به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

فدرال خواهی و هویت خواهی

در کنار فدرال خواهی درین تازگی ها پسوند دیگری بنام…

 ضرورت و اهمیت ادغام سیاسی در افغانستان

رویکردی تحلیلی به مشارکت سیاسی و تعامل مدنی نور محمد غفوری عصاره دقیق…

افغانستان معاصر و بازتعریف هویت ملی پس از فروپاشی دولت

 نویسنده: مهرالدین مشید     افغانستان معاصر یگانه کشوری در جهان است که…

یار در پیری

نوشته نذیر ظفر12/30/25سفیدی  يى که  به زلفان  یار  میبینمشکوفه  هاى…

هستی، بود و است !

امین الله مفکر امینی                        1015-22-12! بهشتِ این دنیا را مفروش به نسیــــه…

از روایت سازی تا مهندسی نفوذ و تاثیر گذاری بر…

 نویسنده: مهرالدین مشید     سفید سازی، معامله و مهار؛ الگوهای نوین تعامل…

د ارواښاد سمیع الدین « افغاني » د پنځم تلین…

نن  د ارواښاد  سمیع الدین « افغاني »  چې  د…

از نیم قرن دست آلودگی بیگانگان

باید درس عبرت گرفت ! افغانستان در جغرافیای موجود جهان از…

به پیشواز شب یلدا

دوباره نوبت دیدار یلداست شب برف است و یخبندان و سرماست دگر…

فیثاغورث

نوموړی د نړۍ تر ټولو لوی فیلسوف او ریاضي پوه…

آنارشیسم؛ نوستالژی اتوپی است

Anarchism.  آرام بختیاری ناکجاآباد مدینه فاضله، شوق دیدار بهشت زمینی بود.   واژه یونانی…

ایستاده گی طالبان در برابر جریان شکست ناپذیری تاریخ

نویسنده: مهرالدین مشید فرهنگ تسامح گرای خراسان تاریخی و ستیزه جویی…

علم او ټکنالوژي؛ د رښتینې خپلواکۍ محور

په اوسني عصر کې د نړۍ بڼه په بشپړه توګه…

تله‌ی «شرِ کوچک‌تر»؛ چرا نباید بد را در برابر بدتر…

هانا آرنت، فیلسوفی که عمر خود را صرف مطالعه ریشه‌های…

هستی، انسان و عدم 

رسول پویان  عمری گذشت در خم و پیچ مدام هیچ  بـودن نـدیده مانـدن کس در دوام هیچ  جاه و جلال و قـدرت آدم فـسـانه بود  ابحـاری در سـراب تخیّـل تمــام هیچ  زور…

            ائتلاف های شکننده و شجره نامۀ سیاه سیاستگران افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید تغییر ناپذیری طالبان و ناتاثیر گذاری مخالفان اعتماد…

             خواب ظلمانی

خفتگا ن رویا ی  یک  آرا مش ا ند  همچوکشتی بسته…

      نسبت ونسبیت 

نسبت بیان منسوب ومربوط ،ربط وتعلق وبا مفاهیم تناسب ،متناسب…

این هم بیاد تاریخ بماند

قومگرایی و ائتلاف ها بر بنیاد قومیت حلال مشکل افغانستان نیست! گرایش…

«
»

رافائل کورره آ: مردی که با اعتماد نکردن به رهنمودهای صندوق بین‌المللی پول وضعیت اقتصادی اکوادور را بهبود بخشید

منبع: هفته‌نامه بلژیکی «لو ویف اکسپرس» ـ ٢۵ نوامبر ٢٠١۴

رافائل کورره آ که از سال ٢٠٠۶ تاکنون ریاست جمهوری اکوادور را بر عهده دارد، وضعیت اقتصادی کشورش را به‌شدت بهبود بخشیده، ریاضت‌کشی را بدست فراموشی سپرده و از هیچ‌ یک از رهنمودهای صندوق بین‌المللی پول پیروی نکرده است.

او که دارای تحصیلات عالیه در رشته اقتصاد از دانشگاه‌های بلژیک (دانشگاه کاتولیک لوون) و ایلینویز آمریکاست موفق شد وضعیت اقتصادی کشورش را در عرض چند سال به‌گونه چشمگیری بهبود بخشد.

