بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

رساله‌ای در باب تخیل (3)

« آزادی و هراس انسان از خلوت خویش » تهیه و…

جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

از قهرمان‌سازی تا نقد تاریخی؛ بازخوانی کارنامه رهبران در شش…

 نویسنده: مهرالدین مشید بزرگ‌نمایی رهبران؛ ناسپاسی به آرزو های مردم افغانستان رخدادهای…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

پیام هستی

رسول پویان ز قلب هستی پیامی بـه گوش دل گفتند چه خوش…

افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت دوم: از هویت تا قدرت؛ چگونه یک سازمان خود…

نیهلیسم؛ محصول شکست سیاسی یا فردی؟

Nihilism. آرام بختیاری نیهلیسم یعنی پوچی، انفعال، زوال، بطالت، و فاقد هدف.  نیهلیسم…

گزیده‌ی اشعار شرمین ولی

اشعار کتاب اندوه ارغوانی یک سیب گزیده‌ی اشعار شرمین ولی مترجم: زانا کوردستانی (۱) پاییز…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت اول: مسئله فقط امیر نیست وقتی درباره طالبان صحبت می‌کنیم،…

بعد از ضربه چه می‌ماند؟

افغانستان و منطقه در عصر جنگ‌های فرسایشی Wahidullah Noorzai — Former…

دل دادن و دل بردن!

امین الله مفکر  امینی                2026-25-09 دلـــــدادن ودل بردن ودل بستن نباشد…

«
»

در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی

پیام مرجع عالی قدر حضرت آیت‌الله العظمی موحدی نجفی (مد ظله العالی)

بسم الله الرحمن الرحیم

قال الله تبارک و تعالی : قل انما اعظکم بواحدة ان تقوموا لله مثنی و فرادی (سوره سبا 46)

اکنون که ملت مسلمان و سرافراز افغانستان در نوار بلند تاریخ بعد از تحمل سالها رنج حاکمیت استبداد داخلی و ظلم استعمارگران بین‌المللی ، و صبر و استقامت سالهای به یاد ماندنی جهاد و شهادت ، بار دیگر در آستانه خلق حماسه‌ای دیگر و تصمیم سرنوشت ساز انتخاب رئیس‌جمهور و اعضای شوراهای ولایتی در انظار دوست و دشمن قرار دارند ، لازم می‌دانم نکات چندی را هم برای کاندیداهای محترم و هم به ملت شریف و مجاهدپرور افغانستان یاد‌آور شوم:

1ـ رأی دادن گرچه امر اختیاری است اما تکلیف ثانوی ، عقلایی ، ملی و استیفای حق ملت می‌باشد ، بنابراین در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی همگی شرکت فعال نموده و شایسته‌ترین و تواناترین فرد و افراد را از لحاظ دین و دیانت و سابقه کاری ، برای اجرای قوانین شرع مقدس اسلام و خدمت به ملت انتخاب نمایند . به فرموده قرآن کریم: « ما ننسخ مِن آیة أو نُنسها نأت بخیرٍ منها أو مثلها »(سوره بقره 106)

2ـ مردم در انتخابات آزادند و هیچ فرد و گروهی ، یا دسته و تشکیلاتی حق تحمیل فرد و یا افرادی را به مردم ندارند ، مردم نیز به کسانی رأی بدهند که در گفتار و عمل ، مدافع اسلام پابرهنگان ، اسلام مستضعفان ، اسلام رنجدیدگان و اسلام عارفان مبارز ، و در یک سخن مدافع اسلام ناب محمد(صلی الله علیه و آله و سلم ) باشند .

3ـ گرچه وضعیت عمل به برنامه‌های دینی ، سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی فعلی مناسب با شئون ملت قهرمان افغانستان نبوده و نیست ، و لکن صِرف حضور مردم در امر تعیین سرنوشت مدیریت سیاسی‌شان به معنی قدردانی از خون‌های ریخته هزاران شهید والامقام و اشک سوزان یتیمان و بی‌پناهان وتجلیل از مادران داغ‌دار شهداست ، از این رو دقت شود افرادی انتخاب گردند که حافظ آرمان‌های بلند شهدا که همان حاکمیت اسلام ، تحقق وحدت ملی ، برقراری عدالت اجتماعی و پاسداری از شئون مذهبی و باورهای دینی مردم ، باشند.

