افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

                 یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                          (قسمت دوم)                        چرا…

ژئوپولیتیک ساختار قدرت؛ تنوع قومی و آیندهٔ دولت‌سازی در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از رویای فدرالیسم تا کابوس بالکانیزه شدن…

آیا محمد اشرف غني د بیا راڅرګندېدو په درشل کې…

نور محمد غفوری لنډیز د ۲۰۲۱م کال د اګست له سیاسي بدلون وروسته…

برگردان، یا همان واژه‌ی شناسای عربی ترجمه

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب دینی-فلسفی من بیش از این نه می‌دانم از گذشته‌‌های…

چرا صدای گاندی ها در کوهستان‌های افغانستان پژواک نیافت ؟

نویسنده: مهرالدین مشید جغرافیای خشونت، سیاست قبیله‌ای و غیبت ماندلاها در…

جمعبندی غیر تحلیلی از جریانات اخیر نظامی و دپلماتیک افغانستان…

آنچه سیاسیون و نظامی های پاکستان پس از حملات هوایی…

                     یک گرفتاری با مافیا

محمد عالم افتخار         و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و…

فلسفه سیاسی فردوسی و روانشناسی ترس در شاهنامه

دکتر بیژن باران نتیجه‌گیری. شاهنامه فردوسی چیزی بیش از یک…

سناریوی براندازی طالبان؛ از سوی پاکستان و ایران!؟

نویسنده: مهرالدین مشید براندازی طالبان واقعیت ژیوپولیتیک یا توهم تحلیل گران دراین…

دو کنیز در سحرگاه فلسفه یونان

Greece Philosophie.2800j. آرام بختیاری فلسفه یونان؛ افسانه و عرفان، منطق و برهان. در…

جنگی حاجی

آقای "جنگی حاجی" (به کُردی: جەنگی حاجی) با نام کامل…

 شانسی برای نجات افغانستان باقی مانده یا فرصت‌ها از دست…

نویسنده: مهرالدین مشید بیداری وجدان جمعی مردم؛ بازسازی مشروعیت سیاسی این پرسشی…

مارکسیسم قلب جوانان را تسخیر می‌کند

ا. م. شیری «چگونه یک ایدئولوژی غربی مانند مارکسیسم می‌تواند در…

عالم تنهایی 

رسول پویان  آزاد و ســرافـــرازم در عـالـم تـنهـایی  عشق و دل بیدار است تا…

هرمشکل حل گردد

امین الله مفکرامینی           2025-10-11! نازم آن قامت رسـا که نگردد خـــــــم زاِدبــــار همــتـــــــی…

«
»

زلمی خلیلزاد چه میخواهد ؟  

                                  نوشته ی : فروغی

       پروژه ی صلح با طالبان به یک خیمه شب بازی می ماند – به تیاتری فریبنده و اغواگرانه که در پشت پرده ی آن ، هدفی جزادامه ی بی ثباتی ، ادامه ی اشغال افغانستان و در نتیجه ادامه ی بهره برداری سودجویانه از منابع غنی زیر زمینی کشور ما وجود نخواهد داشت .

        ساده لوحانه است تصور نماییم که با تلاشهای پشت پرده و پیش پرده ی زلمی خلیلزاد نماینده خاص امریکا ، دنیا گل و گلزار شده ، جنگ و برادرکشی در افغانستان ، به پایان خواهد رسید ؛ قشون بیگانه افغانستان را ترک خواهند گفت و باحضور نیرومند طالبان و سایر گروههای افراطی – مذهبی در قدرت ، دیموکراسی و مردم سالاری در کشور به پا خواهد ایستاد . نه بابا …!

       هرگاه اقدامات اغواگرانه و بازی موش و گربه ی خلیلزاد با طالبان برای برخی ها خوشبینی و تصورات انسانی آرزومندانه ی را ایجاد نموده باشد ، متاسفم که من آن را نمی پذیرم .

       زیرا کارشناسان مسایل افغانستان با آگاهی از سابقه ی کار آقای خلیلزاد در افغانستان ، کوشش های کنونی وی را نیزهمانند کوششهای قبلی شان چون ایجاد و حمایت گروههای جهادی – افراطی اسلامی ، ایجاد بی ثباتی ، بی اتفاقی و جنگ در افغانستان ،  ناکام و تنها به نفع دولت امریکا می دانند .

       آقای خلیلزاد همانگونه که رونالد ریگن را در ایجاد و تقویت گروههای جهادی – اسلامی یاری رسانده ، بخاطر راه اندازی پروژه ی یونیکال و به قدرت رساندن گروه طالبان نقش اساسی داشت ، در ایجاد و تطبیق پروژه ی بن ، بقدرت رساندن حامد کرزی و مولتی میلیونر کردن خود ، اطرافیانش ، خانواده ی حامد کرزی و رهبران و قوماندانان تنظیم ها وترویج و گسترش فساد در افغانستان ، نیز نقش مهم و سازنده ای داشته است .

      آقای خلیلزاد همانگونه که خود باربار باصراحت تذکر داده اند ، ففط برای تحقق منافع امریکا در افغانستان و منطقه می کوشند نه برای منافع ملت مظلوم افغانستان .

     طی این چهل سال ، هرگام آقای خلیلزاد منافع سرشاری برای امریکا درقبال داشته است نه برای افغانستان . بهره و نصیب ما از هرگام و اقدام شان طی این چهل سال ، جنگ ، ویرانی و کشتار میلیون ها انسان هموطن ما بوده است .

      باساس گزارش های منابع معتبر بین المللی ، برخلاف تبلیغات و شایعه پراگنی های ” سیگار  ” و دولتمردان امریکایی درباره ی مصارف گزاف امریکا در جنگ افغانستان ، تنها با بهره برداری از منابع سرشار یورانیوم و لیتیوم افغانستان که سالهاست با انگلیس ها یکجا از آن سود می برند و تجارت مواد مخدر افغانستان ، چند برابر مصارف شان را به چنگ آورده اند .

      متکی به این حقایق ، هرچند نمیتوان به صادقانه بودن و موثر بودن تلاشهای آقای خلیلزاد باور داشت ؛  با آنهم امیدواریم تلاشهای ایشان کم از کم به آتش بس با بخش بزرگی از طالبان که دیگر به مهره های سوخته ی ” سی آی ای ” و ” آی اس آی ” مبدل شده اند ، منجر گردیده و با ایجاد هرنوع حکومتی که دل شان می خواهد مدتی به آرامش نسبی دست بیابیم .