مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

«
»

«دموکراسی آمریکایی» غول درون بطری را آزاد می‌کند

مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : گلوبال تایمز: سرمقاله ۶ ژانویه ۲۰۲۲ *

همین نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که ۳۴ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند که اقدامات خشونت‌آمیز علیه دولت گاهی قابل توجیه است ــ بیشترین درصد در دهه‌های اخیر. «دموکراسی به سبک ایالات متحده» غولی را از بطری رها ساخته که نخبگان سیاسی واشنگتن را به وحشت انداخته است. برخی از محققان آمریکایی پیش‌بینی‌های بدبینانه‌تری انجام داده‌اند و نشان می‌دهند که احتمالاً سه تا چهار سال آینده شاهد درگیری‌های خشونت‌آمیز گسترده، فروپاشی دولت فدرال و تقسیم کشور به اردوگاه‌های متخاصم قرمز و آبی خواهیم بود.
 

 ۶ ژانویه اولین سالگرد یورش به کنگره آمریکا بود. واشنگتن در بزرگداشت این روز، رویدادهای مختلفی را به‌شکلی برجسته برگزار کرد. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی روز پنجشنبه خود گفت که «دموکراسی در آن روز مورد حمله قرار گرفت، به‌سادگی مورد حمله قرار گرفت» و «شبکه دروغ» رئیس‌جمهور سابق را هدف گرفت. برخی از قانونگذاران جمهوری‌خواه، دموکرات‌ها را به سوء‌استفاده از عواقب شورش برای اهداف حزبی خود متهم کردند. بحران «دموکراسی به سبک ایالات متحده» پایان نیافته است، اما همچنان به‌طور مداوم تضاد بین دو حزب را عمیق‌تر می‌کند و به «منبعی» برای مبارزه سیاسی تبدیل می‌شود. 

 در ۶ ژانویه ۲۰۲۱، تعداد زیادی از حامیان ترامپ به ساختمان کنگره هجوم بردند و زیر چشمان حیرت‌زده جهانیان، تا می‌توانستند، کتک زدند، کوبیدند، غارت کردند و سوزاندند. در درگیری معترضین با پلیس، پنج نفر کشته و تعداد زیادی مجروح گردیدند. این اولین بار در بیش از ۲۰۰ سال بود که ساختمان کنگره مورد هجوم قرار می‌گرفت. یک صحنه شرم‌آور در اینجا بود که معترضین برگ انجیر «دموکراسی به سبک آمریکایی» را کندند. خشونت خونینی که در بلندترین کاخ سیاسی ایالات متحده روی داد، نماد «دموکراسی به سبک آمریکایی» را از بالای شهر درخشان بر روی تپه، به پایین کشید و آن را درهم شکست. حتی اگر نخبگان سیاسی در واشنگتن برای رفع این ننگ تلاش زیادی هم به خرج دهند، نمی‌توانند این نماد را دوباره برافرازند و از آن برای دیکته کردن به جهان مورد استفاده قرار دهند. 

 جهان همه این صحنه‌ها را دیده است: رئیس‌جمهور آمریکا بزرگ‌ترین محرک اعتراضات ضدِ دولتی شد. در جامعه ایالات متحده نفرت و دروغ حاکم است. سیاستمداران در واشنگتن از تظاهرکنندگان خشونت‌آمیز در کشورهای دیگر به‌عنوان «قهرمانان ملی» و «جنگجویان دموکراتیک» تمجید می‌کنند، اما یورش آمریکایی‌ها به کاپیتول را کار «اوباش» دانسته و «مایه شرمساری» می‌خوانند. فروپاشی داخلی «دموکراسی به سبک ایالات متحده» ریشه‌های سیاسی و اجتماعی عمیقی دارد و پیامدهای آن کاملاً جدی و گسترده است. اما همه اینها توسط نخبگان سیاسی واشنگتن، عمداً یا غیرعمد نادیده گرفته شده و می‌شود. تأملات ایالات متحده در سال گذشته یا نکته اصلی را از دست داده یا سطحی بوده است که باعث می‌شود مشکلات واقعی حل نشده و باعث تخریب بیشتر شود. 