4ـ ملت شریف افغانستان میراث‌دار ‌آیین اسلام و رهپویان کاروان توحیدند ، لذا می‌باید توجه داشته باشند که دشمنان این ملت با شعله‌های آتش نفاق قومی ، زبانی و مذهبی در کمین نشسته‌اند تا جلوی رشد و بالندگی این کاروان در حرکت را در عرصه‌های مختلف اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی متوقف ساخته ، وحدت و دیانت شما را بشکنند ، بنائاً انتظار می‌رود همان‌گونه که شما با سرپنجه ایمان و وحدت ، کمر ابرقدرتهای ظالم و متجاوز را شکستید ، بار دیگر با تمسک به نیروی وحدت و اخوت دینی آتش نفاق را خاموش و به عمران و آبادی این سرزمین کهن بپردازید ، و در همه جا و در همه حال حامی اسلام و پیرو قرآن بوده ، الگوی صلح و صفا و عمل به اسلام برای دیگران باشید و اسلام محلی را به اسلام الهی تبدیل نمایید همان گونه که هدف انبیاء و اولیاء عظام(ع) تبدیل همه‌ی جوامع بشری به یک جامعه‌ی الهی بوده است.

5ـ مدیران سیاسی کشور و رئیس‌جمهور منتخب مردم باید با انگیزه دینی و هدف خدمت برای بندگان خدای متعال ، علاوه بر پشتیبانی جدی از اجرای احکام نورانی اسلام و رسمیت مذاهب اسلامی ، از حقوق شهروندی اقشار مختلف جامعه ، به خصوص قشرهای آسیب‌پذیر ، در داخل و خارج از افغانستان حمایت لازم را انجام دهند .

6ـ دست‌اندرکاران امور کشور در جهت بازسازی و توسعه درون‌زای افغانستان ، باید به تعمیم بازسازی در امور دینی ، فرهنگی ، اقتصادی ، سیاسی ، اجتماعی ، اشتغال ، عمران و کشاورزی در تمام ولایات بر اساس وظیفه و ادای مسئولیت دینی و عدالت اجتماعی بپردازند ، و زمینه تحقق رفاه و امنیت جامعه را فراهم نمایند .

7ـ « انما یعمر مساجد الله من آمن بالله و الیوم الآخر و اقام الصلاة و اتی الزکاة »(سوره توبه 18) مساجد ، حوزه‌های علمیه و مراکز دینی که محل عبادت و آموزش ، و محور فعالیتهای اسلامی و ارتباطات اجتماعی و سنگر دفاع از کیان اسلام و مسلمین است ، مورد رسیدگی و حمایت اکید قرار گیرند ، و از حریم پاسداران این سنگر یعنی علمای اسلام و عالمان ربانی وارسته از هوی و هوس و دانش‌آموختگانی که در این کشور کهن علم‌پرور و تمدن‌خیز ، شب و روزشان وقف خدمت به اسلام و مسلمین و خدمت برای ملت شریف افغانستان است ، تفقد در خور شأن و شایسته به عمل آید .

در پایان ، با توجه به این آیه از قرآن کریم : « واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا »(سوره آل عمران103) ملت پیروز و سرافراز افغانستان با نمایش قدرت عظیم خود در مقاطع مختلف تاریخی و در پیش‌آمدهای گوناگون مبارزه و انقلاب ، این حقیقت را به اثبات رسانیدند که از وحدت و هماهنگی و انسجام آنان چیزی کم نگردیده و از این پس هم چیزی کاسته نخواهد شد و انشاءالله در انتخابات ، به دنیا نشان خواهند داد که چگونه می‌توان با تمسک به نیروی ایمان به خداوند سبحان و گام نهادن در صراط مستقیم توحید ، راه استقلال و سازندگی را با موفقیت طی کرد و با پرهیز از هرگونه اختلاف و تفرقه با همتی والا حماسه آفرید و پیروزی نهایی را بدست آورد . و آخر دعوانا أن الحمد لله رب العالمین ، والسلام علی من التبع الهدی .

                                                                          محمدباقر موحدی نجفی

                                                                                                     9 / 12 / 1392