عدالت اجتماعی

نوشتهء نذیر ظفر‎عدالت روزی پیـــــدا میشه آخر‎سفاکان ترد و رســـوا…

خودتحقیری و خودتخریبی؛ تبیین فلسفی مفهومی

۱. خودتحقیری (Self-Denigration) در معنای فلسفی، خودتحقیری حالتی است که در…

سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

             تشدید تنش تهران و واشنگتن؛ پس‌لرزه‌های منطقه‌ای آن

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت دیکتاتوری‌های دینی؛ آزمون بقا برای اخوندیسم و…

دربارۀ «اصولنامۀ جزایی محاکم» اداره طالبان

اعلامیۀ انجمن سراسری حقوق؜دانان افغانستان بنام خداوند حق و عدالت انجمن سراسری…

هر که را مشکلی است!

امین الله مفکر امینی          2026-30-01 ! هر که را مشکلی باشد ناچار…

آ.و. لوناچارسکی

برگردان. رحیم کاکایی و.گ. بلینسکی پیشگفتار مترجم درباره ویساریون بلینسکی نویسنده، منتقد…

برهنه گویی و عریان سالاری؛ سیاستِ بی‌پرده و حاکمیتِ بی‌نقاب

نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی از زوال مشروعیت و فروپاشی پوشش های…

لیبرال کپیټالیزم: تاریخي شالید، بنسټونه او علمي نقد

نور محمد غفوری لنډیز  لیبراله سرمایه‌داري یا (لیبراله پانګوالي) يا (لیبرال کپیټالزم)…

همراه جمیله، وداع با گلزری!

Aitmatow, Tschingis) 20081928- ) آرام بختیاری سوسیالیسم، دیالکتیک وحدت خلقها شد. چنگیز آیتماتف،…

کیست ژورنالیست ؟

هرکی مایک در اختیارش بود ژورنالیست نیستیا  به یک رسانه …

مخاطب خاص نیست!

این سخن، با آنانی‌ست که روزی از شیر و قیماق…

نظریات قوم‌گرایانه و راسیستی مردود است!

نویسنده: نور محمد غفوری ۱. مقدمه مقالهٔ حاضر با عنوان «نظریات قوم‌گرایانه و…

       اصولنامه ی جزایی طالبان خیلی نفرت انگیزو ضد اسلامیست 

       نوشته ی : فروغی        پس ازنشروتطبیق احکام سختگیرانه و نفرت انگیز…

وفاداری به آرمان‌ها و رسالت نجات وطن

وفاداری به آرمان‌ها و رسالت نجات وطن پس از فروپاشی حکومتی…

شصت و یکمین سالگرد با افتخار حزب ما خجسته باد

رفقاى گرامى از نام سازمان حزبى ما در ايالات متحده امريكا به…

مرکه

له ښاغلي (عبدالملک پرهیز) سره د نړېوال ادبي ښوونځی اکسپرسیونیسم…

سرمایه‌داری در لبهٔ شکست؛ اقتصاد بحران‌زده و سیاست مشت‌آهنین

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های ساختاری نظام سرمایه داری و ظهور…

سوسیال دموکراسی؛ تمایز مفهومی، تجربهٔ تاریخی و امکان بومی‌سازی در…

نور محمد غفوری مقالهٔ را تحت عنوان (چرا نهضت جدید سوسیال‌دموکراسی…

الگوریتم څه شی دی، څه وخت، چیرته او څنګه را…

نور محمد غفوري الگوریتم د ستونزې د حل لپاره د منظمو،…

«
»

روایت سی‌ان‌ان از چشم‌انداز احتمالی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۴

تارنمای شبکه «سی‌ان‌ان» در گزارشی نوشت: با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۲۳، روسیه بزرگترین حمله هوایی به اوکراین از زمان آغاز عملیات نظامی خود را انجام داد و اکنون برای اولین بار از آغاز این حمله، حتی جنگ‌آزموده و باتجربه‌ترین افراد نیز ابراز نگرانی می‌کنند.

