مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

«
»

رسانه آمریکایی: تلاش‌های غرب برای تضعیف اقتصاد روسیه نتیجه عکس داده است

روزنامه «هیل» نشریه‌ای که نزدیک به کنگره و دولتمردان آمریکا بوده و در اختیار آنها قرار می‌گیرد، ارزیابی می‌کند به نظر نمی‌رسد نه تحریم‌های ضد روسی اخیر غرب و نه حمله اخیر اوکراین به منطقه کورسک روسیه باعث نارضایتی در میان شهروندان روسیه شده باشد که این بر شکست غرب در رسیدن به مقاصد و اهداف ضد روسی خود با پشتیبانی از کی‌یف در جنگ صحه می‌گذارد.

این روزنامه آمریکایی در ادامه تحلیل می‌کند که بی‌اثر بودن سیاست‌ها و اقدامات خصمانه علیه روسیه حتی باعث تعجب بسیاری از سیاستگذاران غربی و مخالفان مسکو که تحریک نارضایتی در میان مردم شهرهای بزرگی همچون مسکو و سن پترزبورگ به بهانه تشدید مشکلات اقتصادی مردم در اثر «اقتصاد جنگ» را دنبال می‌کردند، شده است.

«ولادیسلاو اینوزمتسف» مشاور و کارشناس پروژه مطالعات رسانه‌ای روسیه وابسته به انستیتوی پژوهش رسانه‌ای خاور میانه در ایالات متحده و تحلیلگر نشریه هیل تصریح می‌کند هر چند اقدامات و تحریم‌های غرب محدودیت‌هایی را برای روس‌ها در پی داشته اما آنها به راحتی قادر به دور زدن این محدودیت‌ها هستند و رونق و رفاه در شهرهای روسیه با وجود همه دشمنی‌های غرب با این کشور در سال‌های اخیر بیشتر شده است.

اینوزمتسف تصریح کرد: «با نگاه به شهر مسکو ما شاهد تمرکز عظیم ثروت در این شهر هستیم و پایتخت روسیه سهم ۲۰ درصدی در همه مالیات‌های واریزی به بودجه فدرال روسیه دارد اما همچین این شهر شاهد نوسازی سریع در زیرساخت‌های خود و توسعه نادر خدمات متنوع دیجیتال بوده است.»

این تحلیلگر تصریح می‌کند، تحریم‌هایی که غرب در سال ۲۰۲۲ علیه روسیه اعمال کرد باعث افت شدید صادرات مسکو شد اما متقابلا پول‌هایی که قبلا از سمت روسیه روانه بازار املاک گران‌قیمت اروپا می‌شد به جایش به سمت شهرهای خود روسیه نظیر مسکو و سن‌پترزبورگ و حومه‌های آنها سرازیر شد. در این وضعیت ارزش بازار املاک در این شهرها افزایش یافته و مقام‌های روسیه نیز همچنین با صرف سرمایه قابل توجهی بخش حمل‌ونقل در این شهرها را توسعه و مشوق‌هایی را برای شرکت‌های خدمات شهری در بخش خصوصی در نظر گرفتند تا تقاضاهای فزاینده را برطرف سازند.

طی یک دهه گذشته ۷۸ ایستگاه جدید در متروی مسکو ساخته شده که این رقم حتی در مقایسه با بیش از چهار دهه گذشته هم بیشتر است. شبکه حمل‌ونقل عمومی نیز در یک شبکه حمل ونقل ریلی وسیع‌تر، چیزی شبیه به شبکه متروی مشهور RER پاریس، ادغام شده است. مسکو اکنون دارای بزرگترین ناوگان اتوبوس‌های تماما برقی در اروپاست که همگی ساخت داخل هستند و یک شبکه از ترامواهای برقی رودخانه‌ای نیز زیرساخت‌های حمل‌ونقل مسکو را تقویت می‌کنند.

همچنین با وجود آنکه کارت‌های اعتباری «ویزا» و «مسترکارت» فعالیت خود را در روسیه به حالت تعلیق درآورده‌اند، اما روس‌ها همچنان از سیستم پرداخت آنی بانک مرکزی استفاده می‌کنند؛‌ سیستمی که امکان انتقال هر مقدار پول را با استفاده از شماره تلفن همراه به عنوان شناسه و با فوریت و بدون کارمزد فراهم می‌کند.

کلان‌شهرهای روسیه اکنون در استفاده از پرداخت از طریق کیو آر و استفاده از فن‌آوری تشخیص چهره در تراکنش‌های مالی از کلان‌شهرهای اروپایی جلوتر هستند. همچنین تبادل داده تلفن همراه در روسیه ارزان‌ترین و سریع‌ترین در نوع خود در اروپا محسوب می‌شوند. هم‌اکنون سوپرمارکت‌ها نیز دارای همان دسته‌بندی کالاها در مقایسه با زمان قبل از جنگ هستند و علاوه بر آن نیز تحویل غذا و کالا توسط ربات‌های مستقل امری در شهرهای روسیه رایج است.

به نوشته نشریه هیل، البته تاثیرات جنگ در برخی از شهرهای پررونق روسیه همچنان احساس می‌شود. به عنوان مثال وقوع برخی مهاجرت‌ها در سال ۲۰۲۲ و اعزام نیروهای مردمی به خدمت نظامی به کمبود نیروی کار دامن زده اما هم در مسکو و هم سن پترزبورگ تعداد افراد اعزام شده به جنگ چندان بالا نبوده و همزمان با افزایش تقاضا برای نیروی کار به افزایش دستمزدها انجامیده است.

از سوی دیگر در ماه‌های اخیر پیشنهادات شغلی در شهرهای روسیه به حدی جذاب بوده که عمده روس‌هایی که این کشور را در ابتدای جنگ ترک کردند حالا در حال بازگشت به کشور خود هستند.

اینوزمتسف خاطر نشان می‌کند: «هر چند کلان‌شهرهای روسیه همواره متفاوت از باقی نقاط این کشور بوده‌اند اما این روزها هر کسی اگر می‌خواهد درک کند که چرا شهروندان روسیه با وجود در جنگ بودن کشورشان با نزدیک‌ترین همسایه خود همچنان دارند ثروتمندتر می‌شوند، می‌تواند تحولات مرتبط با این کلان‌شهر ها را رصد کند.»

این تحلیلگر نتیجه می‌گیرد: «تلاش‌های غرب از سال ۲۰۲۲ برای تضعیف اقتصادی روسیه تاکنون نتیجه عکس داده است.»