زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

«
»

زلنسکی سرانجام کوتاه آمد؛ معادن اوکراین نصیب آمریکا می‌شود

رویترز نوشت که ایالات متحده آمریکا و اوکراین بر سر پیش‌نویس یک قرارداد معدنی که نقش اساسی در تلاش‌های کی‌یف برای جلب حمایت واشنگتن دارد، به توافق رسیده‌اند. این توافق در حالی صورت گرفته که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به دنبال پایان سریع جنگ با روسیه است.

ترامپ به خبرنگاران گفت که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، قصد دارد روز جمعه به واشنگتن سفر کند تا یک «توافق بسیار مهم» را امضا کند. این در حالی است که دو طرف هفته گذشته اظهارات تندی علیه یکدیگر رد و بدل کردند.

ترامپ همچنین اظهار داشت که در صورت دستیابی به توافقی برای پایان درگیری، استقرار نوعی از نیروهای حافظ صلح در اوکراین ضروری خواهد بود. با این حال، مسکو که سه سال پیش حمله به اوکراین را آغاز کرد، هرگونه استقرار نیروهای ناتو در این کشور را رد کرده است.

نگرانی از امتیازات گسترده به روسیه

رویترز در گزارش خود نوشت که شتاب ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین و نزدیکی بیشتر او به مسکو باعث نگرانی‌هایی شده است که ممکن است ایالات متحده امتیازات گسترده‌ای به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بدهد. به عقیده رویترز «این امتیازات می‌توانند امنیت اوکراین و اروپا را تضعیف کرده و توازن ژئوپلیتیکی منطقه را تغییر دهند».

طبق این گزارش، هنوز مشخص نیست که آیا این توافق که ترامپ از آن به عنوان جبران میلیاردها دلار کمک به کی‌یف یاد کرده است، شامل تضمین‌های امنیتی مشخصی برای اوکراین می‌شود یا خیر. همچنین معلوم نیست که واشنگتن تعهدی برای ارائه کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین داده است یا نه.

یکی از منابع آگاه مورد اشاره رویترز به این خبرگزاری گفت که ارسال تسلیحات به اوکراین همچنان در حال مذاکره بین دو کشور است.

تبادل اتهامات بین ترامپ و زلنسکی

ترامپ هفته گذشته زلنسکی را «یک دیکتاتور نامحبوب» خواند و ادعا کرد که او باید به سرعت برای صلح توافق کند، در غیر این صورت کشورش را از دست خواهد داد. در مقابل، زلنسکی ترامپ را متهم کرد که در «حباب اطلاعات نادرست» زندگی می‌کند.

به گفته منابع مطلع، مقامات هر دو کشور با متن پیش‌نویس توافق‌نامه موافقت کرده و توصیه کرده‌اند که این توافق امضا شود.

این توافق می‌تواند منابع معدنی عظیم اوکراین را در اختیار ایالات متحده قرار دهد. ترامپ در این باره گفت: «آنچه ما انجام می‌دهیم این است که می‌گوییم، ببینید، ما می‌خواهیم امنیت داشته باشیم. مالیات‌دهندگان آمریکایی اکنون پول خود را پس می‌گیرند، آن هم با سود.»

مخالفت زلنسکی با پیش‌نویس اولیه قرارداد

زلنسکی پیش‌تر از امضای پیش‌نویس اولیه این توافق‌نامه که به آمریکا حق دسترسی به منابع طبیعی اوکراین به ارزش 500 میلیارد دلار را می‌داد، خودداری کرده بود. کی‌یف اعتراض داشت که کمک‌هایی که از آمریکا دریافت کرده، بسیار کمتر از این رقم بوده و این توافق فاقد تضمین‌های امنیتی مورد نیاز اوکراین است.

ترامپ در پاسخ به این اعتراضات گفت که ایالات متحده تاکنون 350 میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است و علاوه بر آن «تجهیزات نظامی فراوان و حق مبارزه» را در اختیار این کشور قرار داده است.

ادامه کمک‌های نظامی و احتمال توافق صلح

در مورد ادامه کمک‌های نظامی، ترامپ گفت: «این کمک‌ها ممکن است برای مدتی ادامه یابد و شاید تا زمانی که با روسیه به توافق برسیم.» او بار دیگر تأکید کرد که جنگ می‌تواند به‌سرعت پایان یابد، اما توضیحی درباره چگونگی این موضوع ارائه نداد.

نگرانی اروپا از تغییر سیاست آمریکا

رویترز در ادامه گزارش خود نوشت که مقامات اروپایی از تصمیم ترامپ برای مذاکره مستقیم با روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین، بدون مشورت با کی‌یف و سایر کشورهای اروپایی، غافلگیر شده‌اند. همچنین، هشدارهای دولت ترامپ مبنی بر اینکه ایالات متحده دیگر تمرکز اصلی خود را بر امنیت اروپا قرار نمی‌دهد، بر نگرانی‌ها افزوده است.

دیدار زلنسکی از کاخ سفید می‌تواند فرصتی برای او باشد تا مستقیماً از ترامپ بخواهد که حمایت‌های ایالات متحده از اوکراین را ادامه دهد. این در حالی است که ترامپ هفته گذشته ادعا کرده بود که کی‌یف آغازگر جنگ بوده است؛ ادعایی که از سوی کشورهای اروپایی و اوکراین نادرست تلقی می‌شود.

اهمیت ذخایر معدنی اوکراین

بر اساس داده‌های اوکراین، این کشور دارای 22 مورد از 34 ماده معدنی است که اتحادیه اروپا آن‌ها را برای صنایع حیاتی می‌داند. این ذخایر شامل مواد صنعتی و ساختمانی، فروآلیاژها، فلزات گران‌بها و عناصر کمیاب است.

اوکراین همچنین دارای 20 درصد از ذخایر گرافیت جهان است؛ ماده‌ای کلیدی که در تولید باتری خودروهای الکتریکی و راکتورهای هسته‌ای استفاده می‌شود.

به عقفیده رویترز، این توافق می‌تواند فرصت‌های اقتصادی جدیدی برای اوکراین ایجاد کند، اما همچنان نگرانی‌هایی در مورد شرایط قرارداد و تأثیر آن بر حاکمیت ملی این کشور وجود دارد.