماری همه‌گیر ومبارزه بی‌امان و مؤثر با آن تاکید ورزیده‌اند.

ما اهالی حوزهٔ کارائیب و آمریکای لاتین، همچنین پیام‌های ترغیب‌آمیز برای دیگر خلق‌های سراسر جهان خواهیم فرستاد و آنان را به مبارزه با این بیماری فراخواهیم خواند.