توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

«
»

زمان انجام وظیفه

فیدل کاسترو ـــ
به نقل از گرانمای بین‌المللی ـ ۱۷ اکتبر ۲۰۱۴ ـــ

کشور ما لحظه‌ای نیز در پاسخ به درخواست نهادهای بین‌المللی جهت یاری‌رسانی در امر مبارزه با «ابولا» بیماری همه‌گیری که غرب آفریقا را مورد تهاجم قرار داده است، تردید نکرد.

کشور ما همواره و در مورد تمامی‌ انسان‌هایی که نیاز به کمک داشته‌اند، بدون قائل شدن هیچ‌گونه استثنایی چنین رویکردی را در پیش گرفته است. دولت پیش از این رهنمودهای ضروری و مناسب را جهت بسیج فوری و تقویت کادر پزشکی مستقر در غرب آفریقا ارائه داده بود. همچنین به درخواست سازمان ملل در این ارتباط پاسخی سریع داده شد. همان‌گونه که همواره به درخواست همکاری نهادها به فوریت واکنش نشان داده‌ایم.

هر فرد با وجدانی می‌داند که تصمیم‌گیری در مورد کادر حرفه‌ای متخصص در مواردی که انجام مأموریت‌های محوله به این افراد با خطراتی همراه خواهد بود، متضمن مسئولیت سنگینی است. تصمیم‌گیری در مورد اعزام سربازان به میدان جنگ یا حتی احتمال کشته شدن افراد به‌خاطر انگیزهٔ سیاسی بجا مشکل‌تر می‌باشد. کاری که آنان همواره همانند یک وظیفه انجام داده‌اند.

عزیمت یک پزشک به هر گوشه‌ای از زمین برای نجات زندگی، حتی به بهای از دست دادن جان خویش، زیباترین نمونهٔ همبستگی است که انسان می‌تواند به نمایش بگذارد. به‌ویژه که پای هیچ انگیزهٔ مادی در میان نباشد. او به هر گوشهٔ زمین که می‌رود، از همبستگی و ایثار خانواده و عزیزان خود نیز بهره‌مند است. خلق ​کشوری که در پی سالیان دراز مبارزهٔ قهرمانانه مستحکم‌تر شده است، می‌تواند به‌خوبی آنچه را که من در اینجا بیان می‌کنم، درک کند.

ما متوجه هستیم که با انجام این وظیفه و با آماده‌باش کامل و بکارگیری تخصص‌ها، خلق‌مان و تمام خلق‌ها در حوزهٔ کارائیب و آمریکای لاتین را از طریق مبارزه با شیوع بیماری محافظت خواهیم کرد. زیرا که بیماری به‌گونهٔ اسف‌باری وارد شده و می‌تواند به ایالات متحده که دارای ارتباطات و مراودات گسترده‌ای با دنیای خارج است گسترش یابد. ما با کمال میل با متخصصان آمریکای شمالی در چارچوب به انجام رساندن این وظیفه همکاری خواهیم کرد. برای دستیابی به صلح، هدفی که می‌توان و باید به آن دست یافت، این همکاری‌ها ضروری است.

روز دوشنبه، ۲۰ اکتبر، در پی درخواست چندین کشور منطقه، نشستی در‌ هاوانا برگزار خواهد شد که در این نشست مقامات عالی‌رتبه این کشورها شرکت خواهند کرد. این کشورها بر لزوم اتخاذ تصمیمات مناسب در راستای متوقف کردن این بیماری همه‌گیر ومبارزه بی‌امان و مؤثر با آن تاکید ورزیده‌اند.

ما اهالی حوزهٔ کارائیب و آمریکای لاتین، همچنین پیام‌های ترغیب‌آمیز برای دیگر خلق‌های سراسر جهان خواهیم فرستاد و آنان را به مبارزه با این بیماری فراخواهیم خواند.