روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

                 یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                          (قسمت دوم)                        چرا…

«
»

رمز و راز پیروزی ترامپ

پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و شکست سنگین «کامالا هریس»، معاون رئیس جمهور کنونی آمریکا و نامزد حزب دموکرات در رقابت‌ها، برخی از رسانه‌های نزدیک به دموکرات‌های آمریکایی را شوکه کرده و آن‌ها مردم آمریکا را در رأی‌دادن به او مقصر می‌دانند.

پس از پیروزی ترامپ، نشریه‌ها و تحلیلگران آمریکایی بر تحلیل علت پیروزی او و چرایی شکست هریس و در نهایت، نحوه تأثیر آن روی چشم انداز شرایط داخلی آمریکا متمرکز شده‌اند.

هیأت تحریریه روزنامه نیویورک‌تایمز روز پنجشنبه نوشت شهروندان آمریکا با بازگردادن ترامپ به کاخ سفید، این کشور را «در مسیری پرمخاطره و پیش‌بینی ناپذیر قرار دارند.»

این روزنامه در مطلب دیگری که رنگ و بوی انتقاد از مردم آمریکا را داشت، نوشت: «کامالا هریس در سخنرانی هفته گذشته خود و پیش از شروع رأی‌گیری‌ها گفت که ترامپ نماینده آمریکا نیست. اما با توجه به نتیجه انتخابات باید گفت ما چه کسانی هستیم، حداقل اکثریت ما.»

این نشریه افزود: «این باور که پیروزی اول ترامپ اتفاقی نادر بود با قرمز شدن ایالت‌های کلیدی در شب انتخابات در هم شکسته شد. دیگر حلقه سیاسی و نخبگان آمریکا نمی‌توانند ترامپ را وقفه‌ای در روند توسعه آمریکا پندارند. پیروزی او، نشان داد که ترامپ می‌تواند آمریکا را در راستای تصورات خود تغییر دهد.»

خشم شهروندان آمریکا از ساختار سیاسی 

نیویورک‌تایمز نوشت: «خشم جامعه آمریکا از جهت این کشور و نارضایتی آن‌ها از نخبگان آمریکایی بسیار عمیق‌تر از تصورات هر ۲ حزب سیاسی در آمریکا بود. کارزار انتخاباتی ترامپ روی مردان و بر جلوگیری از ورود یک زن به کاخ سفید متمرکز شده بود.»

این نشریه افزود: «ده‌ها میلیون آمریکایی به رقیب ترامپ رأی دادند، اما او مجددا روی قشری از آمریکا تمرکز کرد که باور داشتند این کشور تحت محاصره حملات اقتصادی، فرهنگی و جمعیتی بود. آن‌ها برای مقابله این محاصره، به ترامپ روی آوردند و اقدامی تند علیه سنت‌های آمریکایی انجام دادند.»

نیویورک تایمز با اشاره به محکومیت ترامپ در ۳۴ فقره اتهام جداگانه نوشت: «برای اولین بار در تاریخ، شهروندان آمریکا به فردی مجرم رأی دادند که گفته بود از روز اول دیکتاتور خواهد بود و دولت دوم او روی انتقام از مخالفین خودش متمرکز خواهد شد.»

در همین راستا «تیموتی نفتالی» محقق و تاریخ‌دانی در دانشگاه کلمبیا آمریکا به نیویورک‌تایمز گفت: «آمریکای واقعی به آمریکای ترامپ تبدیل خواهد شد. جهان جور دیگری به آمریکا نگاه خواهد کرد زیرا آن‌ها می‌گویند اگر حمله حامیان ترامپ به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه او را رد صلاحیت نکرد پس آمریکای کنونی، آمریکایی که جهان می‌شناخت نیست.»

«ملودی سی بارنز» یکی از مشاورین ارشد «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا به این نشریه گفت: «پیروزی ترامپ نشان دهنده عمق جدایی آن‌هایی است که فکر می‌کردند توسط ساختار سیاسی آمریکا رها شده‌اند.»

نیویورک‌تایمز افزود: «شهروندان آمریکایی به‌جای دوری از اظهارات خصمانه و سرشار از خشم ترامپ در حوزه‌های نژاد، جنسیت و دین از آن استقبال کردند. آن‌ها به‌جای خشمگین شدن از اظهارات دروغین ترامپ، خرافه پراکنی‌های او را باور کردند. شهروندان آمریکا به‌جای حمایت از حکم دادگاه که ترامپ را به‌عنوان فردی کلاش، متقلب، سوءاستفاده‌گر جنسی، او را قربانی دستگاه قضایی آمریکا پنداشتند.»

حمایت آمریکایی‌ها از فردی فاسد

«پیتر وهنر» یکی از مشاوران راهبری «جورج بوش» و منتقدان سرشناس ترامپ به این نشریه آمریکایی گفت: «انتخابات جاری، یک سی‌تی‌اسکن از شهروندان آمریکایی بود. بیانش دشوار است اما این انتخابات نشان داد که بخشی از آمریکا خواستار ریاست فردی فاسد و بی‌حد و مرز هستند. ترامپ دیگر فرقی غیرعادی نیست، او در آمریکایی کنونی به فردی عادی تبدیل شده است.»

«روت بن گیات» تاریخدان آمریکایی نیز به نیویورک‌تایمز گفت: «ترامپ در طول کارزار انتخاباتی خود در تلاش بود تا حامیان خود را اغفال و اقناع کند که دموکراسی آمریکایی شکست خورده است. او با تمجید از دیکتاتورهایی همچون ولادیمیر پوتین و ژی جین پینگ، رؤسای جمهور چین و روسیه، شهروندان آمریکایی را برای استبداد آماده کرد.»

او افزود: «ترامپ در طول کارزار خود از راهکارهای نازی‌ها و جماهیر شوروی همچون لفظ “دشمن داخلی” و متهم کردن مهاجرین به “آلوده کردن خون آمریکا” استفاده کرد. پیروزی ترامپ به‌معانی دگرگونی آمریکا و استفاده از زور و جبر برای حل هرگونه مشکل سیاسی خواهد بود.»

حتی حامیان ترامپ از جمله «مارک شورت» یکی از اعضای تیم «مایک پنس» معاون ترامپ در طول دولت اول او گفت: «چهار سال دولت ترامپ سرشار از هرج و مرج خواهد بود. سیاست آمریکا به کل تغییر خواهد کرد. روزانه سیاست‌های او تغییر خواهند کرد و ثباتی وجود نخواهد داشت.»

نیویورک‌تایمز افزود: «تقلای اصلی ترامپ، وعده او برای آغاز جنگ علیه ساختار سیاسی آمریکا خواهد بود. اگر او به دنبال اجرای وعده‌های انتخاباتی خود باشد، پس او باید به‌دنبال تضعیف “دولت پنهان” آمریکا و به زانو در آوردن آن و از بین بردن رقبای سیاسی خود و رسانه‌های مخالف باشد.»

نشریه آمریکایی نوشت: «برخلاف گذشته، او مشروعیت و تجربه دارد. ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری اول خود، سیاست را فرا نگرفت، به‌جای آن، یاد گرفت تا چگونه از قدرت علیه دیگران استفاده کند و اکنون، او قدرت بیشتری برای استفاده از افراد متعهد به خود دارد. اکنون، آمریکا، آمریکای ترامپ است.»