 شورش کاپیتول بیماری عمیق «دموکراسی به سبک ایالات متحده» را به جهانیان نشان داد، اما واشنگتن آن را صرفاً‌ به «چند سیب ترشیده» نسبت داد. به‌نظر می‌رسد آنها فراموش کرده اند که «رئیس‌جمهور دونالد ترامپ» خود محصول «دموکراسی به سبک آمریکایی» است. علاوه بر این، یک سال بعد، مشکلات مربوط به تقسیم اجتماعی، قطبی شدن سیاسی، درگیری نژادی و شکاف بین فقر و ثروت در ایالات متحده کاهش نیافته که هیچ، حتی بدتر هم شده است. آخرین نظرسنجی نشان می‌دهد که غرور آمریکایی‌ها به «دموکراسی به سبک آمریکایی» به‌شدت کاهش یافته است، از ۹۰ درصد در سال ۲۰۰۲ به ۵۴ درصد در حال حاضر. 

 همین نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که ۳۴ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند که اقدامات خشونت‌آمیز علیه دولت گاهی قابل توجیه است ــ بیشترین درصد در دهه‌های اخیر. «دموکراسی به سبک ایالات متحده» غولی را از بطری رها ساخته که نخبگان سیاسی واشنگتن را به وحشت انداخته است. برخی از محققان آمریکایی پیش‌بینی‌های بدبینانه‌تری انجام داده‌اند و نشان می‌دهند که احتمالاً سه تا چهار سال آینده شاهد درگیری‌های خشونت‌آمیز گسترده، فروپاشی دولت فدرال و تقسیم کشور به اردوگاه‌های متخاصم قرمز و آبی خواهیم بود. 

 چنین وضعیتی ایالات متحده را به منبع بزرگی از هرج و مرج بالقوه تبدیل می‌کند. جامعه بین‌المللی صمیمانه امیدوار است که ایالات متحده بتواند بیماری خود را «درمان» کند. با این حال، آنچه می‌بینیم این است که «دموکراسی به سبک ایالات متحده» با وجود بیماری شدیدش همچنان موعظه می‌کند و به کشورهای دیگر دیکته کرده و درس می‌دهد. این باعث می‌شود مردم هم احساس پوچی کنند و هم نگران باشند. پرزیدنت بایدن گفت که رهبران بیش از ۱۴۰ کشور از او پرسیدند «آیا اوضاع آمریکا خوب خواهد شد؟ دموکراسی در آمریکا چطور؟» اما حتی در چنین وضعی ایالات متحده اعصاب این را داشت که به اصطلاح اجلاس سران برای دموکراسی را تشکیل دهد. 

 نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان، که اعتراضات هنگ کنگ را «منظره‌ای زیبا برای دیدن» می‌خواند، در سالگرد یورش به کنگره در مصاحبه‌ای با رسانه‌ها گفت که «دموکراسی پیروز شد» و «آمریکا همیشه پیروز است».  خودپسندی و تکبر نخبگان واشنگتن به بخشی از بیماری آمریکا تبدیل شده است. شکی نیست که «دموکراسی به سبک آمریکا» و لیبرالیسم غربی هنوز بازار و نفوذ خود را در جهان دارد. اما در برخی از مناطق دیگر، خارج از ایالات متحده، بازتاب آن، پرسش‌ها و ورای آن وجود دارد و اتفاق می‌افتد. برخی از کشورها از‌جمله چین در حال کاوش در مسیری دموکراتیک هستند که مناسب خودشان است و دستاوردهای چشمگیری داشته‌اند. 

 شاید تنها زمانی که «هژمونی دموکراتیک» سقوط کند، دموکراسی بشریت پر از شکوفه و سرزندگی خواهد شد. امروز روایت دموکراسی ایالات متحده رو به زوال است و این امر در اجلاس سران برای دموکراسی در پایان سال گذشته به‌وضوح نشان داده شد. مردم روی تریبون شعارهای توخالی سر می‌دادند و حضّاری که در پایین نشسته بودند، خوابشان برده بود.

* https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۲۰۱/۱۲۴۵۳۳۱.shtml