شورش دهقانی محصول رفرم مسیحیت بود

Thomas Müntzer (1490-1525) آرام بختیاری توماس مونستر اعدام شد، مارتین لوتر رهبر…

صف بندی های  تازه در قلب آسیا و بازخوانی جایگاۀ…

نویسنده: مهرالدین مشید بازتعریف جایگاه افغانستان؛ از رقابت نوین امریکا و…

نقش اساسنامه در زندگی و فعالیت حزبی

نور محمد غفوری  در مقالهٔ پیشین تحت عنوان «اساسنامهٔ حزب چیست…

هموطن، آزرده نه شو!

رژیم فعلی در وجود حاکمیت طالبان با همه قید و…

قطع انترنت هدایت به طالب است، نه صلاحیت طالب

هیچ خطری در جهان خطرناک‌‌تر از خطر خودِ‌ آمریکا برای…

در بارۀ جشن مهرگان

سلیمان "راوش" بر طبق آیه های شاهنامه فردوسی شخصیت مهرگان زادۀ…

بگرام؛ خط سرخ طالبان یا ابزاری برای بازی های سیاسی،…

نویسنده: مهرالدین مشید پایگاۀ بگرام و بازگشت آن در مرکز معادله…

نامه‌ی سرگشاده‌یی عنوانی سرمنشی ملل متحد

اولویت فلسطین، به رسمیت شناسی روی کاغذ نی‌ست محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب…

اساسنامهٔ حزب چیست و چه چیز  را در خود می‌گنجاند؟

   هر حزب سیاسی برای سازماندهی، فعالیت، شفافیت و تبیین اهداف…

سید بهاؤالدین مجروح

دی هغه نوموتی او پیاوړی فیلسوف، تکړه شاعر او ادیب،…

نامه‌ی سرگشاده‌یی از محمدعثمان نجیب

نماینده‌ی مکتب دینی فلسفی-من بیش از این نه می‌دانم عنوانی آقای…

غنی فراتر از سکوت؛ مهره ی پنهان طالبان در بازی‌…

نویسنده: مهرالدین مشید بانگ نابهنگام و بیجای غنی و فساد های…

کارل مارکس و کمون پاریس

ترجمه. رحیم کاکایی  آ. کوساچیف ۱۴ مارس، ۱۴2 سال (۱۸۸۳) از درگذشت…

درباره دموکراسی

تتبع ‌نگارش از میر عبدالواحد سادات  تعریف دیموکراسی یکی از بحث برانگیزیرین…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۵) مارکس و جنبش کارگری فرانسه

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش کارگری فرانسه سوسیالیسم فرانسوی‌…

ابوعلي سینا بلخي

هغه د اسلام د زرین پېر یو ستر  طبیب، ریاضي…

امریکا میخواهد پایگاه نظامی بگرام را پس بگیرد!

ترامپ در باکینگهام‌شایر به خبرنگاران گفت: «ما در تلاشیم تا…

ارنست ماندل؛- تروتسکیست، سندیکالیست،اکونومیست

Ernest Mandel (1923-1995 )  آرام بختیاری ارنست ماندل؛ هیچگاه به فلاکت سیاسی…

معروف آقایی

زنده‌یاد "معروف آقایی"، روز دوم بهمن ماه ۱۳۴۴ خورشیدی، در روستای وه‌زنی…

عشق به حقیقت٬ اقتداربخشی ذهنیت برای عدالت است...!

برخلاف فلسفه غرب در فلسفه مشرق اسلامی٬ عشق با حکمت…

«
»

روزنامه‌نگار آمریکایی: بایدن قبل از جنگ اوکراین تصمیم به نابودی پروژه نورد استریم ۲ گرفت

روزنامه‌نگار آمریکایی: بایدن قبل از جنگ اوکراین تصمیم به نابودی پروژه نورد استریم ۲ گرفت

“سیمور هرش” روزنامه نگار سرشناس آمریکایی در تازه ترین افشاگری خود نوشت: کاخ سفید هفته ها قبل از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، تصمیم به نابودی خط لوله گاز رسانی نورد استریم ۲ گرفته بود.