اعداد این مطلب را ثابت می کنند. ۴/۱ درصد از جمعیت کشور بی‌کارند. درصد اهالی کشور که زیر حد فقر زندگی می کنند از ٣٧ درصد به ٢٧ درصد کاهش یافته است. رشد اقتصادی کشور در سال ٢٠١۴ به ۴ درصد و دیون آن به ٢۶ درصد تولید ناخالص ملی رسیده است.

هنگامی که از رئیس جمهوری دربارهٔ چگونگی شیوهٔ عمل‌اش در اکوادور و وضعیت در اروپا سئوال می‌شود، نخستین پاسخ او این است که از رهنمودهای صندوق بین‌المللی پول پرهیز کنید. او با کمی مزاح می‌گوید که اعضای این صندوق به‌عنوان توریست به اکوادور خوش آمدند ولی به‌محض این که بخواهند شروع به دادن توصیه‌های اقتصادی بکنند بهتر است با نخستین هواپیما به کشور خود بازگردند. از هنگام انتخاب وی به‌عنوان رئیس جمهوری، هیچ هیات نمایندگی از سوی صندوق بین‌المللی پول به این کشور سفر نکرده است. بر خلاف کشورهایی که از رهنمودهای صندوق بین‌المللی پول پیروی کرده‌اند، تمام شاخص‌های مربوط به وضعیت اقتصادی اکوادور خوب هستند. او وضعیت اسپانیا را مثال می‌زند و اطمینان دارد که اگر اروپا به گوش فرادادن به توصیه‌های این صندوق ادامه دهد، وضعیت اقتصادی‌اش بهتر از اسپانیا نخواهد شد.

اما شیوهٔ عمل رافائل کورره آ چگونه است؟ او از جمله مقادیر مربوط به بخش‌های مختلف بودجه را تغییر داده است: در حالی که صندوق بین‌المللی پول توصیه کرده بود که ٧٠ درصد درآمد نفت را برای باز پس دادن دیون کشور و ١٠ درصد آن را به مسایل اجتماعی اختصاص دهد، کورره آ ٨٠ درصد درآمد نفت را به مسایل اجتماعی اختصاص داده است. دیون کشوری نیز یکی از کارگاه‌های بزرگ برای پرزیدنت بود. یک کمیسیون حسابرسی به‌منظور بررسی این مورد تشکیل داده است. این کمیسیون به‌سرعت به تخلف‌هایی در این زمینه دست یافت که به پرزیدنت کورره آ امکان داد اعلام کند که قادر به پرداختن دیون کشورش نیست و بدین سان موفق شد دیون کشورش را به بهایی بسیار زیر ارزش بازار بازخرید نماید.

ولی اقتصاد تنها مورد اختلاف بین کورره آ و اروپا نیست. پرزیدنت بارها سیاست مهاجرت اروپا را با اعلام این موضع که به‌نظر او دیگر بیگانه‌ای وجود ندارد، مورد نکوهش قرار داده است. نگرشی از جهان که بر اساس سخنان ماریلن سولوا، گزارش‌گر کارشناس در امور آمریکای لاتین، عقاید بسیاری را در اکوادور دگرگون کرده است.

با وجود این، هنگامی که قانون مربوط به رسانه‌ها را تغییر داد، مورد اعتراض قرار گرفت. او تصمیم خود را این‌گونه توجیه کرد که برخی از شرکت‌های مالی یا بازرگانی، از جمله بانک‌ها، رسانه‌ها را کنترل می‌کنند. امری که به‌نظر وی تحمل‌ناپذیر است.

کورره آ که خود را سوسیالیست می‌نامد محبوب مردم است. او در سال ٢٠٠۶ با ۵۶ درصد آرا در دور دوم انتخاب شد. در سال ٢٠٠٧ به‌هنگام همه‌پرسی برای برپا ساختن یک مجمع عمومی بار دیگر اعتماد خلق را بدست آورد. هدف او در آن زمان، تغییر قانون اساسی بود که در سال ٢٠٠٨ موفق به این کار می‌شود. او در سال ٢٠٠٩ و ٢٠١٣ به ترتیب با ۵١٫٩٩ درصد و ۵٧٫١٧ درصد آرا در دور اول انتخابات به ریاست جمهوری انتخاب شد.

(هفته‌نامه مورد اشاره دارای گرایش‌های لیبرالی است ولی نتوانسته است در برابر این همه
اصلاحات در اکوادور به کورره آ ایرادی وارد کند)