این شبکه خبری آمریکایی نوشت: اوکراین سال گذشته [میلادی] قانونی در راستای فاصله گرفتن از سنت‌های رایج در روسیه تصویب کرد که بر اساس آن تاریخ جشن‌ کریسمس خود را مطابق با تاریخ‌ بسیاری از کشورهای غربی تغییر داد.

سی‌ان‌ان ادامه می‌دهد: اما جدا شدن از حضور قریب‌الوقوع روسیه تقریبا غیرممکن است، به ویژه در چند هفته گذشته که چندین شهر اوکراین از جمله «اودسا» تحت رگبارهای سنگین موشک‌ها و پهپادها بوده است.

شدت و فراوانی حملات و به دنبال آن گزارش‌هایی مبنی بر توقف ضدحمله اوکراین و اینکه حامیان غربی کی‌یف میلیاردها بودجه [برای ارائه به اوکراین] را متوقف می‌کنند، نقطه عطف بزرگی در جنگ است.

این موضوع و همچنین تغییر گسترده توجه جهانی از جنگ اوکراین به سوی جنگ اسرائیل و حماس، اوکراینی‌ها را نگران کرده است.

بر اساس این گزارش، برای اولین بار از زمان حمله روسیه به اوکراین، اکنون و به ویژه پس از دومین رگبار مسکو در سال جدید میلادی، حتی جنگ آزموده و باتجربه‌ترین افراد نیز ابراز نگرانی می‌کنند.

سی‌ان‌ان عنوان می‌کند: «در یک برهه زمانی کارشناسان امنیتی حدس می‌زدند که ذخایر تسلیحاتی روسیه رو به اتمام است اما ظاهرا کرملین موفق به تامین مجدد شده و اکنون گزارش شده است که از موشک‌های بالستیک کوتاه برد که توسط متحدش کره شمالی تولید می‌شود، در اوکراین استفاده می‌کند.»

بسیج مردم: دردسر سیاسی اوکراین

از نگاه این شبکه خبری، از آنجایی که حمله روسیه به دومین سال نزدیک می‌شود و از قرار معلوم در آینده نزدیک پایانی نخواهد داشت، رهبران اوکراین باید بیشتر از شهروندان خود بخواهند که بسیج شوند.

انتظار می‌رود که پارلمان اوکراین قانون جدیدی درباره بسیج نیرو تصویب کند که می‌تواند تا ۵۰۰ هزار مرد دیگر را وارد نبرد کند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین که به نظر می‌رسید در حال فاصله گرفتن از این اقدام بحث برانگیز است، اعلام کرد که [بسیج مردم] برای جایگزین شدن با افرادی که ماه‌ها در خط مقدم جنگیده‌اند، لازم است.

بر پایه این گزارش زلنسکی همچنین پیشنهاد کاهش سن خدمت سربازی از ۲۷ سال به ۲۵ سال را مطرح کرده است.

جنگ در بسیاری از جبهه‌ها

نویسنده این مطلب در ادامه با بیان اینکه «این جنگی است که در بسیاری از جبهه‌ها در حال انجام است»، نوشت: در سفری که پیش از کریسمس به کی‌یف داشتم، کاهش قابل توجه فعالیت‌های اقتصادی و آسیب‌های گسترش یافته جنگ را شاهد بودم.

این شبکه خبری خاطرنشان کرده است: با وجود نگرانی‌ها درباره اینکه ۲ بسته کمکی از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا به ترتیب به مبلغ ۶۱ و ۵۲ میلیارد دلار به دلیل مشاجره‌های سیاسی متوقف شده است، حال و هوای سراسر اوکراین به طرز قابل توجهی تیره و تار شده است؛ این درحالیست که اوکراین با کسری بودجه زیادی روبرو بوده است.

سی‌ان‌ان در پایان با اشاره به «دارایی‌های مسدود شده روسیه» نوشت: این تنها امیدواری اوکراین است. کی‌یف ممکن است به زودی از حدود صدها میلیارد دارایی مسدود شده روسیه در خارج از کشور سود دریافت کند.