خبرگزاری اسپوتنیک در این زمینه نوشت: از وقتی که هرش، روزنامه نگار تحقیقی کارکشته آمریکایی در فوریه (۲۰۲۳) فاش کرد که ایالات متحده در سپتامبر گذشته خط لوله گاز نورد استریم ۲ را منفجر کرد، رسانه های غربی در اقدامی شتابزده تلاش کردند روایت دیگری را درباره نقش عوامل اوکراینی در انفجار این خط لوله، احتمالا به دستور کی یف ارائه دهند و افشاگری هرش را از اعتبار بیندازند.

بر اساس گزارش این روزنامه نگار که با استناد بر اظهارات یک مقام آمریکایی «آگاه از استفاده سیاسی از انرژی» است، جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده تا قبل از این که میزبان اولاف شولتس صدر اعظم آلمان در کاخ سفید در ۷ فوریه ۲۰۲۲ باشد، به تیم تحت امر سیا دستور داده بود که این خط لوله را تخریب کنند.

نورد استریم ۲ یک خط انتقال گاز طبیعی از روسیه به آلمان است که قرار بود بزودی افتتاح شود.

وی خاطرنشان کرد که این اتفاق چند هفته قبل از تشدید حملات اوکراین به جمهوری خلق دنباس رخ داد که مسکو را وادار کرد موضوع به رسمیت شناختن استقلال کشورهای جداشده از کی یف و اعزام نیرو به دونباس را برای دفاع از آنها عملی کند و این اتفاقات منجر به آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در چند روز بعد از آن شد.

پس از این که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه جمهوری های لوهانسک و دونتسک را در ۲۲ فوریه ۲۰۲۲ به رسمیت شناخت، شولتس پایان پروژه نورد استریم ۲ را اعلام کرد که به نظر می رسد تحت فشار واشنگتن و دیگر سران اروپایی از جمله دونالد توسک نخست وزیر لهستان بوده که سالها این فشارها ادامه داشت.

هرش: بایدن قبل از جنگ اوکراین تصمیم به نابودی نورد استریم ۲ گرفت

یک ماه قبل از آن، جمهوریخواهان کنگره تلاش کردند طرحی را تصویب کنند که طرف روسی در پروژه این خط لوله را صرف نظر از اقدام مسکو در اعزام یا خودداری از اعزام نیرو به اوکراین تحریم می کرد و بایدن و دونالد ترامپ رئیس جمهوری سلف وی، بارها اجرای چنین تحریم هایی را علیه این خط لوله به تعویق انداخته بودند تا رضایت برلین را جلب کنند.

بر اساس افشاگری هرش، تیم تحت امر سیا تا مه ۲۰۲۲ مواد منفجره را در سه خط لوله از چهار خط لوله نورد استریم ۲ در امتداد دریای شمال کار گذشته بودند اما بایدن بدون ارائه توضیحی ماه ها انفجار آنها را به تعویق انداخت تا این که اواخر سپتامبر همان سال این دستور را ارائه داد.

بر اساس این گزارش، بمب ها با استفاده از دستگاه “سونار” (ردیاب زیردریایی) فرکانس پایین منفجر شدند.

این روزنامه‌نگار تحقیقی کهنه‌کار معتقد است که زمان انفجار این خطوط لوله عمدا در آغاز پاییز انتخاب شد تا اطمینان حاصل شود که برلین در مورد این عملیات سردرگم نمی‌شود.

دولت های متوالی در آلمان مشتاقانه از این خط لوله حمایت می کردند چرا که این خط لوله می توانست گاز فراوان و ارزان را به اروپای غربی انتقال دهد و این امر پیشنهاد واشنگتن را مبنی بر این که مسکو با این خط لوله اهرم فشاری بر امور اروپا در اختیار خواهد داشت، کم اهمیت جلوه می داد.

اسپوتنیک نوشت: اوایل این هفته، شرکت آلمانی Sefe و Equinor نروژ (شرکت‌های گاز دولتی این ۲ کشور)، قراردادی بزرگ به ارزش ۵۵ میلیارد دلاری منعقد کردند که به موجب آن نروژ یک سوم گاز مورد نیاز آلمان را برای ۱۰ سال آینده تامین می‌کند و این مقدار اساسا همان حجمی است که قرار بود نورد استریم ۲ تامین کند.

مقام آمریکایی که هرش با او صحبت کرده در این زمینه با لحنی کنایه آمیز گفت که این معامله «یک موفقیت شگفت انگیز برای شولتس آن هم درست در زمانی است که با زمستان بدون گاز دیگری مواجه است».