آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

روز جهانی آزادی مطبوعات را گرامی میداریم

 

سوم می ٢٠١٨ م

 

مطابق به فیصله مجمع عمومی ملل متحد در سال ( ١٩٩٣ م ) از سوم می بحیث روز جهانی مطبوعات تجلیل میگردد.

آزادی مطبوعات و رسانه ها از اصول بنیادی حقوق بین المللی معاصر محسوب میگردد كه اساسات ان در منشور ملل متحد ، اعلامیه جهانی حقوق بشر ( ماده نزدهم ) مسجل گردیده و قطعنامه (١٩٤٦ م ) آزادی اطلاعات را بمثابه حق بنیادی تسجیل و مكلفیت دولت ها را در زمینه مشخص ساخته است .

سومین كنگره یونسكو بر حق ازادی عقیده و بیان و دسترسی به اطلاعات از طریق مطبوعات و رسانه ها ، در قرن ( ٢١ ) تاٌكید و تحقق آنرا در رشد مطبوعات ، رسانه و گسترش روزنامه ها و جراید ازاد و مستقل ، ممكن خوانده است .

سابقه مطبوعات در افغانستان و با نشر ( شمس النهار- ١٨٧٣ م ) به حدود یك و نیم قرن میرسد و طَی این دوران مد و جذر های داشته است و در یك دهه اخیر ما شاهد رشد بیسابقه كمی آن میباشیم و متاسفانه در مقیاس جهان و در بین ( ١٨٠ ) كشور مقام ( ١١٨ ) را حایز میباشد . ( البته در مورد نقش كیفی ، تعهد و اثر گذاری آن سوالات زیاد مطرح است )

اهمیت مطبوعات آزاد كه در ماده ( ٣٤ ) قانون أساسی افغانستان نیز بر آن تاكید گردیده است ، بمثابه ركن چهارم قدرت و مظهر دیموكراسی ، باید استقرار حاكمیت قانون را حراست و شفافیت را پاس دارد و حق دسترسی اشخاص حقیقی و حكمی را به اطلاعات ممكن بسازند و با راه اندازی ژورنالیزیم تحقیقی بر علیه فساد مبارزه و مفسدان را افشا نماید .

تبجیل ازین روز ازین جهت نیز اهمیت استثنائی كسب مینماید كه ذهنیت تكفیری ، تكفیریان و اربابان جهالت ، آزادی بیان را آماج حملات شان قرار داده و تروریستان طالب و داعش حملات هدفمند و از قبل پلان شده را بر ضد خبرنگاران و اهل مطبوعات و رسانه ها انجام میدهند ، چنانچه در هفته اخیر در قند هار و خوست خبرنگاران را ترور ودر دوشنبه خونین و سیاه در کابل تا نه تن از این عزیزان را به شهادت رسانیدند كه روح شانرا شاد میخواهیم . ( در هفده سال اخیر صد تن از همكاران مطبوعات و رسانه ها به شهادت رسیده و تا هزاروپنجصد حادثه خشونت علیه آنان به ثبت رسیده است )

اظهر من الشمس است كه حمله بر ازادی مطبوعات به هدف ناكامی افغانستان و محروم ساختن ان از شاهراه صلح و ترقی ، انجام میابد و تعرض بر هر شهروند افغان و بشریت متمدن پنداشته میشود.

 

حمله به اهل مطبوعات و رسانه ها و عاملین آن بر طبق اصول حقوق بین المللی در ردیف جرایم ضدبشری و جنگی باید به محكمه جزای بین المللی ( ای سی سی ) ارجاع گردد و باید څارنوال موظف آن محكمه این حوادث هولناك را تحقیق نماید .

دولت باید مطابق به اسناد بین المللی كه تعهد به تحقق آن دارد و منجمله بر طبق اعلامیه های یونسكو ( ١٩٩٧ م و ٢٠٠٧ م ) بخاطر امنیت و مصونیت اهل مطبوعات و رسانه ها تدابیر اضافی را اتخاذ نماید .

 

انجمن حقوقدانان افغان در اروپا از پیشنهاد سازمان ( نی ) كه دهم ثور بحیث روز دفاع از حقوق قربانیان و دادخواهی بخاطر افشا و به محاكمه كشانیدن تروریستان جنایتكار ، مسمی گردد ، جانبداری مینماید .

 

با احترام

هیاٌت اجرائیه انجمن حقوقدانان افغان در اروپا

 

www.hoqooq.eu;