این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

«
»

روسیه: اروپا نتایج همه پرسی در شرق اوکراین را بپذیرد

 وزارت امور خارجه روسیه روز سه شنبه با انتشار بیانیه ای از اتحادیه اروپا خواست تا نتایج همه پرسی در استان های «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را بپذیرد.

مردم استان های «دونتسک» و «لوهانسک» روز یکشنبه با اکثریت قاطع به استقلال این دو منطقه از اوکراین رای دادند.
در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است: تصمیم روز دوشنبه شورای اروپا در مورد اوکراین با توجه به اصرار اتحادیه اروپا بر مواضع خود در مورد اوکراین که هیچ گونه سازگاری با واقعیت های این کشور ندارد، غیرقابل قبول است.

رهبران جدایی طلبان استان های دونتسک و لوهانسک روز یکشنبه در این مناطق همه پرسی استقلال از اوکراین را برگزار کردند.

به گزارش رسانه های روسی حدود 80 درصد افراد واجد شرایط در این همه پرسی شرکت کردند و اکثر شرکت کنندگان به استقلال مناطق دونتسک و لوهانسک رای دادند.

در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است: بروکسل باید از جدایی طلب و طرفداران روسیه خواندن بخش قابل توجهی از مردم اوکراین که رژیم حاکم بر این کشور را نمی پذیرند، صرف نظر کند و این واقعیت را بپذیرد که بدون درک ماهیت داخلی بحران اوکراین حل و فصل آن غیرممکن است.

این بیانیه صراحت دارد: اتحادیه اروپا باید نتایج همه پرسی انجام گرفته در استان های دونتسک و لوهانسک را محترم شمرده و به تحقق خواسته ساکنان این منطقه از طریق مذاکره نمایندگان آنها با مقام های اوکراینی کمک کند.

وزارت امور خارجه روسیه با انتقاد از مواضع اتحادیه اروپا در مساله اوکراین گفت: نباید از یاد ببریم از اوایل ماه می رویدادهایی در اوکراین به وقوع پیوست که منجر به کشته شدن شماری از ساکنان مناطق شرق این کشور شد.

در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به استفاده نیروهای اوکراینی از جنگ افزارهای سنگین در جریان عملیات ضدتروریستی علیه غیرنظامیان در مناطق شرق این کشور آمده است: چگونه می توان این گونه اقدامات را رفتار معتدل خواند و حتی در این شرایط از پیشنهاد کی یف برای آغاز گفت و گوهای ملی استقبال کرد.

در این بیانیه آمده است: اتحادیه اروپا با نپذیرفتن واقعیت های موجود در اوکراین که بر اثر کودتا در این کشور به وجود آمده و با ادامه سیاست ضدروسی خود و تشدید تحریم ها علیه این کشور موجب می شود اعتماد به آن به عنوان شریک روسیه از بین برود و ادعاها برای ایفای نقش واقع گرایانه در حل و فصل بحران اوکراین را زیر سوال می برد.